Stadiondagboka fredag 12. juni 2015

Sola skinner og vi døser av mens vi dagdrømmer om vår nye stadion. Osloby har en artikkel i dag hvor de spør hva navnet på vår nye baby blir. Hverken stadionsjef Åge Petter eller Klanen har peiling på hva den skal kalles eller om det kommer noen med penger og kjøper stadionnavnet. Vålerenga stadion? Valle … Fortsett å lese «Stadiondagboka fredag 12. juni 2015»

Sola skinner og vi døser av mens vi dagdrømmer om vår nye stadion.

Osloby har en artikkel i dag hvor de spør hva navnet på vår nye baby blir. Hverken stadionsjef Åge Petter eller Klanen har peiling på hva den skal kalles eller om det kommer noen med penger og kjøper stadionnavnet.

Vålerenga stadion? Valle Hovin stadion? Vi har lyst, men regner med at klubben setter penga først i dette spørsmålet. Mest sannsynlig blir det en lang avtale, vi snakker fort 20 år. Avtalen vil garantert være verdt flere titalls millioner.

Hva hvis hovedsponsor DnB ønsker å kjøpe stadionnavnet? DnB Arena? Det skjer ikke, hvertfall ikke uten at de fjerner det navnet på arenaen i Stavanger, hvis ikke skal vi dele ut en lusing eller to til de involverte.

Vi venter i spenning og ser hva som skjer.

Din personlige stein?

En annen tanke som er løftet er at klubben skal selge murstein som er inngravert med en personlig melding. Celtic er en av klubbene som gjør dette. Andre er West Ham og FC United of Manchester.

Dette er en god ide. Så enkelt er det. Ta 500 eller 1000 kroner, få et par tusen (som sikkert ikke er veldig urealistisk) til å kjøpe og vips har klubben rundt en million kroner i klingen ferske mynter i kassa. Klanen kan sikkert hjelpe til med å få noen medlemmer til å gjøre mye av jobben på dugnad og murstein er ikke akkurat det dyreste i verden.

To hjørner

På de første skissene så var det tegnet inn en lukka stadion med fire hjørner. Etter det så har det vært ganske mange endringer og på den siste skissen er det faktisk bare et hjørne (det ved skolen) som er tegna inn.

De siste dagene har vi fått vite at det mest sannsynlig blir to hjørner. Men hvis stadion blir utsolgt ofte i den første sesongen og man ser behovet for flere plasser så blir nok de siste hjørnene bygd ut ganske fort.

En ny økonomisk hverdag

Det er Vålerenga Fotball bredde som vil stå som eier av den nye stadion. Eliten må leie seg inn hos Bredden. Alt dette er vi sikre på at vil løse seg sånn at både Elite og Bredde kommer ut av det med god økonomi.

Samtidig vil man nå få inntekter fra kiosksalget (noe vi ikke har i dag) og VIP plassene. Alt i alt så betyr det at Vålerenga Fotball, både Elite og Bredde, nå vil få en helt annen økonomisk hverdag.

Kanskje vil man tilslutt få muligheten til å kjøpe tilbake Vallhall fra Øystein Stray Spetalen, som nå eier godt over 50% av Vallhall arena gjennom sine selskap Ferncliff Poperty AS og Saga Tankers ASA.

Uansett så vil det nå bli slutt på konkurser i Vålerenga Fotball, fremtiden er sikret. Så lenge man ikke overinvesterer i spillere selvfølgelig.

400 leiligheter

Som en del av tomta som Vålerenga selger for å finansiere bygging av stadion så skal Selvaag bygge 400 leiligheter. Vi har forsøkt å finne oppdaterte skisser, men det har vi ikke klart. Her er den siste vi har, med feil skisse av stadion:

ny stadion mye bolig 2
Skisse av hele prosjektet, med leiligheter og barnehage i front, nye forretningsbygg til høyre og en feil skisse av stadion sammen med en tidligere skisse av skøytehallen.

De første leilighetene legges ut for salg til høsten, hører vi forkjøpsrett for Vålerenga og Klanens medlemmer?

Vi suger videre på stadionkaramellen i solskinnet, tar oss en kald en og napper litt i løken før det er landskamp ikveld.

Lurer du på mer om stadionprosjektet? Les her da vel:
Les også: Byggestart for Vålerenga stadion tidlig i høst
Les også: Åge Petter om stadionsaken
Les også: Fremgang i Stadionprosjektet
Les også: Snart byggestart for ny stadion

Legg igjen en kommentar