Dagboka onsdag 6. mai 2015

Det er på tide med cupkamp, det males videre på en potensiell karantene for Grindheim og var sikkerhetskontrollen på Åråsen virkelig så bra? Les dagboka så finner du ut mer. Cupkamp mot Gjøvik/Lyn Vålerenga reiser til Gjøvik med følgende lag: Michael Langer, Lars Hirchfeld, Niklas Gunnarsson, Ruben Kristiansen, Simon Larsen, Markus Nakkim, Ivan Näsberg, Sivert … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 6. mai 2015»

Det er på tide med cupkamp, det males videre på en potensiell karantene for Grindheim og var sikkerhetskontrollen på Åråsen virkelig så bra? Les dagboka så finner du ut mer.

Cupkamp mot Gjøvik/Lyn

Vålerenga reiser til Gjøvik med følgende lag:

Michael Langer, Lars Hirchfeld, Niklas Gunnarsson, Ruben Kristiansen, Simon Larsen, Markus Nakkim, Ivan Näsberg, Sivert Heltne Nilsen, Herman Stengel, Sander Berge, Moussa Njie, Elias Mar Omarsson, Morten Berre, Rasmus Lindkvist, Christian Grindheim, Ghayas Zahid, Daniel Braaten, Alexander Mathisen.

Kjetil Wæhler, Daniel Fredheim Holm og Deshorn Brown får hvile til denne kampen.

Vi tipper følgende start 11-er:

Michael Langer

Niklas Gunnarsson – Ivan Näsberg – Simon Larsen – Alexander Mathisen

Morten Berre – Sander Berge – Herman Stengel – Moussa Njie

Elias Mar Omarsson

Daniel Braaten

Flere spillere har ikke spilt mye den siste uka, hverken før førstelaget eller rekruttene. Vi regner derfor med at Kjetil Rekdal prøver å gi dem som ikke har spilt mye i det siste sjansen til å vise seg frem.

Kampen begynner 18.00 og sendes på TV2 Sumo.

Mer om Gjøvik/Lyn og de andre kampene i 2. runde av NM finner du i linken under.

Les også: Vålerenga møter Gjøvik-Lyn i NMs 2. runde

Karantene for Grindheim?

Rett etter kampslutt på Åråsen fikk kaptein Grindheim stukket et kamera opp i ansiktet og ble spurt om hva han syns om kampen. Han lira da av seg noen få ord om hva han mente om straffa til Lillestrøm.

Ordene som falt var:

– Dommeren ser vel at de ikke scorer på sjansene sine, så han gir dem litt hjelp med en straffe.

Her er hele intervjuet og en diskusjon om uttalelsene av Amund Skiri:

Dagbladets Morten Pedersen har skrevet en kronikk hvor han gjør det helt klart at Grindheim ikke kan straffes for sine uttalelser. Når spillere får kamera midt i tryne under ett minutt etter at kampen at kampen er ferdig så kan de fortsatt være frustrerte, fulle av adrenalin og skuffa over ting som har skjedd underveis. At det da skal bli tatt opp i disiplinærutvalget til fotballforbundet og man kan få karantene blir å gå for langt.

Kjetil Rekdal har allerede gjort det helt klart at hvis Grindheim nå får karantene så er det slutt på intervjuer rett etter kampslutt. Det samme kommer trenere i resten av klubbene mest sannsynlig til å gjøre.

Norsk fotball har solgt sjela si til TV og det er nå vi får se konsekvensene av dette. Så nå er ballen på forbundet sin banehalvdel. Skal de si at det er «greit, men ikke gjør det igjen» til utbrudd på TV rett etter kamp, eller skal de begynne å dele ut karantener, noe som igjen vil føre til at klubbene stenger for TV?

Grunnen til at dette blir prinsipielt viktig er at det snart skal forhandles ny TV-avtale og det vil bety at rammene for en ny avtale må gjøres om hvis forbundet nå skal begynne å dele ut karantener. Klubbene vil garantert skjerme spillerne mer enn de gjør i dag, noe som vil gå ut over «produktet til tv-kanalene» og de vil de syns at pakka er mindre attraktiv.

Heldigvis har vi Kjetil Rekdal som sier klart ifra om konsekvensene av dette.

Sikkerhet og sånn

Klubben sitter i møter med forbundet, må levere rapporter og masse annet etter helgens blussekamp mot Lillestrøm.

VPN kommer til å følge denne saken videre og forsøke på å få kommentarer fra flere av de involverte.

Det er videre blitt spekulert i hvordan man fikk inn blussa. Kom det inn med tifo og flagg? Mest sannsynlig ikke. Alt av utstyr som blir lempa inn på stadion før supporterne slipper inn blir nøye gjennomsøkt. Kan supporterne ha fått det inn selv? Tja, mulig det. På forumet er det blitt sagt at noen måtte vise frem snusboksen sin for «blussjekk», mens for andre, blant annet denne skribenten så ble kun to lommer på jakka sjekket. Men hva med leilighetene da? Kan det ha kommet over rekkverket og inn på tribunen den veien? Vel, det spekuleres i det, men om det faktisk skjedde aner vi ikke.

Det vi vet helt sikkert er at svingen vår på Åråsen ble nøye overvåket med kamera og allerede før kampen ble ferdig så hadde man identifisert flere som blusser. Så vi kan jo like greit ta med straffen som ble lovet før kampen:

Så får vi bare vente å se hva reaksjonene kan bli. Bøter får klubbene hvertfall, både Lillestrøm og Vålerenga. Noe som passer bunnskrapte klubbkasser dårlig. Men kan straffen bli strengere? Det vet vi ikke.

Tilslutt vil vi dele ut litt skryt. Først til våre egne vakter, KST, som sørget for det laveste konfliktnivået på Åråsen mellom bortesupportere og vakter på flere år. Deretter til Politiet (faktisk!) og vaktene til Lillestrøm (wow!) som ikke kom stormende til når man startet blussinga. Gjennom de siste 5 årene har det aldri vært så rolig mellom de på indre bane og de nederst på tribunen. Det var også et lurt trekk at man hadde endret oppstillinga av gjerdene fra tidligere år sånn at forsangere kunne stå der og ikke halvveis ut på banen.

Legg igjen en kommentar