Kampreferat: Vålerenga – Rosenborg 1-2

Aldri før har Vålerenga vært lenger unna å gjennomføre en kampplan, så med litt mindre flaks og Langer på sedvanlig nivå, hadde vi tapt med 2-3 mål til. Vålerenga – Rosenborg 1-2 (0-0) Tippeligaens 12. runde – Ullevål Stadion lørdag 6.juni 2015 – 20.958 solgte billetter Mål 0-1 Helland, ’49 min. Spilles igjennom av Sælnes, på et løp på blindsida … Fortsett å lese «Kampreferat: Vålerenga – Rosenborg 1-2»

Aldri før har Vålerenga vært lenger unna å gjennomføre en kampplan, så med litt mindre flaks og Langer på sedvanlig nivå, hadde vi tapt med 2-3 mål til.

Vålerenga – Rosenborg 1-2 (0-0)
Tippeligaens 12. runde – Ullevål Stadion lørdag 6.juni 2015 – 20.958 solgte billetter

Mål

  • 0-1 Helland, ’49 min. Spilles igjennom av Sælnes, på et løp på blindsida til Näsberg (som nok har hatt bedre dager på jobben). Skjer på kontring av VIF-angrep.
  • 0-2 Helland, ’53 min. Nesten likt mål. Jensen og Helland mer eller mindre alene mot 4-5 VIF-spillere til høyre i banen. Kombinerer på få touch, og førstnevnte dytter ballen igjennom til Helland som blir tomålsscorer.
  • 1-2 Brown, ’65 min. Vår nye spiss gjør alt han for å motbevise det voksende floppstempelet, og header inn et godt slått frispark fra vår kaptein.

Kort
’55 – Heltne Nilsen (VIF), gult
’65 – Helland (RBK), gult
’78 – Stengel (VIF), gult
’85 – Omarsson (VIF), gult

Dommere
Tom Harald Hagen (mer om han senere), flankert av… Dan Roger Nebben, Jan Erik Engan og Anders Johansen. Stjernespekket kvartett, altså.

RBK: Er det noen av oss som egentlig er interessert i dette?
VIF: Langer – Gunnarson, Wæhler, Nation, Näsberg – Nilsen, Grindheim – Lindkvist, Zahid, DFH – Braaten

Kampen

FAEN.
Med litt mindre flaks og Langer på sedvanlig nivå, hadde vi tapt med 2-3 mål til. Med unntak av et par perioder der trønderne sparte litt krefter og lot oss trille ball, ble vi regelrett pissa på. Hele første omgang var spill mot ett mål, og Fredheim Holm var eneste mann i blått som var i nærheten av å få til noe. Zahid blir nok en gang tatt ut av kampen – hvilket begynner å bli en gjenganger nå -, og Lindkvist beviser igjen at det ikke er nok med høy toppfart når backen du skal løpe fra har gangsyn. Er lov å trene litt med ball også, Rasmus.

Rekdal sa før kampen at vi skulle ut og styre, og ha ballen i laget på motstanderens halvdel. Aldri før har vi vært lenger unna å gjennomføre kampplanen – vi hadde så vidt ballen i laget over midtstreken hele første halvtimen!

Så var det denna Tom Harald Hagen, da. La oss ha en ting klart – vi tapte DØNN fortjent. Men det kan umulig å ha hjulpet på lagmoralen at mannen med fløyta så ut til å ha lagt både kontaktlinsene, vettet og grunnleggende dommerutdannelse igjen hvor nå enn han kommer fra. Vår utsendte noterte ikke mindre enn seks usedvanlig billige frispark første halvtimen, og mr. Hagen klarte tidvis på egen hånd å hindre alle tilløp til flyt i matchen. Mike Jensen tilbragte nesten mer tid på matta enn i fart hele første omgang, og kunne demonstrere opptil flere måter å gå i bakken etter den minste grad av fysisk kontakt. I andre omgang unngikk han totalt å se at Rasmus Lindkvist bare hadde flaks som ikke brakk leggen, da Eyjolfsson hos RBK bestemte seg for at, ja, jo; strakt bein og knotter er den beste måten å blokkere skudd på. Heldigvis fikk Rasmus «bare» en kraftig smell. Hellands to strake i legghøyde på Ivan Näsberg burde nok kvalifisert til rødt kort, da han både bomma på ball og var et snaut sekund på etterskudd, men i god stil fikk han bare gult. Bare Tom Harald – you nailed it!

For å ralle inn før det skeier heeeelt ut: vi tapte. Klart. RBK er – dessverre – Tippeligaens klart beste lag for tiden, og toppnivået deres er nok både ett og flere hakk høyere enn sine konkurrenter. Det unnskylder dog ikke mye av det som skjer utpå banen. Braaten beviser hvorfor han er kjent for å enten være på eller av, Zahid kunne like gjerne latt vær å spille, og Ivan Näsberg ble regelrett overkjørt av Helland i 90 samfulle minutter. Heltne Nilsen var også et godt stykke unna det man kaller en god dag på jobben. Sommerpausen kommer beleilig nå, mye å jobbe med – terpe, terpe, terpe. Så satser vi på bedre tendenser i rosenes by om snaue to uker!

En kommentar til «Kampreferat: Vålerenga – Rosenborg 1-2»

  1. Tok turen fra Stavanger med min datter for å se kampen. Er fra Vålerenga, men bor i Sandnes. Så at Enga ble overkjørt av dommere og Rosenborg. Merkelig at Rekdal stilte med denne elveren i årets toppkamp. Veldig skuffet over innsatsen og ferdighetene til Enga denne dagen.

Legg igjen en kommentar