Dagboka onsdag 22. juli 2015

Det er mye som skjer i vålerengamiljøet om dagen. Reka snakker om seriegull. Markus Nakkim har feira bursdag med å forlenge kontrakten sin. Damelagets Guro Pettersen leiter etter the perfect match på arbeidsmarkedet. Hockeysupportera ønsker seg utendørskamp og vi etterlyser “banandrakta”. Fellesferie ­ikke for oss som går for gull De fleste av oss nyter fellesferien. Det gjør de … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 22. juli 2015»

Det er mye som skjer i vålerengamiljøet om dagen. Reka snakker om seriegull. Markus Nakkim har feira bursdag med å forlenge kontrakten sin. Damelagets Guro Pettersen leiter etter the perfect match på arbeidsmarkedet. Hockeysupportera ønsker seg utendørskamp og vi etterlyser “banandrakta”.

Fellesferie ­ikke for oss som går for gull

De fleste av oss nyter fellesferien. Det gjør de ikke på Valle. Svensken Robert Lindstrøm har signert kontrakt med klubben. Markus Nakkim feira 19 års dagen sin med å forlenge kontrakten med 2 år. Sivert Heltne Nilsen har dratt på seg den røde latextrøya til Brann. Tortal Lumanza er påprøvespill. Otto Fredrikson har dratt med seg alle de gule korta fra XXX og soner karantene mot LSK. Moa er klubbløs og den tabloide pressen spekulerer i om han kan være aktuell for Vålerenga.

Vi veit at Moa elsker oss og vi elsker Moa, men vi veit også at Moa ønsker å fortsette med å sparke ball på fremmed gress. Vi lar den tabloide pressen stå for spekuleringa og venter spent på nyheter fra Valle.

Før sesongen sa Reka at det sportslige målet var å komme blant de seks beste, samt å få minst 50 poeng i seriespillet. Nå ligger vi på 3. plass. Det er ett poeng opp til Stabæk på 2. plass, seks opp til serieleder Rosenborg. Kjetil Rekdal har som vane å keeping shit real. Når han i dag sier til Dagsavisen “Ja, det er realistisk å si at vi kjemper om seriegull denne sesongen”, er det lov for oss supportera å tenke; visst faen skal vi det! Men først skal vi slå bøffla på eget gress mandag.

Billettinformasjon finner du her.

Noen som passer for deg

Vålerenga Fotballs “Jobbsjansen” er et samarbeidsprosjekt med NAV Arbeid hvor ungdom i aldersgruppen 17­25 år som er uten arbeid eller skoleplass får muligheten til å skaffe seg arbeidserfaring hos en av Vålerenga Fotballs samarbeidspartnere. Ungdommene vil i tillegg få jobbe med aktivisering av barn og ungdom i regi av prosjektet Vålerenga mot rasisme og Vålerengas inkluderingsprosjekt. Dersom du lurer på om du kvalifiserer til deltakelse i dette prosjektet kan du sjekke ut Jobbsjansen her.

Også damelagets Guro Pettersen er på jobbjakt om dagen. Guro har starta en blogg hvor hun sier det som det er: Hun har en proffkontrakt tilsvarende en 20 prosent stilling så damen leter etter noen som har en 80 prosent stilling som de ønsker besatt. Vi leser at Guro også har gode erfaringer med å jobbe i barnehage. Vi har derfor tatt kontakt med brannfansen for å høre om også de står uten daglig leder for tiden. Vi elsker initiativet hun viser og vi håper og tror at Guro ikke kommer til å være arbeidsledig lenge.

Utendørskamp på Jordal

Iskrigerne skal endelig få ny etterlengta arena på Jordal. Selv om det nå bare er stolthet, historie, tradisjoner og gaffatape som holder den eksisterende hallen sammen, elsker vi Jordal Amfi. Kjærligheten til den gamle OL­-amfien (Ja, Tromsø 2022…dette er skoleeksemplet på etterbruk) er såpass sterk at deler av hockeysupportera ønsker at taket på nåværende hall fjernes slik at man spiller de siste kampa på gamle Jordal utendørs under åpen himmel. Det er sågår opprettet en facebookgruppe for å promotere saken.

Vi i VPN stiller oss i rekken av de som mener dette er den flotteste måten å ta farvel med ærverdige Jordal på. Synes du, som oss, at ideen er strålende klikker du deg inn her og melder deg inn i gruppa. Kanskje kan du bidra til å fronte denne ideen inn mot klubben også.

Apropos butthurte godsetsupportere; ­her kommer 2’ern

I etterkant av Oslos nedsabling av Buskeruds nest beste lag hadde VPN en artikkel om tilskueres juridiske rettigheter på kamp ­ da knyttet opp mot bruk av bilder av supportere i media.

Idag kan man lese i journalisten.no om etterdønningene av en kamp mellom to lag fra det sørlige bibelbeltet. The word on the street var at det skulle bli slåssing, men i stedet endte det med litt bluss og synging. Ultrasgrupperingen mener de er feilaktig fremstilt og vi biter oss merke i følgende utsagn som har blitt ytret i debatten som har etterfulgt presseoppslagene: “Mennesker på offentlig sted er i utgangspunktet offentlige. Søker de oppmerksomhet, må de tåle at folk tar bilder.”

Etterlysning

En av VPN­redaksjonens medlemmer mener å huske at vi en eller annen gang på nittitallet, året før eller etter Nintendo, hadde Cobana Bananer som hovedsponsor. Gutta spilte derfor en sesong med en svær gul banan på drakta. Den drakta hadde etter sigende en legendarisk sang som skulle gått sånn her:

Vål’enga
Vål’enga
Vi er Vålenga
Vi er rø’ og blå, og har bannan på.
Vi er Vål’enga.

Dersom det er noen av dere som har den drakta liggene hadde det vært stas om dere kunne være så vennlige å ta bilde av den og sende det til oss. E­postadressa er: kontakt_oss@vpn.no. Bilder av den drakta finnes nemlig ikke på Google, og alt er jo tross alt på Google om dagen. Vårt redaksjon medlem begynner derfor å tvile på om han husker riktig. Resten av oss begynner å tro at han bare sitter inne og drikker mens han finner på ting….aleine.

Vålerenga i dag

Vi drikker kaffe, venter på nyheter fra Valle og saumfarer nav.no for noen som passer for Guro.

En kommentar til «Dagboka onsdag 22. juli 2015»

Legg igjen en kommentar