Dagboka 30. juli 2015

Ropet™ ville ikke stilne i går: Hele stadion *klapp klapp klapp*. Det får du mer om i tillegg til kjendiskamp på sletta, kamp mot Stabæk og noe fornuftig fra…fugla? Jada, sånt blir det fet lesning av. I dag. På bursdagen til Daniel.  Grunnsteinen er planta I går sendte VPN ut Knoll og Tott for å … Fortsett å lese «Dagboka 30. juli 2015»

Ropet™ ville ikke stilne i går: Hele stadion *klapp klapp klapp*. Det får du mer om i tillegg til kjendiskamp på sletta, kamp mot Stabæk og noe fornuftig fra…fugla? Jada, sånt blir det fet lesning av. I dag. På bursdagen til Daniel.

 Grunnsteinen er planta

I går sendte VPN ut Knoll og Tott for å dekke grunnsteinsnedleggelse på Valle. Det skulle vise seg å bli pinlig for vår del. De skjønte ikke en drit av teknikk, noe som gjorde at det ikke ble resultat av intervjuene med Stig-Ove Sandnes eller Hallstein Bjercke. Disse brødhuene er nå putta i hver sin Norgespakke og er på vei mot sydligere strøk, Antarktis.

Intervju med Niklas Gunnarsson, det fikk de til. Du ser det her.

Dagsavisen snakka litt med Kjetil Rekdal som understreket viktigheten av et stadion: – Vi er nødt til å ha et stadion som er hjemmet vårt. Ullevaal er et fantastisk stadion, men det er ikke hjemmet vårt, sier han til Dagsavisen, der han har trukket seg helt i bakgrunnen av den store menneskemassen som ville være med på dette historiske øyeblikket.

Dagen starta altså på Helsfyr i regi av supportergrupperingene våre. Med banner, flagg og bluss vandra vi i regne opp til Valle hvor vi ble tatt imot av klubben som kunne by på Mozell i stettglass, hornmusikk og taler. Det var en høflig affære hvor supporterne holdt seg i bakgrunnen mens se og bli sett-folka gjorde sin greie. Deretter ble gravemaskinen henta frem for å spa. Da ble det allsang, pyro og god stemning igjen hos supporterne som avsluttet med ”hele stadion klapp *klapp klapp *”.

Seremonien var som forventet, kjedelig for alle andre enn fiffen. T-skjorta som ble solgt til minne om dagen var skikkelig døll. Klubben kunne hatt fet musikk og griller. Skjorta kunne vært lagd av supportere med skills og blitt fet som faen. Sola kunne vært på plass og velodromen fri for gjørme.

Døll t-skjorte, topp minne
Døll t-skjorte, topp minne

Men spiller det noen rolle? Ikke faen. Vi vet hva som venter oss på sånne opplegg, og som supporter er det viktig å møte for å vise støtte og kunne fortelle barnebarna at vi var der dagen da det startet. Vi var på det politiske møtet i Vallhall, vi var i rådhuset, vi var på nedleggelsen av grunnsteinen. Bestemora di var sprøtt utagerende før du blei født.

Sotahjørnet omtaler arrangementet som katastrofe, dagboka er altså uenige i at det er katastrofe å markere byggestart, selv om det kunne vært heftigere rammer.

Vi kunne jo fått kake.

Helter på sletta

Tradisjonen tro ble det arrangert showkamp på Norway Cup i går. Boltholf gjorde comeback, men driter i toppfotball: – Det er jo bare tull. Jeg skal nok ikke satse på et comeback, det holder å spille med gutta på løkka, kunne han fortelle til Dagbladet.

Vil du vite hvordan Vålerenga klarer seg i Norway Cup leser du Sotahjørnet. Han har en oversikt vi normalt forbinder hos autister.

Pyrouttalelse fra fugla

Kanarifansen spydde sennepsgass utover Ullevaal på mandag. Det er fint og flott med pyro og slikt, men de gule folka er ikke veldig gode på akkurat det. Nå har de kommet med en uttalelse på egne sider, og selv om Dagboka er enige i essensen stusser vi litt over enkelte utsagn: – Et konkret eksempel fra mandagens kamp er at mange legger røyken på bakken, istedenfor å holde boksen i hånda, for å unngå å bli tatt. Å holde røykboksen opp i lufta ville ført til mindre røyk blant personene på tribunen, og et totalt sett sikrere arrangement. Frykten for sanksjoner gjør at man velger en dårligere måte å gjøre det på.

Sennepsgass er ikke pyro
Sennepsgass er ikke pyro

Nei! Dere valgte å bruke feil type pyro! Hjelper ikke å holde sennepsgassen over hodet, den grauten dere brukte ville ikke plaga færre om den ble holdt over hodet. Kanskje bortsett fra hun som holdt den, selvsagt.

Så var det Stabæk

Sølv mot bronse. Vålerenga mot Stabæk. Toppkamp på Nadderud. Hvem satt penger på det før serien starta? I hvert fall ikke Dagboka, da ville vi sittet på en lun sandstrand med paraplydrink fremfor å lire av oss denne driten i dag. Men nå er vi der, vi kan legge Stabæk bak oss i en eim av ertesuppefjert og holde kontakt med Rosenborg.

Sjappa har et par billetter igjen, og de bør du sikre deg i dag. I morgen er de sikkert borte.

Miniklanen har skjønt det. De har gjort dette til årets bortetur og forhandla med både arrangørklubb og sponsorer. Resultatet? Unga får sponset bussturen av DNB og Stabæk selger unga billetter for 50 kroner pr. stykk.

Dagboka skulle ønske den var unge igjen.

Miniklanen skal på årets tur til Nadderud
Miniklanen skal på årets tur til Nadderud

Vålerenga i dag

Daniel Fredheim Holm har bursdag. Egentlig burde alle på Ekebergsletta stikke bortom kåken hans og ropt litt hyggelig, men det kan muligens oppfattes som stressende? Uansett, vi gratulerer.

Gratulerer med dagen, Daniel!
Gratulerer med dagen, Daniel!

Kos deg med gårsdagens minner, enten du var på Valle eller ikke. Enten du likte det eller ikke: Spesial: Grunnsteinen er lagt for ny stadion, BILDESERIE: GRUNNSTENNEDLEGGELSE VÅLERENGA STADION, Oslo kommune mottok betalinga for tomta

2 kommentarer til «Dagboka 30. juli 2015»

Legg igjen en kommentar