Dagboka fredag 24. april 2015

VPN har nytt design og det er kampdag! Samtidig trekkes 2. runde i NM i dag. Fredagsboka er her! Nytt design VPN er i dag i ny drakt! Det nye designet vil bli videre jobbet på i tiden fremover, men vi håper dere er fornøyd med ansiktsløftingen. Med det nye designet så ønsker vi at … Fortsett å lese «Dagboka fredag 24. april 2015»

VPN har nytt design og det er kampdag! Samtidig trekkes 2. runde i NM i dag. Fredagsboka er her!

Nytt design

VPN er i dag i ny drakt! Det nye designet vil bli videre jobbet på i tiden fremover, men vi håper dere er fornøyd med ansiktsløftingen.

Med det nye designet så ønsker vi at dere skal få tilgang til flere av sakene våre på en enklere måte. Tidligere har vi sett at saker med stor verdi og mye interessant info for dere lesere raskt har falt ut av forsiden og på den måten gått i glemmeboka. Det håper vi nå på at det skal bli en bedring på.

Hva syns du om det nye designet? Stem her, eller gi en kommentar i kommentar-feltet.

[poll id=»13″]

Kampdag!

Michael Langer, Lars Hirschfeld, Niklas Gunnarsson, Kjetil Wæhler, Simon Larsen, Markus Nakkim, Ruben Kristiansen, Sivert Heltne Nilsen, Herman Stengel, Christian Grindheim, Morten Berre, Ghayas Zahid, Daniel Fredheim Holm, Deshorn Brown, Rasmus Lindkvist, Moussa Njie, Daniel Braaten, Elias Mar Omarsson.

Det er troppen som reiser nedover. Kanskje er det duket for årets første kamp for Moussa Njie etter sin gode cupkamp. Vi noterer samtidig at Wæhler skal være friskmeldt, men at Markus Nakkim nok begynner å utfordre Simon Larsen om plassen fra start.

Les VPN sin før kamp artikkel: Før kamp: Start – Vålerenga

Kampene i Kristiansand pleier å være en tett affære, men vi tipper at Vålerenga går ut som seierherre, med 2-1.

Matchen starter klokka 19.00 og blir sendt direkte på TV2 Zebra.

NM 2. runde

Det er trekning i 2. runde av NM i dag. Vålerenga logga få kilometer i reisevei når de møtte Lokomotiv Oslo i 1. runde. Det kan derfor være en fordel å få en litt lengre tur denne gangen. Antall kilometer i reisevei har som vi vet noe å si for hvem som får hjemmebane i kvart- og semifinaler.

Av Oslolag som er videre finner vi KFUM, Kjelsås, Grorud og Skeid. Vi skal være helt enig i at en kamp mot et av disse lagene hadde vært mest morsomt for oss. Men når vi tar i betraktning reisevei og hvor avgjørende det kan være senere så er det kanskje heller Kvik Halden(119 km), Ørn-Horten(95 km), Elverum(137 km) eller Fram Larvik(134 km) vi bør ønske oss. Da vet vi at det blir folkefest på landet, samtidig som Vålerenga får en del kilometer i reisevei.

Noen av de andre Tippeliga-lagene fikk en del kilometer i banken allerede i første runde. Rosenborg fikk 105 km, Tromsø fikk hele 675 km, Aalesund 128 km, Stabæk 114 km. Til sammenligning fikk Vålerenga stusselige 7 km, hvis noen i det hele tatt.

Problemet med cupen er ikke at man får lag med kort reisevei, men at det er NFF som setter opp kampene. Det burde være sånn allerede fra første eller andre runde at det er trekning. Dette kan løses på en enkel måte ved at man har forskjellige boller med kuler for lagene, en bolle for hver av divisjonene (Tippeligaen, 1. divisjon, røkla) slik at lagene nedover i divisjonene får Tippeliga eller 1. divisjonsmotstandere. Vi beskylder ikke NFF for å være partiske her, men signalene det sender er ikke helt heldige og det blir altfor lett å beskylde forbundet for å ha lagt til rette for andre lag.

VPN kommer tilbake med mer info så fort vi vet hvilket lag vi møter.

Ny endring på hockey-tabellen

Når vi trodde at hockey-tabellen endelig var låst og sesongen avgjort så kommer det nye endringer. Frisk Asker har nå blitt trukket 12 poeng og fått en bot på 73.500 kroner for å ha brukt en spiller uten gyldig spilletillatelse. Spilleren manglet både gyldig overgang og spillerlisens. Han spilte 43 seriekamper og 8 sluttspillkamper for Frisk.

Dermed detter Frisk ned på tabellen og Vålerenga hopper opp en plass. Så nå er Vålerenga igjen på 5. plass.

Vi må spørre oss om noen av klubbene kommer til å ha poeng igjen når tabellen endelig er klar. Det er sikkert flere minuspoeng som skal deles ut. Den som venter får se, men hvis tabellen er låst før året er omme blir vi positivt overrasket.

Historisk serie fra VPN

I anledning av at det nå er 50 år siden Vålerengas første seriegull så kommer VPN i tiden fremover til å ta et historisk tilbakeblikk. Vi følger hele sesongen fra 1965 på nært hold og første episode av 18, Fredrikstad – Vålerenga, kommer på dagen femti år etter serieåpninga i vår første gullsesong, altså lørdag 25.april.

Det er i år 50 år siden Vålerenga sitt første seriegull og 10 år siden vårt siste.

Gled dere til denne godbiten utover i sesongen!

Legg igjen en kommentar