Tippeligatipset. 1. plass: Vålerenga

Troppen er forsterket, banken er sikret for denne gang, mer rutine og et forsvar som gjør at vi ikke vil slippe inn like mange mål som i fjor er på plass. I 2015 blir det seriegull! Når Kjetil Rekdal igjen signerte for Vålerenga foran 2013-sesongen så sa han at det ville ta to sesonger å … Fortsett å lese «Tippeligatipset. 1. plass: Vålerenga»

Troppen er forsterket, banken er sikret for denne gang, mer rutine og et forsvar som gjør at vi ikke vil slippe inn like mange mål som i fjor er på plass. I 2015 blir det seriegull!

Når Kjetil Rekdal igjen signerte for Vålerenga foran 2013-sesongen så sa han at det ville ta to sesonger å få Vålerenga tilbake igjen til toppen av norsk fotball. Fjorårssesongen viste bra potensiale, men dessverre raknet det litt utover høsten. Kjartansson scoret ikke lenger like mange mål og forsvaret var lekk som en sil. Nå går vi inn i Kjetil Rekdal sin tredje sesong og resultatene må begynne å vise seg.

Stallen

Keepere

Det er en soleklar førstekeeper i Vålerenga nå, Michael Langer. Og han gjør jobben sin bra, en jevn og god keeper, uten de største tabbene, men også uten de store høydene. Men han har rutinen og en god mann å ha bakerst.

På benken sitter Lars Hirschfeld som nå går inn i sitt siste kontraktsår med Vålerenga. Ganske sikkert at den ikke blir forlenget.

Forsvar

Den lagdelen Vålerenga hadde mest problemer med i fjor. Det lakk som en sil til tider! Vålerenga slapp inn 53 mål i fjor, likt med Sandnes Ulf som havnet helt sist. Men nå er det tatt grep og Kjetil Rekdal er en taktiker som setter defensiv trygghet høyt.

Inn er Kjetil Wæhler og Jonatan Tollås Nation kommet, ut har Nicolai Høgh og Max Bjørsvik gått. Det skal bety at forsvaret er vesentlig forsterket, spesielt hvis Tollås Nation nå klarer å komme skikkelig tilbake fra skaden. Simon Larsen har nå blitt 26 år og skal begynne å få den rutinen han har savnet så langt. Se også opp for Markus Nakkim og Ivan Näsberg som blir spennende i år.

På backene er det to klare førstevalg i Niklas Gunnarsson og Ruben Kristiansen, men også Alex Mathisen, Rasmus Lindkvist og Ivan Näsberg kan spille back. Nicklas har utviklet seg siden i fjor og bør snart banke på landslagsdøra og det ser bedre ut for Ruben enn hva det har gjort tidligere.

Midtbane

Kanskje den sterkeste lagdelen akkurat nå. Arbeidshestene Sivert Heltne Nilsen og Christian Grindheim skal styre oss sentralt. Ghayas Zahid skal ta styring som offensiv midtbanespiller og kan fort bli den store profilen for Vålerenga i år. Leverte på øverste hylle i fjor, men havnet (heldigvis) i skyggen av Kjartansson. Og nettopp det er nok den eneste grunnen til at han fortsatt er i Vålerenga. Så er spørsmålet om 2015 skal bli gjennombruddsesongen for Herman Stengel. Han har sett bra ut i treningskampene.

På kant er det en stor kamp for å få spille. De vi nok kommer til å se mest til er Daniel Fredheim Holm, Daniel Braaten og Rasmus Lindkvist, men det er klart at Alex Mathisen, Elías Már Ómarsson og Morten Berre vil ha et ord med i laget. Se også opp for Moussa Nije som må levere denne sesongen.

Vi har også noen spennende unggutter som ikke tidligere har fått sjansen. Sander Berge (17) har kommet fra Asker og Mathias Totland (17) har kommet opp fra junior. Disse kommer vi til å få se mer av denne sesongen.

Angrep

Det er nok kun en ren spiss i stallen nå etter at Deshorn Brown kom inn. Er mest sannsynlig Tippeligaens beste spiller. Fra Valle har man sagt at jobben man har gjort for å finne riktig spiller har vært god og tatt lang tid, med andre ord så mener man at man har vært nøye. Og dermed har man fått press på seg. Hva hvis det ikke går helt etter planen med Deshorn? Vel da har de to herremennene Rekdal og Sandnes stilt seg fint til for pisk.

Andre som kan spille spiss er Omarsson, Braaten og Fredheim Holm. Noe som gjør at Vålerenga tross alt har ganske bra dekning på spissplassen.

Konklusjon

Stallen er sterkere enn den har vært på mange år, spesielt på midtbanen stiller Vålerenga veldig sterkt nå. Det blir spennende å se hvordan de mange unggutta gjør det denne sesongen. Skulle flere av dem slå til så har Vålerenga fort en solid benk å kunne bruke.

Det største spenningsmomentet i år er om Deshorn Brown slår til. Klarer han å være i nærheten av å følge opp Kjartansson fra i fjor så skal vi være fornøyd. Men det betyr ikke så mye om han scorer 10, 20 eller 30 mål hvis resten av laget melder seg på scoringslaget.

Se opp for kombinasjonen Daniel Fredheim Holm og Daniel Braaten, vi husker alle hvordan de to herjet med Vålerenga som Skeid-spillere i cupsemifinalen for mange år siden. At de nå får spille sammen igjen kan gi dem begge en ny vår.

Kjetil Rekdal har fått forsterket forsvaret til Vålerenga og er best kjent som en defensiv taktiker. Skal dette bli sesongen hvor Vålerenga igjen ender helt på topp? Vi tror det og derfor tipper vi at Vålerenga tar seriegull i 2015.

Overganger

INN:

 • Deshorn Brown – Colorado Rapids
 • Daniel Braaten – klubbløs
 • Sander Berge – Asker
 • Elías Már Ómarsson – Keflavik
 • Kjetil Wæhler – IFK Göteborg
 • Jonatan Tollås Nation – Aalesund

UT:

 • Vidar Örn Kjartansson – Jiangsu, Kina
 • Diego Calvo – Alajuelense
 • Nicolai Høgh – AB
 • Gudmund Taksdal Kongshavn – Tromsø
 • Mathias Blårud – Strømmen
 • Max Bjørsvik – Nest-Sotra, tilbake etter lån
 • Ali Iqbal – Nest-Sotra
 • Fitim Kastrati – ute av kontrakt
 • Markus Brændsrød – Lillestrøm
 • Simen Olafsen – Follo
 • Riki Alba – Bærum, lån ut sesongen
 • Sidoine Oussou – ute av kontrakt

VPNs tabelltips 2015

 1. Vålerenga 
 2. Molde FK
 3. Rosenborg BK
 4. Odds BK
 5. Strømsgodset
 6. FK Haugesund
 7. Tromsø
 8. Viking
 9. Sarpsborg 08
 10. Stabæk
 11. Aalesund FK
 12. Mjøndalen
 13. Bodø/Glimt
 14. Start
 15. Sandefjord
 16. Lillestrøm SK

VPN tipper Tippeligaen 2015. Frem mot seriestart vil vi komme med et nytt lag hver eneste dag! Så følg med.

 

En kommentar til «Tippeligatipset. 1. plass: Vålerenga»

Legg igjen en kommentar