– Jeg rykker heller ned med den fotballen jeg tror på

– Jeg rykker heller ned med den fotballen jeg tror på, svarer Lars Bohinen når VPN spør om hva han tenker om trekanter og spill langs bakken når poengene uteblir. Norge har ingen legender på FIFA 15 Ultimate Team, men Lars Bohinen er helt klart en av landets sterkeste kandidater sammen med blant andre Kjetil … Fortsett å lese «– Jeg rykker heller ned med den fotballen jeg tror på»

– Jeg rykker heller ned med den fotballen jeg tror på, svarer Lars Bohinen når VPN spør om hva han tenker om trekanter og spill langs bakken når poengene uteblir.

Norge har ingen legender på FIFA 15 Ultimate Team, men Lars Bohinen er helt klart en av landets sterkeste kandidater sammen med blant andre Kjetil Rekdal.

Franco Baresi er en slik legende, men mange husker Baresi best for å ha blitt finta på rævva av Bohinen. Det var ett av to landslagsmål Bohinen alltid vil bli husket for (grei scoring mot England også), og at han takket nei til landskampen mot Frankrike på grunn av deres prøvesprengninger i Stillehavet. Store Norske Leksikon (snl.no) formulerer seg slik:

Driblesterk og målfarlig

«Lars Bohinen var en teknisk, kreativ, driblesterk, målfarlig og anvendelig midtbanespiller med godt blikk for spillet. Som landslagsspiller scoret han flere spektakulære mål, bl.a. mot Italia i kvalifiseringen til EM i 1992 og mot England i kvalifiseringen til VM i 1994».

Bohinen var i Vålerenga i to korte perioder (88/89 og 2003) som spiller. I 2003 hadde han en kontrakt som ga lønn ut fra karakteren han fikk på avisenes spillerbørser. Deretter ble han sportslig, administrativ leder, og sluttet i Vålerenga i 2007 etter fire år med forskjellige ansvarsområder. Siden har han vært innom mye: Stabæk, TV2, Asker, og nå er han altså ansvarlig trener for Sandefjord i Tippeligaen.

– Lars, du er sitert i VG i august i fjor på følgende: «Jeg er veldig fan av den 3-5-2-formasjonen vi har her. Vi kan tette igjen bak, og ha mange spillepunkter fremover. Jeg vil ha spill langs bakken. Kombinasjoner. Trekanter. Utnytte rom». Kommer du til å bruke 3-5-2 i alle kamper i år, eller kan det bli aktuelt å skifte formasjon?

– 3-5-2 skal være utgangsformasjonen, og det har vi tenkt å gjennomføre. Vi kan, og har endret til 3-4-3 i noen kamper.

– Hva tenker du om å gjennomføre trekanter og spill langs bakken når poengene uteblir?

– Jeg rykker heller ned med den fotballen jeg tror på, enn å gå på akkord med meg selv og det jeg tror på.

– Kan du forstå at noen trenere blir mer kyniske i motgang?

– Ja, jeg kan forstå det. Men det handler ikke så mye om kynisme, mer å spille på lavere risiko på egen banehalvdel.

– I det samme intervjuet er du tydelig på at ingen i Sandefjord slår deg i fotballtennis. Tror du noen i Vålerenga gjør det?

– Den eneste som kan slå meg i fotballtennis i VIF er Kjetil R, men jeg er bedre trent enn han og har større repertoar, så han taper også.

– Hvorfor slår ikke flere av dagens toppspillere deg, og hva er egentlig det et uttrykk for?

– Jeg mener det er et uttrykk for at basisferdighetene er altfor dårlige, samt at de som har ok basisferdigheter er for lett å psyke ut. Det er også en del av spillet.

– Hvorfor er klubber som Brann, Vålerenga og delvis Rosenborg ikke stabilt bedre enn hva de har vært de siste 10 årene?

– For meg er det enkelt, ikke sterk nok ledelse i nøkkelposisjoner, eller nok kontinuitet i nøkkelposisjoner.

– Hvilken spiller i Tippeligaen er likest deg selv?

– En kombinasjon av Ghayas Zahid og Fredrik Midtsjø i RBK.

– Hva synes du om Zahid?

– God spilleforståelse, bra førstetouch, god på små flater – kan utvikle seg på valg og ikke minst gjennombruddskraft.

VPN sier bare takk for at du tok deg tid til dette, Lars. Det er nok av folk i klubber rundt omkring i Norge som ikke gidder å svare på våre eposter. 

3 kommentarer til «– Jeg rykker heller ned med den fotballen jeg tror på»

Legg igjen en kommentar