Dagboka mandag 22. juni 2015

Tippeligaen er i gang etter en heller laber landslagspause, Rosenborg klager på dommeren og det blir showkamp i august. Dette, men ikke så mye mer dagens dagbok. Vålerengas herrelag spilte endelig seriekamp mot Molde i helgen. Forrige sesong tapte vi mindre enn hva spillet på banen forespeilet, men ikke i år. Ok, 0-0 er ikke … Fortsett å lese «Dagboka mandag 22. juni 2015»

Tippeligaen er i gang etter en heller laber landslagspause, Rosenborg klager på dommeren og det blir showkamp i august. Dette, men ikke så mye mer dagens dagbok.

Vålerengas herrelag spilte endelig seriekamp mot Molde i helgen. Forrige sesong tapte vi mindre enn hva spillet på banen forespeilet, men ikke i år. Ok, 0-0 er ikke seier, men uavgjort mot Molde på Røkkeløkka er mer enn godkjent. Spesielt når vi så hva som bor i laget.

Spillerne var gode, supporterne var gode og været var godt. VPN har også sikre kilder på at bussturen hjem i år var mye bedre enn hva den var i fjor. Alt i alt var dette en god tur og en kamp. Joda, med litt mer treffsikkerhet fra Kamara kunne Vålerenga tapt. Det kan dog sies for Vålerengas del også. Hadde dommeren lest regelboka på forhånd så ville han sett straffa Omarsson skulle hatt og det røde kortet Forren skulle hatt.

Dommertrøbbel for alle lag
Akkurat dette med dommertrøbbel er blitt et tema denne helgen. Først ut var Fagermo, så fulgte Kjetil Rekdal opp med en kommentar – før Kåre Ingebrigtsen overraskende nok avslutta kommentarballet.

De to førstnevnte skjønner vi. Både Odds BK og Vålerenga er til tider blitt bortdømt. Det fascinerende er at Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen nå mener det samme. Til flere aviser mener han at dommerne er ute etter spillerne hans, og da i all hovedsak midtbanespiller Selnæs.

Dagboka lurer på hva Ingebrigtsen går på – for det der – det vil vi også smake på. Kan Ingebrigtsen i all seriøsitet mene at de blir straffet? Så han ikke hans egne spillere i bortekampen på Ullevaal? Kjære Bruttern, du begynner å bli gammal nå, men så gammal at du har blitt surrete er du ikke.

Showkamp i august
Det har blitt en greie med at europeiske breddeidrettslag kommer på tur til Ullevaal stadion for å spille mot Oslos stolthet. Lag fra Manchester og Liverpool i England og spanske breddeklubber har tatt turen. Det er tydeligvis gjevt for disse engelske og spanske klubbene å spille mot verdens beste Vålerenga.

Les mer: Vålerenga møter Real Madrid

I år skal det igjen være showkamp. Real Madrid er laget som har spurt om de får lov til å møte Vålerenga til dyst, og det skal de selvfølgelig få lov til. Dette er, om dere ikke har fått det med dere, laget Martin Ødegaard spiller for og vi regner nesten med at det er han som har trygla å bedt om å få møte Christian Grindheim på nytt.

Dagboka syns det er gøy å få besøk av lag vi ikke så ofte ser på Ullevaal stadion, og denne gangen har klubben også tenkt litt smart. Tromsø-kampen er flytta til fredag 7. august, og showkampen skal gå på søndag 9. august, så vi kan faktisk stille rimelig toppa. Real Madrid har visstnok tenkt til å gjøre det, så vi burde kanskje gjøre det selv.

Vålerenga i dag
Vi ser på tabellen, tenker litt på medaljer, gleder oss til Bodø/Glimt neste helg og klager litt på dommeren. Det er visstnok ín om vi skal tro Bruttern. Også ser vi første del av Tverrligger-utfordringa vår, og venter på del to.

Les mer: Seriemesterskapet 1965 – Var Terje dopa?

2 kommentarer til «Dagboka mandag 22. juni 2015»

Legg igjen en kommentar