Byggestart for Vålerenga stadion tidlig i høst

I dag har Vålerenga kommet helt til målstreken for ny stadion etter at ESA har godkjent tomteoverdragelsen fra Oslo Kommune. Så hva gjenstår? Det vet VPN. Selv om det på forhånd var forventet at ESA ville godkjenne salg av tomt for 1 krone så er det en lettelse å få det bekreftet. Grunnen til at … Fortsett å lese «Byggestart for Vålerenga stadion tidlig i høst»

I dag har Vålerenga kommet helt til målstreken for ny stadion etter at ESA har godkjent tomteoverdragelsen fra Oslo Kommune. Så hva gjenstår? Det vet VPN.

Selv om det på forhånd var forventet at ESA ville godkjenne salg av tomt for 1 krone så er det en lettelse å få det bekreftet. Grunnen til at dette godkjennes er som kjent at det bygges en skole og at det er breddeidrettslaget, Vålerenga Fotball Bredde, som skal stå som eier av stadionanlegget.

Men er det nå noen skjær i sjøen? Vi er tross alt Vålerenga og har drømt om egen stadion i 103 år. Hva er det som skal ødelegge denne gangen?

VPN tok kontakt med en glad og lettet styreleder, i Vålerenga Kultur- og Idrettspark Åge Petter Christiansen for å få vite hva som nå gjenstår.

Det var et godt grep å ta notifiseringssaken (hos ESA, red) på forhånd og ikke vente på at noen klaget oss inn. Nå gjenstår kun det nødvendige byggebyråkratiet i Oslo Kommune, forteller Åge Petter.

Vålerenga venter nå på å få overført stadiontomtene slik at de kan selges videre til NCC som skal bygge forretningsbygg og leiligheter. På den måten får Vålerenga penger på konto og kan vente så lenge som mulig med å utløse lånet i banken, som vi alle vet så løper rentene fra dag 1 når man tar lån.

Så hva nå? Er alt klart for byggestart?

– Jeg er ganske sikker på at vi nå kan starte byggingen tidlig i høst. Samtidig satser vi på å ha grunnsteinsnedlegging på stiftelsesdagen 29. juli, sier Åge Petter.

Når Vålerenga sendte inn søknaden for rammetillatelse til Plan og Bygg tidligere i våres så fikk man et krav om å tegne inn skøyestadion i skissene som er blitt tegnet, for å se hvordan skøytestadion vil påvirke skolen og om den faktisk vil få plass. Åge Petter innrømmer at det var frustrerende, siden det det kommunale prosjektet for skøytestadion ikke har startet opp enda. Heldigvis løste det seg når den nye etaten Kultur- og idrettsbygg (tidligere Oslo OL 2022) kastet seg rundt og tegnet denne skissen:

stadion med skøytehall

Følgende uttalelse fra ESA har kommet:

– Bygging av nytt fotballstadion på Valle Hovin vil ta Vålerenga hjem til østkanten. Anlegget vil bli mye mer enn en kamparena for elitelaget til Vålerenga. Det skal også gi rom for utdanning og sosiale aktiviteter for barn og ungdom i Oslos østlige bydeler. Det er verdien av tomtegaven fra Oslo kommune som gjør at den offentlige støtten må godkjennes av oss, sier ESA-president Oda Helen Sletnes i en pressemelding.

Og dermed ligger alt til redde for at Vålerenga får sin egen stadion som vi kan flytte inn på i løpet av 2017-sesongen.

Lurer du på mer om stadionprosjektet? Les her da vel:
Les også: Åge Petter om stadionsaken
Les også: Fremgang i Stadionprosjektet
Les også: Snart byggestart for ny stadion

3 kommentarer til «Byggestart for Vålerenga stadion tidlig i høst»

Legg igjen en kommentar