Dagboka mandag 1. juni 2015

Juni er årets første sommermåned, noe som betyr at denne dagboka er årets første sommerdagbok. Treg og doven; akkurat som sommeren skal være. Mer om kapteiner, meningers mot, veien videre, fulle tribuner og spennende kamp i kveld finner du her. Kapteiner og meninger Josimar har, i forbindelse med skriveriene rundt Qatar-VM, spurt alle kapteinene i … Fortsett å lese «Dagboka mandag 1. juni 2015»

Juni er årets første sommermåned, noe som betyr at denne dagboka er årets første sommerdagbok. Treg og doven; akkurat som sommeren skal være. Mer om kapteiner, meningers mot, veien videre, fulle tribuner og spennende kamp i kveld finner du her.

Kapteiner og meninger

Josimar har, i forbindelse med skriveriene rundt Qatar-VM, spurt alle kapteinene i Tippeligaen (og landslagskaptein Skjelbred) om hva de mener om Qatar og FIFA. Svarene har i all hovedsak dreiet seg om det sportslige. De eneste som har stilt seg kritiske til det utenomsportslige er de to islendingene, samt Morten Morisbak Skjønsberg i Stabæk.

Vi skal ikke prøve å diktere hva folk skal mene, men vi stiller spørsmål ved samfunnsengasjementet. Store deler av redaksjonen ble rett og slett litt skuffa av svarene. Hvordan ville det stilt seg om det hadde vært snakk om vold mot homofile? Hadde det fortsatt vært svar som «de kommer sikkert til å ha kule anlegg» og «det er jo ganske varmt å spille der»? Det tror vi ikke.

Så hvorfor er det så ulne svar? Vi aner ikke. Det vi dog mistenker er at spillerne er redd for reaksjoner på en eller annen måte, eller at det er forventa at de ikke skal ha noen mening om Qatar og hvordan de behandler de som bygger fotballstadionene. Kanskje de har fått beskjed av klubbene (eller NFF) at de ikke skal uttale seg om «utenomsportslige hendelser»?

Der kapteinene tier, sier supporterne ifra. Twitter-brukeren @HeineVik tok dette bildet av vår TIFO:

Rosenborg neste!

Vålerenga gjorde en helt ålreit kamp mot Viking. Gode i en omgang, ikke fullt så gode i neste. Det ble uansett 4-3 til Oslos stolthet og de tre poenga ble med hjem til Valle. Det betyr at alle som er glade i Vålerenga kan heve blikket og se framover mot lørdagens kamp mot Rosenborg. Serielederne mot serietreerne.

Det er spådd godt oppmøte. I følge klubben er det solgt over 16000 billetter (per mandag 17.30), og dette er litt under en uke før kampen skal spilles. Dette har potensiale til å bli en skikkelig festaften, og dagboka håper du og du og du kjøper en billett. Ta gjerne med deg en kompis eller ti også.

Status for tribunene er som følger:

  • Telenor Nedre: Så godt som utsolgt
  • Postbanken Øvre: Åpnet for salg
  • Bendit: Ca 2000 billetter tilgjengelig
  • Vestbredden: Fortsatt mye ledig
  • VG Nedre (borteseksjon) Ca 1000 billetter igjen

Billetter kjøper du enten her eller i Sjappa. Ikke drøy med kampstart: Det blir fullt.

Sa-sa-sa, bra-bra-bra; ikke Skeid, men Vål’enga!

I kveld er det ny seriekamp for Vålerenga 2. Den går på Nordre Åsen og starter 18:30. Kan du ikke stikke innom så kan du se kampen direkte her på VPN, egen sak kommer. Den kommenteres av Klanens Webradio og Christian Haksø.

Vålerenga i dag

Vi lurer på hvordan vi fikk tre poeng mot Viking, ser fotball på Nordre Åsen og gleder oss til VM i Canada og seriekamp på lørdag.

En kommentar til «Dagboka mandag 1. juni 2015»

Legg igjen en kommentar