Midt-Norge – Fra geneksperiment til landsdel. En reise i evolusjonens bakgård

Da er det atter kamp og i det vi runder dusinet spilte kamper får vi de enkle trønderne på besøk. Enkel bør kampen også bli. Et sultent Vålerengalag får servert en skamsandwich påsmurt jug, juks og opplåste egoer. Det er bare å forsyne seg av dette festmåltidet, men møt opp tidlig. Det er ventet over … Fortsett å lese «Midt-Norge – Fra geneksperiment til landsdel. En reise i evolusjonens bakgård»

Da er det atter kamp og i det vi runder dusinet spilte kamper får vi de enkle trønderne på besøk. Enkel bør kampen også bli. Et sultent Vålerengalag får servert en skamsandwich påsmurt jug, juks og opplåste egoer. Det er bare å forsyne seg av dette festmåltidet, men møt opp tidlig. Det er ventet over 20.000 festdeltagere.

Har du noensinne lurt på hvorfor det bor så få mennesker i Nord-Norge og så mange mennesker  i det som virker som tilfeldige og midlertidige bosettinger spredt rundt på Østlandet? Det har sammenheng med at for å komme til Nord-Norge fra Østlandet må man passere Trøndelag. Trøndelag er fullt av trøndere og trøndere er Norges svar på orker. «Orker?» tenker du kanskje. Orker er de litt enkle lavpanna kreka som er mer røslig enn Tande P og Elisabeth Grannemann til sammen, og som i steden for å snakke så stort sett grynter de til hverandre og verden. Du ser på avstand at de betyr trøbbel, men også at deres sjanse til å reprodusere seg er minimal. Hele fylket virker å være en samleplass for eksperimenter som gikk galt. Og det er disse gryntende eksperimentene som møter folk som vil nordover. Og når tettheten av orker blir stadig tjukkere, hva gjør du da? Du snur. Du drar tilbake dit du kom fra.

Dette betyr at vi, med rette, kan skylde på trønderes nedsatte kognitive og mentale kapasitet for at vi har plasser som Lillestrøm, XXX og Hamar. Folka som bor der vil jo egentlig ikke bo der – de vil nordover, men klarer ikke å trenge gjennom Trøndelag. Med andre ord; nordlendingene elsker trøndere av samme årsak som resten av Norge hater dem.

Når orkene skal på ferie går det stort sett galt. Det er ikke forsvarlig å la disse særdeles enfoldige sjelene sitte på Værnes med tilgang på “kjøpebrennvin” mens de venter på at de kan komme seg ned til en eller annen plass med stor tetthet av grisefester og barer som heter Systembolaget og Bar Viking. Som en følge av dette mesker dagspressen seg i overskrifter av typen; «Charterfly fra Værnes måtte nødlande på Kastrup. Alkoholpåvirket mann (44) fra slo seg vrang.» Sett i lys av dette bør vi skryte litt av orken Petter Northug som kun fikk en bil til å knele og ikke et stappfullt charterfly med artsfrender.

Denne type adferd er inn – og nedavla i trønderne gjennom generasjoner, og den som kommer nærmest å være den trønderske urorken er Henry Oliver Rinnan. Henry Rinnan var et lett bytte for tyskerne. Nazismen stod både han og hans trønderske likemenn nært. Det er begrenset hva trøndere kan få til, men det de får til får de´til med glans. Og det tyskerne krevde var tett opp til det som trønderne genetisk er designet for; marsjere og bære våpen. Så at en del av dem skiftet side er like naturlig som at dersom du har en retriever og liker å gå tur med den så kommer den hjem med en pinne i kjeften. Som en følge av denne adferden ga tyskerne Trondheim kjælenavnet “das Teufelheim”. RBK spiller i svarte og hvite drakter.  Alle bilder av Henry Rinnan er i svart/hvitt. Tilfeldig? Neppe.

Damene, eller «damene», i Trøndelag er ikke mye å skryte av. De trenger ikke være så vakre når det de kjemper om er noen degenererte og enkle gryntere som har problemer med å tilpasse seg et moderne samfunn. Derfor er det ekstra gildt når det kommer folk utenbys innom. Da kan høre dem rope «Haijn kaijn sji konsonanta!» etter deg og derfra og til du drar vil de jakte deg i håp om å bedre genpoolen for fremtidige generasjoner. Eneste stedet som ikke er slik er den isolerte plassen Kolvereid langs kysten av Nord-Trøndelag. Siden de er isolert fra resten er damene der vakre. Faktisk så vakre og heite at en av dem at hun klarte å antenne stedets skole bare ved å være i nærheten.

