Dagboka mandag 29. juni 2015

Glimt spiller ikke bra fotball og de var ikke gode i går heller. Men så skjer det jævlige: Vålerenga spiller dem «bra» og vinner kampen for dem! Drillo har en gang innrømmet at en ikke uvesentlig del av fotballkamper er resultat av flaks. Eller uflaks. Sånn som med vårt stakkars Vålerenga i går. 12 null … Fortsett å lese «Dagboka mandag 29. juni 2015»

Glimt spiller ikke bra fotball og de var ikke gode i går heller. Men så skjer det jævlige: Vålerenga spiller dem «bra» og vinner kampen for dem!

Drillo har en gang innrømmet at en ikke uvesentlig del av fotballkamper er resultat av flaks. Eller uflaks. Sånn som med vårt stakkars Vålerenga i går. 12 null i sjanser ble til 1-2 i mål. Verden er ond, og så lenge det fortsatt er sånn at det er målene som teller, vil den fortsatt være det.

Vi er dønn enige med Reka i at angripernes sjansesløseri ikke kan unnskylde at forsvarerne slipper nordlendingene fram til seier.

Hva er det som gang på gang gjør at vi tar for lett på bånnlaga?

Stemninga ved VPNs klagemur var ikke nådig, av og til direkte ufin mot enkeltspillere. Vi har ikke som vane å henge ut noen, men når spillerne tydeligvis ikke bryr seg om hva de gjør mot oss som ser på, tar vi sjansen på noen utdrag fra klagemuren:

  • Ja visst sløser angrepsrekka vår, men her er det Nakkim og Heltne Nilsen som gjør to helt utilgivelige feil på hvert sitt mål!
  • Er ikke de to feila som er problemet, problemet er at vi ikke har avgjort kampen mye før. For det første så er Brown per nå en helt feil spiss for Vålerenga. Når i tillegg Ómarsson som har vært vår beste spiller i to kamper på rad ikke får starte og Zahid fortsetter å ha klippekort så går det i dass.
  • Du kan bomme på en sjanse, da har du i hvert fall kommet deg til den, men du dribler faen ikke på egen 16. Heltne Nilsen er en vandrende feil uten evnen til å slå de enkleste pasninger fremover på banen, og det hemmer spillet vårt. Det hjelper ikke hvor mye han blør for drakta. Han er OBOS-standard, og viser det gang på gang.
  • Første baklengs er ikke Nakkim sin feil. Han ser en svært god løsning for å løse opp presset, men Kristiansen, Lindkvist og Zahid står og stirrer på kula, istedenfor å møte ball. Det er ikke for mye å forvente av spillere på Tippeliga-nivå at de møter ballen. Mål nummer to, derimot… hjelpes SHN.
  • Se også på Langer på begge måla. Går ned i spagaten på begge to og det er enkelt for Glimt å sette ballen over han. Elendig keeperspill. Håper vi henter en toppkeeper snart for han duger absolutt ikke.
  • Tapet i dag gir jeg rett til Rekdal for håpløse taktiske disponeringer og mangel på å skape entusiasme på banen.

Da er det på tide å roe ned. De eldste og sureste gamle grinebiterne i VPN elsker Reka, og vi oppsummerer uten å komme i nærheten av noen konklusjon på temaet «bånn mot bånnlag»:

  • Problemet er at vi ikke har avgjort kampen før, men når det ikke har skjedd er det virkelige problemet at vi gir bort to mål til motstanderen. Umulig å lukke øynene for det. Og at vi kommer til utrolig mange sjanser som misbrukes. Det er vanskelig å henge treneren når vi hadde flust med målsjanser.

Det å følge Vålerenga er som å være slave i et skikkelig dårlig bdsm-forhold. Du har absolutt ingen kontroll, og den du er slave til er noe tilnærmet mental ustabil. Dette gjør avhengighetsforholdet skjevt.

Hver eneste lille endring; hver eneste lille feil masteren gjør, tar du straffen for. For vi supportere blir straffa hardt når klubben gang på gang driter seg ut.

Og det er det absolutt ikke noe vi kan gjøre med. Gang på gang tar vi smerten. For så å møte opp neste gang, i håp om bedre tider.

Neste helg spiller vi borte. Det er vårt lille fristed. Vi er ikke så mange så vi tør la følelsene vises.

Vålerenga, ass. Jeg elsker denne klubben som ikke gir deg noe gratis. Hver gang jeg tror vårt forhold er stabilisert og vi kan gå inn i en konform A4-tilværelse kommer en ørefik, eller sucker punch om du vil, ut av det blå. Så hurtig og lydløst i blindsona at du aldri ser hånda, du bare føler det brennende kinnet og kjenner litt på forvirringen. Hadde vi det ikke bra? Gjorde jeg noe galt? Jeg har jo til og med pynta meg for deg. Joda, potetene var ikke klare på slaget du kom inn døra, men trengte jeg et slag? Jo, du har nok rett. Jeg skal bare kjenne litt på skammen først, så skal jeg ta meg sammen.

Alt blir bedre nå, jeg lover.

 

 

 

Legg igjen en kommentar