Sein lørdagskos og toppkamp på Ullevål

Seinkveld med godtepose full av fristende smurfedrops. Glemt er gullet som glapp på Gjøvik, lørdag kveld avgjør vi sølvkampen. Men om klokkeslettet er en genistrek gjenstår å se. Lillebror fra Bærum får lov å være lenge oppe og tar seg en snartur til fort Ullevål denne lørdagskvelden i mai, til en kamp undertegnede anser som … Fortsett å lese «Sein lørdagskos og toppkamp på Ullevål»

Seinkveld med godtepose full av fristende smurfedrops. Glemt er gullet som glapp på Gjøvik, lørdag kveld avgjør vi sølvkampen. Men om klokkeslettet er en genistrek gjenstår å se.

Lillebror fra Bærum får lov å være lenge oppe og tar seg en snartur til fort Ullevål denne lørdagskvelden i mai, til en kamp undertegnede anser som en av årets «bogey» matcher. Det er svært vanskelig å forutsi hva vi møter, da Bob Bradley stadig viser at man ikke trenger dyktige spillere for å oppnå resultater på norsk toppnivå. Smurfene i mørkeblått ligger så langt på en uforståelig andreplass, og er Tippeligaens desidert gjerrigste lag.

Tidligere oppgjør:
Vålerenga – Stabæk 3-2 | 2014
Stabæk – Vålerenga 0-3 | 2014
Stabæk – Vålerenga 1-3 | 2012
Vålerenga – Stabæk 1-2 | 2012
Vålerenga – Stabæk 2-0 | 2011
Stabæk – Vålerenga 1-0 | 2011

Fasit på 4-0-2 på de 6 siste gir oss et bittelite overtak, rent statistisk. Dette vet vi selvsagt er irrelevant, da vårt kjære Enga liker å motbevise alt som heter statistikk og forventninger. Om man blar litt lenger bakover, viser det seg at vi kun har tapt 3 ganger mot Stabæk på hjemmebane siden tusenårsskiftet – på høy tid at vi gjør det igjen, med andre ord.

Stabæk så langt i år:
Stabæk – Mjøndalen 1-0
Tromsø – Stabæk 0-2
LSK – Stabæk 0-1
Stabæk – Viking 1-0
Odd – Stabæk 2-0
Stabæk – FKH 1-1

Målforskjell på 7-3 og 13 av 18 poeng mulige etter 6 kamper lar seg høre i Bærum. Det er like før de unngår nedrykk, til og med! På ett eller annet vis har Bob Bradley fått det mange anså som en klar dumpekandidat med store mangler – spesielt i angrep – til å bli Tippeligaens store overraskelseslag i innledningen. Forsvaret er laget beste lagdel og forplanter trygghet i laget. Fremover i banen finner vi ei næva med obskure akademispillere fra vest-afrika samt det tidligere talentet Diomande på topp. I motsetning til sist hjemmekamp mot tango-trøyene, er dette faktisk en kamp vi burde være bittelitt bekymra for. Om vi ser på prestasjonene de siste tre kampene – spesielt i cupen – i tillegg, kan vi like gjerne la vær å stille lag.

Stabæk går sannsynligvis ut i en 4-2-3-1 formasjon, bestående av følgende breddespillere:

Mande – Jalasto, Skjønsberg, Næss, Meling – Issah, Grossman – Asante, Kassi, El Ghanassy – Diomande

Men nok om Stabæk. Etter en forrykende seriestart, har vi nå fått beina ned igjen på jorda via et par hårreisende resultater, samt en helt middelmådig prestasjon mot kanarifuglene på bortebane. Allikevel ligger vi fortsatt på en finfin 3. plass, og jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal klare å holde den.

VIFs resultater så langt:
LSK – VIF 1-1
VIF – AaFK 1-2
Start – VIF 2-3
VIF – FKH 2-0
S08 – VIF 1-1
VIF – Godset 3-1

Defensivt har Enga sett langt mer solid ut enn i fjor. Om det er Kong Wæhlers inntog i rekka som gjør dette, eller terping og jobbing over tid på det defensive vites ikke, men samhandlingen mellom bakre firer og de to sentralt gjør det tidvis svært vanskelig for motstanderne å skape sjanser. Grine-Pelle og Heltne Nilsen dekker store rom, og viser foreløpig prov på komplett uinteresse i motspilleres velvære og ankler.

Vi startet sesongen svært godt offensivt, men har gradvis dalt litt i prestasjonene. Vi spesielt at nivået faller etter at vi tar ledelsen, noe vi ikke kan tillate oss. Dette skjer både mot Start, AaFK og LSK, kamper vi var klart best i og siden mistet 2, 3 og 2 poeng i. Dette er på lang sikt uakseptabelt, og vi er nødt til å holde kampen ut. Deshorn Brown er i gang, det samme er Fredheim Holm – som ser bedre ut enn på veldig lenge -, så vi satser på at Zahid holder koken og Lindkvist får orden på timinga.

Enga går sannsynligvis ut i en 4-2-3-1 formasjon, bestående av følgende spillere:

Langer – Gunnarson, Wæhler, Larsen, Kristiansen – Grindheim, Heltne Nilsen – Lindkvist, Zahid, Fredheim Holm – Brown

Cuptapet mot Gjøvik/Lyn har forhåpentligvis satt en støkk i laget, og Rekdal er ute etter blod. Det kan by på overraskelser i laguttaket, selv om ingen av reservene leverte gode søknader i cupkampen sist. Selv skulle jeg likt å se Daniel Braaten mer på banen, spesielt på hjemmebane. Sterk duellspiller med god teknikk, som krever markering og oppmerksomhet på banen. Mot et lag som Stabæk, som trolig vil ligge lavt, er jeg redd Deshorn Brown får altfor lite rom å jobbe med. Herman Stengel inn for Heltne Nilsen kunne også vært en ide, da Sivert viser tegn til mangler hva balltekke og overblikk angår.

Jeg er svært redd for å tippe resultat her, fordi jeg føler det kan gå begge veier. Om man har et snev av fornuft, setter man IKKE penger på denne kampen. Pessimisten i meg sier tap, optimisten sier knepen seier. Realistisk sett, tror jeg det blir uavgjort.
Stabæk scorer svært lite, og slipper inn enda mer. Om vi stiller med Brown på topp, tror jeg mye av angrepet vårt vil være nøytralisert fra start. Om vi scorer først, og Stabæk må frem og angripe, tror jeg det åpner for at vi scorer igjen da bakrom er noe vi bør ha en fordel i.

Om håp og tro

Jeg håper: 2-1 (1-0 til pause) | Lindkvist, Zahid
Jeg tror : 1-1 (0-1 til pause) | Lindkvist

3 kommentarer til «Sein lørdagskos og toppkamp på Ullevål»

Legg igjen en kommentar