Dagboka torsdag 11. juni 2015

Dagboka i dag skal handle om stadion, trenere som bytter beite og spillere i inn og utland. Litt ymse her altså. ESA ga i går sitt rungende JA til stadionavtalen mellom Vålerenga og kommunen. Det betyr at om alt går etter planen så kan stadionbyggingen settes igang allerede i høst, noe som igjen betyr at … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 11. juni 2015»

Dagboka i dag skal handle om stadion, trenere som bytter beite og spillere i inn og utland. Litt ymse her altså.

ESA ga i går sitt rungende JA til stadionavtalen mellom Vålerenga og kommunen. Det betyr at om alt går etter planen så kan stadionbyggingen settes igang allerede i høst, noe som igjen betyr at Vålerenga kan spille deler av 2017-sesongen på egen stadion.

Les mer: Byggestart for stadion tidlig i høst

Veien er dog ikke helt tråkka opp. Før første spadetak er tatt så må det ferdigbehandles i Plan- og bygningsetaten. Vålerenga Fotballs medlemmer må også gi sin tilslutning til at klubben får en gjeld på 400 millioner. Noen hindre er det altså fortsatt, men stadion blir det.

Det er ikke alle som er like fornøyd med at Vålerenga får stadion. Facebook-gruppen «Tippeligaen» flommer over av personer som enten ikke liker Vålerenga eller ikke skjønner hvordan det fungerer med penger og lån og økonomi og sånt. Litt artig er det uansett.

Trener bytter beite

Hockeysesongen begynner ikke før om en god stund, men allerede nå så legges det planer for neste sesong igjen. En av de store tingene som skjer er at Espen «Shampo» Knutsen slutter som hovedtrener. Han forsvinner riktignok ikke fra klubben. Knutsen bytter stilling fra hovedtrener til sportsdirektør. Dette tror vi er et godt ledd i en prosess for å professjonalisere hockeyklubben. Og det trenger den.

Spørsmålet er hvem som tar over. Ryktene går på forumet. Alt fra Roy Johansen til Petter Thoresen er nevnt. Hvem det blir finner vi nok tidsnok ut av.

Fotballspillere i inn og utland

Selv om verken Høgmo eller Peller ikke fant plass til VIF-spillere på sine respektive landslagt, er det Vålerenga-spillere som gjør en jobb for sine land andre steder. Hirschfeld og Brown skal spille CONCACAF-kvalik, Ivan Näsberg er på U21-landsen og Elias Már Omarsson er på det islandske U-21-landslaget. Guro Pettersen med fler er visstnok i Miami, men det er visstnok ferie.

Vålerenga i dag

Vi gleder oss til eget hjem, ser på Norge – Tyskland i VM og nyter alle de gode nyhetene.

Legg igjen en kommentar