Hvis du har problemer med å fatte hvor primitivt det er i Trøndelag så se for deg dette scenarioet: I Oslo bor Mullah Krekar. Hans helt skal visstnok ha gjemt seg i en jordhule i Tora Borafjellene i Afghanistan i lengre perioder. Krekar vil gjerne også være tøff, men da han ble anbefalt å flytte til Kyrksæterøra i Trøndelag ble det for mye for ham. Han begynte å vugge frem og tilbake, få angstanfall og suge på totten. Kyrksæterøra og trøndere ble for primitivt for denne wannabe huleboeren, så han ville heller fengsles enn å bo der oppe.

Vi snakker her om et sted som var villig til å legge ned en stor innsats for tyskerne under krigen så man kan jo tenke seg hvilken mentalitet disse folka drar med seg ut på fotballbanen. Et eksempel er Anthony Annan som ga  André Muri julefinger’n. Sjarmerende. Et annet eksempel på sjarmerende trollunge er John PLO. Han kastet seg så hardt i baken innenfor 16 meteren at det gjorde utslag på richterskala. TV-bildene viste at det ikke var noen innenfor en radius ca ti meter fra “situasjonen”. Konfrontert med kritikken konstruerte RBK en legemelding på akutt trønder i gjerningsøyeblikket. Klubben har nå også gått ut i media og sagt at de nå har solgt Nicki Billie Vanilli Nielsen. Solgt? Really? Vi har alle hørt historier om hvordan man jugde for barna om at pappa var bortreist når han egentlig var i fengsel. Vi sier ikke mer utover; Ikke bit politiet.

Supporterne er ikke mye tess de heller. De kaller seg Fragleberget og liker å gå i svarte og hvite russedresser.  Fragleberget er jo medgangssupportere. Nå som de leder ligaen igjen for første gang siden 2004 har de atter en gang blitt nesten 50 degenererte gryntere på feltet sitt. Der synger de sanger som “sodd er bedre enn Odd”, “Klokkene ringer i Nidarosdomen. Nå skal vi slå Aalesundgnomen”, “Molde er på topp, men øvre halvdel for RBK er heller ikke en flopp”. “Når vi en gang scorer så tar vi dansetrinnan. De som vi engang lærte av kammerat Rinnan.” Det at de kaller seg Fragleberget er åndssnobberi. Alle som har sett Fraglene vet at fraglene er energiske, sosiale, fargerike og joviale. De som speiler trønderne i denne serien er gorgene. De er høyrøstet, ensidige, beige og dumme. Selvtilliten og selvinnsikten er, for trønderne,  med andre ord omvendt proposjonal. Noe annet kan man kanskje ikke forvente av denne samlingen av enfoldige gryntere.

Det er nå solgt over 20.000 biletter til kampen på Ullevål på lørdag. Noen av disse billettene er kjøpt av gryntere med korntrygda deres. Orketettehten i Oslo vil derfor bli tjukkere enn normalt denne helga, men frykt ikke. Det er midlertidig. Det er som klamydia. Det går over. Og husk det kjære trøndere: Når overmakta blir for stor er det lov å heie på fienden. Det har dere jo erfaring med.

38 kommentarer til «Midt-Norge – Fra geneksperiment til landsdel. En reise i evolusjonens bakgård»

 1. haha, hør på gutta som er høye på seg selv. Tror de er best i verden etter at de for første gang på en halv evighet ser ut til å ha en "helt ok" sesong.

  Modent å dra paraleller mellom nazismen og supportere, kan diskuteres hvem som lider av nedsatt mental kapasitet her.

 2. Er dere virkelig så lave som dette innlegget her signaliserer?
  Norges historiebok uten Trøndere er vel i sannhet intet annet enn permene.

  Snakk om juks og fanteri? Pølsepapir. Mer trenger vi vel ikke si noe om den saken.

  Dere er vel overlykkelige over å få besøk av et fotballag med appell.
  For hva dere selv klarer å trekke av folk er jo i grunnen bare trist.
  Norges desisderte lavmål finner man visst i miljøet rundt valle for tiden.
  Ike at jeg er så alt for overrasket.

 3. Dette var jo mere lavpanna og langt under beltestedet enn hva vi rbk supportere noen gang kunne få oss til å si om vårt yndede hatlag Molde! Men nå vet vi jo allerede fra at det er størst tetthet av hjernedøde bønder på Vålerenga i Oslo!

