Dagboka torsdag 30. april 2015

Det er meldt laber bris, delvis sol og tre poeng til Vålerenga på Ullevaal stadion i kveld. Badeseier til Vålerenga, tror noen. Alle mann til pumpene, sier vi. Aalesund har tuppa ut Aabrekk og gitt ansvaret til Trond Fredriksen innen Tom Nordlie (eller kan det være noen andre?) kommer og tar over klubben. På papiret … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 30. april 2015»

Det er meldt laber bris, delvis sol og tre poeng til Vålerenga på Ullevaal stadion i kveld. Badeseier til Vålerenga, tror noen. Alle mann til pumpene, sier vi.

Aalesund har tuppa ut Aabrekk og gitt ansvaret til Trond Fredriksen innen Tom Nordlie (eller kan det være noen andre?) kommer og tar over klubben. På papiret stinker det hjemmeseier, for vi er jo et veldig mye bedre lag enn Aafk, men denne dagbokisten klarer ikke å gjøre noe annet enn å oppfordre til full innsats på og utenfor banen.

Ok, det er litt defensivt. Fredrik Carlsen og Aron Thrandarson er fortsatt ute med skader, mens Michael Barrantes soner karantene. Det tyder på fordel Vålerenga. Og de fire første serierundene i år tyder definitivt på fordel Vålerenga.

Fotball og forskning

Men du veit aldri hva et trenerskifte kan føre til. Psykologi er absolutt en undervurdert faktor i fotball.

Klubber som sparker treneren opplever at det går bedre i de fem første kampene etterpå, viser forskning utført ved Handelshøyskolen BI i Oslo (publisert i 2010). Men; i klubbene som ikke sparker treneren inntreffer akkurat det samme. Forskerne har studert lag i samme situasjon, som har valgt vidt forskjellig strategi for å bedre tabellposisjonen og komme på vinnersporet igjen.

– Det sparkes alt for mange trenere i Tippeligaen. Vår analyse viser ingen synlig effekt av å tvinge gjennom et trenerskifte for å oppnå bedre resultater som fotballag.

– Men vi bestrider ikke at det finnes gode og mindre gode trenere, og at det i noen tilfeller kan være riktig å kvitte seg med en trener, sier førsteamanuensis Jan Ketil Arnulf ved Handelshøgskolen BI, til forskning.no.

Så vi bare advarer: Ikke ta noe for gitt og gi full gass og kjør over dem så hardt at til og med Henrik Hoff (han har bare sparket fire trenere) klarer å ta et selvkritisk blikk på seg selv. Vel, akkurat å få Hoff til å se på seg selv som noe annet enn genial, er vel en oppgave for lobotomien.

Martin Ødegaard

Det ble visst ingen debut på Martin Ødegaard likevel. Tenk om Grindheim for ett år siden hadde treffi skikkelig med taklingen, så hadde Ødegaard sluppet å oppleve den sportslige nedturen han gjør nå med benking og mangel på spilletid i sin nye klubb i provinsen. Grindis, det var en god tanke du hadde, da du gikk på ballen og feide med deg 15-åringen (som nå har blitt 16). Men snart er han nok tilbake i Norge uansett.

Vålerenga i dag

Det er bare å komme seg til Ullevaal og sørge for at Vålerenga våkner opp med 13 poeng i morgen.

 

 

Legg igjen en kommentar