14. plass: Start

VPN tipper Tippeligaen 2015 og i dag skal vi til det glade sørlandet. Start skal få det tøft i år. Et Start i store økonomiske vanskeligheter skal få det tøft med å overleve Tippeligaen 2015 selv om trener Mons Ivar Mjelde mener at han har noe på gang med sørlandsklubben. De siste sesongen har Start … Fortsett å lese «14. plass: Start»

VPN tipper Tippeligaen 2015 og i dag skal vi til det glade sørlandet. Start skal få det tøft i år.

Et Start i store økonomiske vanskeligheter skal få det tøft med å overleve Tippeligaen 2015 selv om trener Mons Ivar Mjelde mener at han har noe på gang med sørlandsklubben. De siste sesongen har Start vært et eneste stort tapssluk for alle med interesser i klubben. Sponsor Sparebanken Sør har brukt haugevis av millioner på å redde klubben i flere runder.

I 2014 endte start tilslutt på en 12. plass. Etter en elendig start på sesongen så klarte de utover høsten å karre til seg nok poeng og slapp dermed unna nedrykket som man kunne lukte på lang vei.

Stallen til Start er egentlig ikke så aller verst. I mål har de Håkon Opdal som til tider viser glimt av gammel storhet. I forsvaret må det være lov å ha forventninger til Glenn Andersen og Bismark Acosta. Klarer Jesper Mathisen å bli kvitt meniskplagene så bør Start egentlig klare seg greit bakover.

Midtbanen til Start er dominert av Espen Hoff, Solomon Owello, Gudmundur Kristjánsson og Espen Børufsen. Fjorårets toppscorer for sørlandsklubben, Ernest Asante, har blitt solgt til Stabæk og etterlater seg et stort hull i laget.

Helt der fremme håper Start at Matthias Vilhjalmsson skal score målene. I en treningskamp mot har vist gode tendenser i treningskamper så langt og kanskje kan han i år overgå sine 5 mål på 22 kamper fra 2014.

Start har også et par meget spennende talenter. Eirik Wichne er hentet fra Mandalskameratene for å spille på midtbanen, mens 16-åringen Kristoffer Ajer har overbevist stort i treningskampene. Nevnte Ajer er muligens på vei til Molde allerede.

Konklusjon

Stallen til Start ser ikke så aller verst ut, men det er et stort MEN. Hele stallen til Start er nemlig for salg (de prøver å si at 16-åringen Ajer ikke er det). Dermed står Start i fare for å rakne allerede før serien starter.

Hva enden på denne visa blir vet vi ikke enda. Start kan enten klare seg fint gjennom 2015-sesongen på trygg plass eller så kan det gå skikkelig til hælvete på det blide Sørlandet. Vi får nesten bare vente å se, og nettopp derfor plasserer vi også Start på kvalikplass i vårt tabelltips.

Møter mot Vålerenga i 2015

 • 24. april: Start – Vålerenga på Sør-Arena, klokka 19.00
 • 27. september: Vålerenga – Start på Ullevål, kampen kan bli flyttet pga TV

Overganger

INN:

 • Lasse Sigurdsen – Fløy
 • Erlend Segberg – Vigør
 • Alex DeJohn – TPS Turku
 • Ingvar Jónsson – Stjarnan
 • Eirik Wichne – Mandalskameratene
 • Alejandro Castro – Sarpsborg 08, tilbake fra lån

UT:

 • Ernest Asante – Stabæk
 • Joachim Eriksen – Vindbjart, lån
 • Zlatko Tripic – Greuther Fürth
 • Glenn Andersen – Jerv
 • Terje Reinertsen – legger opp
 • Seyi Olofinjana – ute av kontrakt
 • Amin Nouri – ute av kontrakt
 • Alexander Lind – Jerv

 VPNs tabelltips 2015

 1. Start
 2. Sandefjord
 3. Lillestrøm SK

VPN tipper Tippeligaen 2015. Frem mot seriestart vil vi komme med et nytt lag hver eneste dag! Så følg med.

5 kommentarer til «14. plass: Start»

Legg igjen en kommentar