Før kamp: Vålerenga – Aalesund

Ikke noe annet enn hjemmeseier er akseptabelt for Vålerenga når de møter et Aalesund i fritt fall på Ullevål på torsdag. Mens jeg sitter og skriver dette tikker meldingene inn om at Aalesund har sparka Harald Aabrekk. I tabelltipset vårt før seriestart stilte vi spørsmålet om Aalesund og Harald Aabrekk ville klare å stabilisere Color … Fortsett å lese «Før kamp: Vålerenga – Aalesund»

Ikke noe annet enn hjemmeseier er akseptabelt for Vålerenga når de møter et Aalesund i fritt fall på Ullevål på torsdag.

Mens jeg sitter og skriver dette tikker meldingene inn om at Aalesund har sparka Harald Aabrekk. I tabelltipset vårt før seriestart stilte vi spørsmålet om Aalesund og Harald Aabrekk ville klare å stabilisere Color Line-skuta som har tatt inn vann siden Rekdal forlot den i 2013. Etter de 4 første kampene er det Titanic-tendenser på Sunnmøre. Laget har ikke sett ut som det henger sammen hverken defensivt eller offensivt, og å slippe inn 5 mål mot både RBK og Molde, samt tape på hjemmebane mot Tromsø, har bidratt til at det ene poenget de tok mot jernbanestasjonen på vei til Gardermoen er alt de har å skryte av. Sparkinga kan til en viss grad forstås, men VPN er tilbøyelig til å si seg enig med John Arne Riise når han twitrer at:

De skryter av gründerånden og lederegenskapene sine på Sunnmøre, men hvis du er ansvarlig for å ansette en trener og treneren må gi seg etter 4 kamper fordi klubbens ledelse fortsetter å styrke den trenden klubbens ledelse selv har skapt ved å stadig svekke laget over flere år så er det kanskje på tide å se seg sjøl i speilet og si «du suger!»? Ordvekslinga mellom Riise og Henrik Hoff er for øvrig ikke over og fortsetter på Twitter og i Dagbladet. Vi gleder oss til neste episode i den Sunnmørske såpeoperaen.

De siste åra har fiskerlandsbyene på Mørekysten slåss hardt om fotballhegemoniet der ute i havgapet. Hver på sin måte har de satset for å oppnå suksess; Molde ved å kaste penger på problemene og bare kjøpe og selge spillere med moralens tvilsomme vokter som agent(Hei Solbakken!), Hødd ved godt gammeldags hardt arbeid og talentutvikling, og Aalesund ved å ha en coach i verdensklasse på sidelinja. Dessverre for sistnevnte, og til glede for oss, vendte «I» hjem til Enga i 2013. Rekdal klarte i løpet av sine år i Jugendbyen å løfte Kongepokalen i cupen 2 ganger samt kapre en 4. plass i Tippeligaen. Ikke dårlig med 11 lysende trafikkjegler på banen. Hvem i klubben var det forresten som fant på at de skulle ha samme farge på draktene som flammene som brant opp landsbyen i 1904? De gnåler jo hele tida om hvor fælt det var, så hvorfor minne hverandre på det? Dessuten kan man ved litt lett research på verdsveven avdekke at Bergen har hatt 34-, Trondheim 31- og Oslo 17- bybranner gjennom historien. Så nå får klippfiskens venner slutter å mase om den ene. Av dette kan vi også trekke konklusjonen at de som heier på Brann og RBK har nesten dobbelt så lyst til å sette fyr på byen sin som de som bor i Oslo. Ikke overraskende!

Vålerenga har 10 av 12 mulige poeng etter 4 kamper og ting ser lyst ut. Noen nøkkelfaktorer er imidlertid viktigere enn andre i mine øyne; Wæhler har stengt forsvaret, Grindheim har aldri vært slankere eller hatt større arbeidsradius, Zahid har tatt enda noen steg fra fjorårssesongen, Fredheim Holm realiserer endelig potensialet sitt, og Deshorn Brown har finni nettet. Slenger vi på at beistet Daniel Braaten ser ut til å ha våknet(Hei Mjelde!), ser det ut som Enga virkelig kan kjempe om medaljene i år, men først skal jobben gjøres på torsdag. Spiller vi en hel kamp som de første 20 minuttene mot Start kan det bli ordentlig moro, så pell deg til Ullevål med unga, kompisen eller den nye kjæresten til eks-kona og støtt opp om gutta på gresset.

For øvrig kan det nevnes at ifølge lederen for spillerutvalget i Aalesund, Fredrik Carlsen, hadde ikke treneren tillit i spillergruppen lenger. Som eks-Vålerenga-spiller takker vi Carlsen for bidraget til å psyke ut motstanderen før kamp. Han ville nok, akkurat som Mos, helst stått i kongeblått på motsatt banehalvdel når kampen blåses i gang. Spillerne har imidlertid ikke all makt. Trond Fredriksen er flytta opp fra assistent til hovedtrener etter Aabrekks avgang i dag. Han har Rekdal slakta og beskyldt for å snu ræva til før, så la oss håpe at han får hele Aalesundlaget til å snu ræva til og analtoges av Enga på torsdag! Alle til Ullevål!

En kommentar til «Før kamp: Vålerenga – Aalesund»

  1. Harald Aabrekk er sparka, altså. Mannen som i sin tid ble hentet til Vålerenga av Kjetil Rekdal som spillerutvikler. Så: I tur og orden overtok Petter Myhre da Kjetil R. trakk seg pga. dårlige resultater (ville ikke "…reise rundt og bli pissa på" – 2006), og Aabrekk overtok i sin tur som hovedtrener da Myhre trakk seg av samme grunn (midt i 2007-sesongen). Aabrekk fungerte sesongen ut, og det gikk faktisk ganske bra! Også fotballhistoriens veier kan av og til krysse hverandre på litt underlige måter. I kveld feies selvsagt Aalesund (nå uten Aabrekk) av banen.

Legg igjen en kommentar