11. plass: Aalesund

I dag er vi kommet til 11. plass på tabellen. Klarer man å holde skuta flytende på Color Line Arena? Ut går Jan Jönsson, inn kommer Harald Aabrekk. Det er den største endringen som har skjedd siden i fjor. Aabrekk var en kjapp tur innom Vålerenga etter seriegullet i 2005, men fikk aldri helt dreisen … Fortsett å lese «11. plass: Aalesund»

I dag er vi kommet til 11. plass på tabellen. Klarer man å holde skuta flytende på Color Line Arena?

Ut går Jan Jönsson, inn kommer Harald Aabrekk. Det er den største endringen som har skjedd siden i fjor. Aabrekk var en kjapp tur innom Vålerenga etter seriegullet i 2005, men fikk aldri helt dreisen på skuta og forsvant ut igjen. Han har også vært innom en rekke andre klubber: Brann, Sogndal, Tromsø og Haugesund. Det blir spennende å se om Aalesund er klubben hvor Aabrekk endelig skal få til noe.

Inn fra i fjor har det kommet fire relativt under spillere. To islandske, en svenske og en bulgarer. Litt rar kvalitet på de fire som er hentet inn og det er egentlig kun bulgareren Tero Mäntylä som har spilt på et toppnivå tidligere. Men Aalesund er ikke ferdig med å hente spillere og i går ble det klart at de henter hjem Edvard Skagestad, forsvarsspilleren som forlot Aalesund gratis etter 2013-sesongen.

Ut siden forrige sesong har det også gått en del spillere: tidligere kaptein Jonatan Tollås Nation, Demar Philips, Daniel Arnefjord, Fredrik Ulvestad og Tor Hogne Aarøy. Hvis vi skal nevne de meste sentral. Totalt har 8 spillere forlatt klubben.

Så hva ønsker Aalesund ut av denne sesongen? Har de en bred nok stall? I mål har de Sten Grytebust som imponerer. På midten ser de ut til at de klarer å beholde Michael Barrantes, selv om han på et tidspunkt var veldig klar for å reise til Kina. På top har de Leke James som scoret 10 mål i 2014 og ble klubbens toppscorer. Klarer de også å få fart på Mos så kan det blir mange mål denne sesongen.

Konklusjon

Aalesunds største problem er at det år for år etter at Rekdal forlot klubben starter en ny sesong med en spillerstall som ser svakere ut enn året før. Sånn er det også nå og det skal bli spennende å se om de kan surfe på erfaringene fra tidligere år og på den måten holde seg unna nedrykksstriden.

For oss Vålerenga-supportere så er Aalesund et av de hyggeligste stedene å besøke. Partyteltet blir slått opp midt i byen og det er vennlig stemning hele veien. Uheldigvis klarer forbundet altfor ofte å legge denne kampen til langt utpå høsten, noe som selvfølgelig påvirker både stemningen og antall personer som reiser nord-vestover. Denne sesongen spiller vi borte mot Aalesund 30. august, det kan bli knall eller det kan bli surt. Neste år får vi håpe på bortekamp her i juni.

Møter mot Vålerenga i 2015

 • Vålerenga – Aalesund på Ullevål, torsdag 30. april 18.00.
 • Aalesund – Vålerenga på Color Line Stadion, 30. august. Kampen kan bli flyttet pga TV.

Overganger

INN:

 • Edvard Skagestad – IFK Norrköping
 • Carl Björck – Brattvåg
 • Tero Mäntylä – Ludogorets
 • Daniel Leó Grétarsson – Grindavik
 • Aron Elís Thrándarson – Vikingur

UT:

 • Hugues Wembangomo – frigitt
 • Jonatan Tollås Nation – Vålerenga
 • El Mehdi Karnass – FAR Rabat
 • Demar Phillips – Real Salt Lake
 • Daniel Arnefjord – ute av kontrakt
 • Fredrik Ulvestad – Burnley
 • Tor Hogne Aarøy – ute av kontrakt
 • Christian Myklebust – ute av kontrakt

VPNs tabelltips 2015

 1. Aalesund FK
 2. Mjøndalen
 3. Bodø/Glimt
 4. Start
 5. Sandefjord
 6. Lillestrøm SK

VPN tipper Tippeligaen 2015. Frem mot seriestart vil vi komme med et nytt lag hver eneste dag! Så følg med.