Dagboka onsdag 20. mai 2015

Vålerenga er ute av den økonomiske røde sonen. Det var den store nyheten i går, og det er en ubetinget glede. Men dagboka er i dag mer opptatt av å vende blikket utover – mot København og Gelsenkirchen, nærmere bestemt FCK og Schalke 04. Klubblisensansvarlig i NFF, Rune Nordhaug, og fotballpresident Yngve Hallén presenterte altså … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 20. mai 2015»

Vålerenga er ute av den økonomiske røde sonen. Det var den store nyheten i går, og det er en ubetinget glede. Men dagboka er i dag mer opptatt av å vende blikket utover – mot København og Gelsenkirchen, nærmere bestemt FCK og Schalke 04.

Klubblisensansvarlig i NFF, Rune Nordhaug, og fotballpresident Yngve Hallén presenterte altså i går regnskapstallene innrapportert av klubbene i Tippeligaen, Toppserien og Obos-ligaen per 31. desember 2014. Det var gode nyheter for oss i og med at vi nå er i gul og ikke rød sone. Rød sone over tid kan som kjent bety poengtrekk (hei Lillestrøm). Nå er det Viking og Start som er i rød sone.

Ståle Solbakken

FC Midtjylland vant i år seriegullet i Danmark foran storklubben FCK og Ståle Solbakken. I den forbindelse har Ekstrabladet et strålende intervju med Ståle om tingenes tilstand, og her er det mye å lære for noen og enhver.

Har der været for mange ting, du skulle vende i FC København?

– Vi begyndte i sommer. Der lavede vi en kæmpe udvask. Vi havde alt for mange mætte spillere. Alt for mange af den slags typer som Bolaños og Claudemir, som havde vundet mesterskabet, spillet europæisk og prøvet det hele. De skulle have været ude af døren for længst. Vi lavede en kæmpe rengøring.

Så hvad med næste sæson?

– Det kommer til at blive tæt næste sæson. De har fået et forspring, det må vi erkende. Men det er ikke Benhams computere, der har gjort det. Lige så meget som jeg ikke er enig i deres retorik eller måden at spille på, så har jeg stor respekt for den måde, de har bygget klubben op over tid, og som kulminerer nu. De har lagt på og lagt på. I sidste sæson var de tæt på målet, men røg i svinget.

Her er det mange pauli ord om fotball,  les hele intervjuet i danske Ekstrabladet

Schalke 04

Schalke 04 fra Gelsenkirchen er Tysklands nest største idrettsforening og den femte største i verden. Klubben er vant til å gjøre det bra, og på lørdag sikret de seg Europaliga-spill ved å vinne 1-0 over bunnlaget Paderborn. Målet kom i det 88. minuttet, og var et selvmål.

Europaliga i seg selv er ikke krise for klubben, selv om de selvsagt håpet på Champions League. Det interessante som her har skjedd er at klubbens supportere har protestert mot den retning de mener klubben tar.

Under hele første omgang i lørdagens så viktige kamp var derfor fansen stille på egen hjemmebane.

Dagboka klipper hemningsløst fra en interessant artikkel i The Guardian:

They just don’t like where the club are going. For 45 minutes, they refused to support the team altogether. Countless banners were held up attacking the club’s leadership (“The fish starts to stink from the head,” one of them read) and their rumoured proposal to incorporate the football club in an identity separate from the multi-sports club Schalke (and its members).

A few hundred fans stayed behind to demand answers outside the VIP area of the Veltins Arena. Supporters feel that S04 could be managed better on and off the pitch, to put it mildly. They also feel that too many players don’t fully identify or even understand the club’s working-class culture.

“We have lost the fans’ hearts,” the sporting director Horst Heldt admitted. Still, hearts and minds can be won back.

Diverse VIF-relevans

Husker du Chad Barrett? Han kom fra LA Galaxy og spilte rundt fem kamper for oss i 2012 – uten å score mål. Nå rapporteres følgende fra USA:

Chad Barrett has been voted Major League Soccer’s Player of the Week by the North American Soccer Reporters (NASR) for Week 11 of the 2015 MLS season, after the Seattle Sounders striker scored both goals in his team’s 2-0 road win over the Vancouver Whitecaps.

Claus Eftevaag sier til NRK at Start bør trenes av Erik Mykland og Viggo Strømme når Mons Ivar Mjelde slutter etter sesongen. Strømme gikk til Vålerenga i 1997 og er i dag sportssjef på NTG i Bærum.

Vålerenga i dag

Det finnes en haug av kamper som spilles i aldersbestemte klasser hver eneste dag, men Tippeligaens neste interessante kamper er mandag borte mot Sandefjord og hjemme mot Rosenborg lørdag 6. juni. I mellom tiden kan du jo prøve å stave Middlesbrough, jeg mener Middlesborough, før mandagens opprykksfinale på Wembley.

Ta med deg en venn da vel! Hvor mange klarer vi å få til å delta på dette arrangementet? Akkurat nå er det kun 72 stykker. Klarer vi 1000 før dagen er over? Del og inviter dine venner!

Posted by VPN on 20. mai 2015

2 kommentarer til «Dagboka onsdag 20. mai 2015»

Legg igjen en kommentar