Vålerenga kan miste 10 spillere

Fra neste onsdag kan 10 av Vålerenga sine spillere forhandle med andre klubber. Mye av lagets grunnfjellet kan være på vei vekk etter denne sesongen. I dagens fotballverden så kan spillere forhandle med andre klubber seks måneder før kontraktene deres går ut. For Vålerenga sin del så gjelder det for 9 spillere som har kontrakter … Fortsett å lese «Vålerenga kan miste 10 spillere»

Fra neste onsdag kan 10 av Vålerenga sine spillere forhandle med andre klubber. Mye av lagets grunnfjellet kan være på vei vekk etter denne sesongen.

I dagens fotballverden så kan spillere forhandle med andre klubber seks måneder før kontraktene deres går ut. For Vålerenga sin del så gjelder det for 9 spillere som har kontrakter som går ut etter sesongen.

En vet vi at ikke kommer til å få fornyet sin kontrakt, det er André Muri. Han har dessverre bestemt seg for å legge opp etter hodeskaden han fikk mot Sarpsborg 08 i 2014. Frem til kontrakten går ut så vil Muri jobbe i markedsavdelingen til klubben.

Keeper Lars Hirschfeld er nok også på en kontrakt som neppe vil bli fornyet. Lars kom til Vålerenga som førstekeeper og fikk lønn deretter. Så lenge det ikke blir snakk om en kraftig reduksjon i lønn så forsvinner nok Lars fra Vålerenga etter sesongen.

Michael Langer er også på utgående kontrakt, men etter at han har etablert seg som en soleklar førstekeeper så regner vi med at han fortsetter i Vålerenga. Michael har blitt 30 år, noe som er en perfekt alder for en keeper, så vi ser egentlig ingen god grunn til at Vålerenga skulle ønske å bytte han ut.

Av unggutter så er det 19-åringen Moussa Njie som er på utgående kontrakt. Moussa har vært god for rekruttlaget denne sesongen, men har fått få sjanser i Tippeligaen. Vi tror at man vil se an hva som skjer i høst og at Njie nå må vise at han kan ta noen store steg for å få lov til å bli i Vålerenga.

Også Daniel Fredheim Holm er på utgående kontrakt. I mai fortalte han TV2 at han er lysten på en ny sjanse i utlandet, noe som betyr at Vålerenga må selge han under sommerens overgangsvindu hvis de skal få penger for han. Skulle det dukke opp et lag utenfor Norge som ønsker Daniel så forsvinner han nok.

Den andre Daniel, altså Braaten, signerte en ett-års kontrakt når han kom til Vålerenga. Dermed forsvinner nok også han hvis det kommer et spennende tilbud fra utlandet på bordet. Spørsmålet er om det gjør det. Etter at han ble sluppet fra FC København så var han uten klubb i ett år før han tilslutt signerte for Vålerenga. Vi tipper at Braaten blir, men at det ikke avgjøres før i desember eller januar.

Den samme ett-års kontrakten gjelder for Kjetil Wæhler. 39-åringen har signalisert at han spiller fotball så lenge kroppen fungerer, noe vi tipper betyr at han tar ett år til. Siden han kom har han stabilisert de bakre rekkene i Vålerenga og Rekdal ønsker nok neppe å gi slipp på han allerede etter denne sesongen.

Også poteten Alexander Mathisen er på utgående kontrakt. En typisk «squad»-spiller som kan bekle mange posisjoner på banen. Om han får ny kontrakt blir nok en vurdering for Kjetil Rekdal, som må se på om han har noen som kan tilføre laget mer. Vi i VPN liker at vi har en ekte Vålerenga-gutt i stallen, Alex kom tross alt opp fra de yngres rekker i Vålerenga, så vi håper han blir.

Helt til slutt er det Morten Berre. Han har nå vært i klubben siden 2003 og har på den tiden slått en haug med rekorder i klubben. Dessverre blir nok dette den siste sesongen vi får se Morten på banen. Har ikke fått starte en eneste kamp i Tippeligaen så langt og har kun kommet inn i fire. Så for mannen med 448 kamper og 101 mål i Tippeligaen så er det nok slutt etter denne sesongen. Vi regner med at Berre hvert fall får tilbud om en annen rolle i klubben mot slutten av sesongen.

Etter at artikkelen ble publisert så har vi fått informasjon om at også Markus Nakkim har en kontrakt som går ut etter sesongen. Vi satser på at det han har vist hittil i år holder til ny kontrakt.

Hvem av de 9 spillerne ser du helst at Vålerenga beholder? Og hvem håper du forsvinner? Si din mening i kommentarfeltet under.

5 kommentarer til «Vålerenga kan miste 10 spillere»

Legg igjen en kommentar