 4. Det innlegget her er jo bare tåpelig på alle måter. Oslo-gutta har gitt lavmål en ny definisjon! Bare et tips til neste gang du skal tråkke på noen, Herr For Stor I Kjeften Til Å Vise Navnet Sitt, i det minste få litt fakta. Fragleberget finnes ikke lengre, vi vant serien både i 2009 og 2010, så at vi ledere for første gang siden 2004 er jo en bommert i seg selv. skulle nå tro at du husket hvertfall det ene av de, da vi vant gullet mot nettopp vålerenga på Lerkendal. Ellers, å i det hele tatt trekke nazismen inn i dette er jo faktisk helt utrolig. Et helt utrolig lavmål. Snakkes etter lørdag, så får vi se hvem som er store i kjeften da. Tippper 2-1 til "Rinnan og Fragleberget" jeg.

 5. Anonym ja.
  Noe mellom øra? NEI.
  Utrolig lavmål, selv for et medlem i en supportergruppering som ikke engang gidder å gå på kamp når laget dems spiller. Lo litt i det første kapittelet, men etterhvert eom blødmene kommer tettere og tettere, så må jeg innrømme at det var vanskelig å ta noe som helst av det alvorlig.

  Dersom dette er representativt for intellektet i Klanen, så vil Oslos totale og gjennomsnittlige IQ øke fenomenalt denne helgen. Men trøst deg med det du anonyme triste mennekse:
  Du vil tre fremover i IQ-snittet når Trønderne forlater ullevål igjen.
  Selv om det faktisk er svært lite sannsynlig.
  Vi gleder oss til kampen.

 6. Siste gang Vålerenga vant serien var det 21 år siden nest siste. Ifølge Dagbladet var det "geografisk og fotballmessig skifte av maktbase fra Lerkendal til Oslo", og Vålerenga skulle ut i Champions League og ta rotta på Europa. De røk ut i kvaliken, og endte midt på treet i TL den neste sesongen. Siden den gang er det bare de stadige trenerskiftene i RBK som har fått meg til å ta Vif seriøst.. Men nå er vi og Rosenborg tilbake i godt gammelt slag igjen, og Ullevaal et slagsted på veien mot gullet. Gleder meg til kamp!

 7. Om vi har noe å være stolt av??? Nei ikke i det store å hele… vi har opplevd champions league…. vi har tatt 22 seriegull Noe verken enga eller deres mentalt ustabile supportere ikke engang tørr å drømme om… og vi har rundspillt dere så mange ganger at vi ikke gidder å telle! Foreslår at du holder kjeft. For å være høy på seg selv funker ikke mot fakta. Og bare for å være sikker på at du har forstått poenget mitt : rosenborg er pr dags dato og historisk det beste laget i Norge! Og det at dere har ligget nede med brukket rygg for så å reise dere…. mulig det men senskader har dere fått

 8. Hadde dette blitt skrevet av noen andre enn en VIF supporter, ville jeg kanskje blitt ørlite fornærmet. Litt gøy å se at forfatteren prøver hardt å få til en fornærmelse uten å i det hele tatt lykkes. Synes han/hun burde klart bedre med den lange teksten.

 9. Øyvind Mathisen Aarø må bare beklag! innså først nå at du også er rbk supporter… gikk ei kule varmt for min del igår så rakk ikke lese siste linje engang 😛 RBK møter Molde 27.juni 🙂 men forhåpentligvis var det også noen hjerneløse vif supportere som fikk med seg kommentaren.. så vet de no ihvertfall hva de ikke skal spørre om 🙂
  Så gratulerer med seiern alle trøndere 🙂 og vif det skal dere ha… dere prøvde i type 10-15 min og det er jo flott det for oss 🙂

 10. Morsomt å lese om intellektet som befinner seg i hovedstaden. Heldigvis vet jeg at artikkelforfatteren ikke er representativ for hva som befinner seg mellom øra på den jevne Osloborger. Synes det er helt greit å hundse opp i forkant av en kamp, men skal man angripe intellektet til supporterne til motstanderen, bør man lese seg opp først, for ikke å snakke om at man bør bruke det verktøyet på pc'en/macen som kalles ordkontroll/retteprogram.
  Blir veldig fort et knust glasshus når man slenger ut påstander om Fraglerberget som ikke har eksistert på x antall år, en artikkel full av skrivefeil og feil ordstillinger og til og med legger nazisme inne i dette.

  Som sagt, er veldig glad enfoldige du ikke er representativ for Osloborgerne, være seg kødd eller ikke.

  PS, Rosenborgsupporter, men ikke trønder.

Legg igjen en kommentar