Dagboka tirsdag 26. mai 2015

En helt grei Vålerenga-pinse med trepoengere i to divisjoner, også titter dagboka litt på kommende kamper for herrelaget. Seier i Harstad I en serie som i all hovedsak dreier seg om turer på Østlandet er en flytur til Harstad eksotiske saker. Vålerengas 2.-lag tok turen nordover i pinsen for å møte Harstad IL; et lag … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 26. mai 2015»

En helt grei Vålerenga-pinse med trepoengere i to divisjoner, også titter dagboka litt på kommende kamper for herrelaget.

Seier i Harstad

I en serie som i all hovedsak dreier seg om turer på Østlandet er en flytur til Harstad eksotiske saker. Vålerengas 2.-lag tok turen nordover i pinsen for å møte Harstad IL; et lag som syns gult og sort er en fin kombinasjon. Om det var fargekombinasjonen eller kampropet «Heia HIL» som var utslagsgivende vites ikke, men VIF2 var virkelig i fyr og flamme denne pinseaften. Fem mål måtte Harstads keeper hente ut av målet, tre av dem plassert der av islendingen Emil Mar Omarsson. Spennende

Mer informasjon om selve kampen finner du på Vålerengas hjemmesider.

Seier i Sandefjord

Rundens hovedkamp var Sandefjord – Vålerenga. Grå-Lars, ulastelig antrukket med slips og blå skjorte, skulle gjøre sitt for å snyte poengene fra Rekdals menn. Det gikk ikke. Vålerenga scoret tre mål og tok alle tre poengene med seg tilbake til Valle.

Les mer: Feig hvalfangst

De tre poengene gjør at Vålerenga går opp på 3. plass etter ti runder. Á poeng med Stabæk på 2. plass, noen få poeng bak RBK på toppen. Vi er ikke helt avslappa riktignok. Det er mange kamper igjen (20) og selv om Vålerenga sitter med god uttelling (20 poeng) så har vi en snikende følelse av at klubben kunne hatt mer bare spillerne hadde vært litt mer på i enkelte kamper.

Daniel Braaten scoret mot Sandefjord - her i kampen mot Strømsgodset.
Daniel Braaten scoret mot Sandefjord – her i kampen mot Strømsgodset.

Aalesund, og Stabæk skulle alle begge endt med tre poeng til oss. Det var de ikke. Laget har rett og slett ikke vært stabile nok. Vi så litt av det mot Sandefjord også. Langer var god og Kristiansen redda på strek. Vi vil ha et litt mer skjerpa lag mot Viking neste helg. Da kan det bli bra.

Tre kamper, tre cupfinaler

Ok, det er ikke så ille. Vålerenga skal spille tre viktige kamper på rad. Viking borte, RBK hjemme og Molde borte er alle lagt klare for oss. Om spillerne spiller på sitt beste så kan vi ta poeng fra alle. Er de dog ute og kjøre, som for eksempel mot Gjøvik, så kommer det til å gå særdeles ille.

Vi tror de er skjerpa. Vi tror de er superskjerpa. Vi tror de har innsett at de kan gå mot sommeren med en god sjanse for medalje i november om de bare gir jernet nå framover. Ole Martin Aarst mente på TV 2s fotballsending at VIF kunne være en god outsider til medalje, og det tror kanskje vi også nå. Men bare kanskje. For drømmen om medalje er så fragil, så skjør, at den bare kan hviskes. Snakker vi for høyt så knuses den som det tynneste vinglass.

Men utenom det så har vi det egentlig ganske greit.

Vålerenga i dag

Vi suger på karamellen. Sender noen tanker til Ardian Gashi, ser på tabellen og koser oss med 3. plass. I alle fall litt til.

 

2 kommentarer til «Dagboka tirsdag 26. mai 2015»

Legg igjen en kommentar