Dagboka onsdag 27. mai 2015

André Muri må dessverre legge opp. Legenden, som han har blitt, fikk tilslutt 205 kamper for Vålerenga. Og MaFIFA er i gang igjen med en ny skandale. EN MUR I NORGE! Det er alltid trist når en av våre helt må legge opp. Enda tristere er det når man må legge opp på grunn av … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 27. mai 2015»

André Muri må dessverre legge opp. Legenden, som han har blitt, fikk tilslutt 205 kamper for Vålerenga. Og MaFIFA er i gang igjen med en ny skandale.

EN MUR I NORGE!

Det er alltid trist når en av våre helt må legge opp. Enda tristere er det når man må legge opp på grunn av skader. Og sånn er det med André Muri nå. Etter 205 kamper og 15 mål for Vålerenga må han legge skoa på hylla etter hjernerystelsen han fikk mot Sarpsborg 08 i fjor. Allerede hadde han vært ute i 1 år, men både klubben og André har nå innsett at han ikke kommer seg tilbake på banen. I tillegg kommer det et liv etter fotballen.

André Muri var litt som en god årgangsvin. Litt vaklende de første åra etter at han kom fra Stabæk i 2005, men etter låneoppholdet i Odd Grenland i 2007 så ble han en skikkelig god og stødig leder av Vålerenga-forsvaret. Typisk nok knuste flaska på Sarpsborg stadion i fjor, akkurat når den var på sitt beste.

Muri forsvinner ikke fra klubben, men går nå inn i en administrativ stilling i markedsavdeling, hvor han skal være ut kontraktstida (ut 2015-sesongen). Hva som skjer etter det får vi sikkert høre mer om i månedene fremover.

Vi takker André for innsatsen, vi regner også med at han skal bli skikkelig hylla på en av hjemmekampene i løpet av sesongen.

MaFIFA

Så er vi der igjen. En ny skandale i FIFA.

Endelig har noen hatt baller nok til å gå etter toppene i FIFA for sin utstrakte korrupsjon. Amerikanske påtalemyndigheter har over lengre tid etterforsket organisasjonen og i dag ble 10 FIFA-topper arrestert på et luksushotell i Zürich, Sveits. De ti er arrestert for hvitvasking, pengeutpressing og utbredt korrupsjon de siste to tiårene – i forbindelse med VM-søknader, markedsavtaler og TV-rettigheter, kan VG melde.

Tre av de arresterte skal være medlemmer av FIFAs eksekutivkomité. Altså toppgruppa i FIFA. President Sepp Blatter skal ikke være blant de som nå er arrestert.

Grunnen til at FIFA toppene var samlet på et sted var President-valget i FIFA, som går av stabelen på fredag. Prince Ali bin Al-Hussein av Jordan er eneste utfordrer til Sepp Blatter etter at sjefen for det nederlanske forbundet Michael van Praag og tidligere toppspiller Luis Figo trakk seg fra valget for et par uker siden. Om Prinsen fra Jordan er bedre enn Sepp Blatter gjenstår å se, men helt ærlig, hvor mye kan egentlig bli verre?

Sepp Blatter leder en organisasjon som er gjennomsyret av korrupsjon og kjeltringer. At han har fått lov til å beholde makten såpass lenge viser bare hvor ille det egentlig står til. Under sin nåværende presidentkampanje så har han reist rundt til land i den tredje verden, alltid med løfter om masse penger i kofferten.

Den norske presidenten Yngve Hallén har til VG uttalt at situasjonen er alvorlig. For å si det sånn, den er ikke alvorlig, dette er tidspunktet hvor fotballen må ta et oppgjør med den eksisterende kulturen i FIFA. Hvis Norge og vår fotballpresident Yngve Hallén stemmer på Sepp Blatter i valget på fredag så må også han ta sin hatt og gå. Skjønner du det Yngve? Det er nok nå. Det er faen meg nok.

Forhåpentligvis er ikke dette en dårlig dag for fotballen, men en god dag. Nå har man muligheten til å nappe dritten ut med rota og starte på nytt. Først på agendaen, frata Qatar Fotball-VM. At de kjøpte hele mesterskapet har vi visst lenge, men når det dør flere tusen arbeidere for å få bygd stadionanlegg så må man si stopp.

I mellomtiden tar vi med oss noen tweets:

https://twitter.com/AllFootballLive/status/603463633331462144

https://twitter.com/HeyHayward/status/603456766962049024

Stadiondrømmen et hakk nærmere!

I Dagens Næringsliv i dag er det en artikkel om at Oslo Kommune har fått kuttet sin leieavtale for skolen med 825 millioner kroner. Den gamle avtalen ga Vålerenga lik leiepris i de første 25 årene som de neste 55 årene som det er en opsjon på i avtalen. Dette er nå kuttet fra 25 millioner og ned til 5 millioner. VPN har ikke peiling på om man nå har justert ned til det som er vanlig leiesum for et slikt bygg eller om Vålerenga nå har gjort en dårlig deal. Men vi har tenkt til å finne det ut. Uansett så skal stadion være gjeldfri etter de 25 årene med den høyere leieinntekten.

En gladnyhet er at Vålerenga har fått lån i Danske Bank for bygging av stadion. Vi må bare få legge til at det er utrolig klønete av vår SPONSOR DnB å ikke gi det lånet, men det får være deres problem. Uansett, lånerammen er på 400 millioner kroner. Dermed er man nå egentlig klare til å bygge, men vi venter på en uttalelse fra ESA som kommer i juni. Tidligere signaler tilsier at dette skal gå bra, men vi vet aldri.

Tobias Lindström

Vålerenga hockey har offentliggjort at Tobias Lindström har signert en ny 3-års kontrakt med Vålerenga.

Han kom til Vålerenga i 2013-14-sesongen og vil nå bli værende på Valle til våren 2018.

Ønsker du å lese mer om dette så kan du gjøre det på vif-hockey sine sider.

Agent Norling, Vålerengalegende

Klanen har en artig sak på sine sider i dag hvor vi får innblikk i hva som egentlig skjer i Bergen. Som vi har mistenkt en stund så er Rikard Norling agent for Vålerenga.

Klanen har løfta på sløret etter at Brann i går tapte 4-1 mot nyopprykka Levanger. Mest sannsynlig får Norling sparken i dag, men vi kan si at han har utført sitt oppdrag med glans.

Les mer hos Klanen: Agent Norling, VålerengalegendeRikard-norling-oppdrag-utført-700x700

Vålerenga – Rosenborg

Neste hjemmekamp er mot Rosenborg, lørdag 6. juni klokka 15.30. Billettene flyr unna, så her er det greit å få kjøpet i boks med en gang.

I tillegg så kan du jo trykke «Skal» på arrangementet Vålerenga-fotball har laget på facebook.

Over 1500 mennesker har nå sagt at de skal på Vålerenga – Rosenborg. Bli med du også da vel? https://www.facebook.com/events/1013281295351467/

Posted by VPN on 27. mai 2015

 

Les også: Dagboka tirsdag 26. mai 2015
Les også:
Feig hvalfangst
Les også:
Utrolig svakt mot Skeid – Veien mot seriegullet i 1965
Les også:
Den ungarske Vålerenga-supporter

En kommentar til «Dagboka onsdag 27. mai 2015»

Legg igjen en kommentar