Dagboka torsdag 19. februar 2015

I dag blir dagboka av det litt kortere slaget, men det er fordi det skjer så mye både i dag og på lørdag at det synes vi du fortjener å fordøye sjøl uten at vi skal brette alskens ut om hva som skjer. Vi forteller deg heller de praktiske detaljene rundt hva som skjer, og … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 19. februar 2015»

I dag blir dagboka av det litt kortere slaget, men det er fordi det skjer så mye både i dag og på lørdag at det synes vi du fortjener å fordøye sjøl uten at vi skal brette alskens ut om hva som skjer. Vi forteller deg heller de praktiske detaljene rundt hva som skjer, og når det skjer. Også blir det litt fotball, og litt hockey, og dette kommer først.

Treningskamp i sterk sidevind

Våre a-lagsgutter spilte sin siste kamp på La Manga i går kveld, og vi kan vel trygt fastslå at det langt i fra var noen spesielt underholdende kamp. Det blåste sideveis i første omgang og vi hadde medvind i andre, uten at det hjelp på verken resultatet eller underholdningen. Om man ikke da er såpass lite krevende som tilskuer at man finner det artig at utspillene til Lars hadde en tendens til å dreie til venstre og nesten ut av banen. Vi kan vel si at vinden preget kampen såpass at om det hadde vært i skyflyving i Vikersund og Anders Fannemel hadde hoppa utfor i den vinden så hadde han landa i Åmot og ikke i Vikersund, for dere som er lokalkjent. Kort oppsumert fra oss som så kampen på LaManga TV så var de 89,- som ble investert i sendinga ikke verdt pengene. Vi gleder oss til sesongen starter her hjemme, med litt mer forutsigbare forhold, spillet har fått satt seg litt mer, og Rekdal vet hvilke 11 pluss innbyttere som skal spille kampene. Det er akkurat det som er litt smått irriterende selv om vi vet at det er treningskamper. Det blir for mye bytter i andre omgang, bare rot og svært lite spill. Som Rekdal selv sa i videointervjuet etter kampen, «- Det blir en krig fra start til slutt». Nå skal det sies at AGF Aarhus er et lag vi burde slått, de tapte 5-2 mot Viking etter å ha ledet 2-0, men det er ikke enkelt når værgudene var vrange og danskene hadde satt seg i det vanskelige hjørnet. Vi reflekter ikke så veldig mye over resultatet i treningskamper, annet enn å konstatere at i går så var vi SHITE!

Men, alt i alt så har oppholdet på La Manga sannsynligvis gitt Rekdal og teamet de svarene de trengte for å jobbe videre mot seriestart. Vi synes forsvaret fungerte svært bra, Wæhler er en klippe som vil bli viktig i år, og når Ruben og Rasmus er skikkelig friske igjen så vil dette bli svært bra. Det som er helt tydelig er at vi mangler en spiss som kan omsette de umulige og mulige sjansene til mål. Selv om Braaten vil kjempe til siste mann som alltid trenger vi sårt å få på plass den som skal ta over arven etter Kjartansson, vi tror faktisk at det kommer noen navn i løpet av de nærmeste dagene. Summen av alt dette og selvfølgelig fordi vi elsker klubben og laget gjør at vi regner med at I ÅR SÅ TAR VI ALT!

Derfor kjøper vi sesongkort, og det synes vi du også skal gjøre. Og plutselig er alt det vanskelige blitt så veldig enkelt, du sender bare en SMS med telefonen din, og du skriver bare «VIFsesong» og sender meldingen til 2242.
Vips så er det noen som ringer deg og ordner alt. Det er så enkelt.

Vålerenga – Manglerud Star

I kveld er det bare et sted å befinne seg, nemlig på Jordal der Vålerenga tar i mot Manglerud Star. Eller reserve-Vålerenga om du vil. Det er så mange spillere som enten har spilt for Vålerenga, for Manglerud Star og som har bytta klubb og som nå spiller for den andre klubben at vi blir helt svimle her. Les om hele saken i dette byderbyet på VIF Hockey sine sider.

Vi kan kort nevne navn som Jesper Hoel (20 VIF-kamper), Magnus Hoff (7 kamper) og Eirik Salsten (22 kamper) og ikke minst MS sin nåværende kæpten Cato Cocozza som ikke fikk ny kotrakt og endte opp litt oppi lia hos Manglerud.
Vi har også vår kvote av spillere som lærte hockey på den sida av østkant-Oslo, og som endte opp på Jordal som selvfølgelig er ganske mange hakk opp i både prestisje og kvalitet. Du møter alle disse i kveld og vi kan vel muligens forvente at publikummet på Jordal tar ekstra godt i mot sine tidligere helter selv om de spiller i noen ufyselige gulgrønne drakter fra nok en muggbefengt ishall i Oslo.

Jordal i kveld altså, pucken droppes klokken 18.30

Vålerenga mot Vålerenga

Lørdag kan du bare sette av om du ikke allerede har gjort det. Da blir det årets happening både på Jordal, i Vallhall og på Vålerenga Vertshus etterpå. Det er en del praktiske ting som kan være greit å få med seg rundt opplegget, og vi gjengir klubbens informasjon her:

Lørdag 21.februar smeller det. Fotballgutta møter hockeygutta til kamp på isen og på gresset. Endelig får vi svar på det mange lurer på. Hvem er best? Dette er et gratis arrangement. Det vil si at du ikke trenger å betale ei krone for å se heltene i aksjon, hverken på Jordal eller i Vallhall. Det er til og med flere Klansbusser som er satt opp, og disse kjører frem og tilbake helt til alle har kommet seg fra Jordal til Vallhall. Ta med femti kroner og gi til bussene som takk for skyssen, så har de noe til å få hjula til å gå rundt med!

Kampene, og opplevelsen er gratis, men du får selvfølgelig lov til å kjøpe både mat og drikke. For ikke å snakke om SESONGKORT!

Program

  • 14:30: Dørene åpner på Jordal Amfi.
  • 15:30: Hockey: Vålerenga Fotball mot Vålerenga Hockey.
    Umiddelbart etter siste periodeslutt går ferden til Vallhall. Vålerenga-bussene frakter!
  • 16:00: Dørene åpner i Vallhall.
  • 17:00: Fotball: Vålerenga Fotball mot Vålerenga Hockey.
    Spillerene signerer drakter og annet du har med, og slår av en prat etter kampen.

Etter at det er ferdig i Vallhall er det Vålerenga-fest på Vålerenga Vertshus.

Praktisk informasjon

Det er gratis inngang, men ta med deg penger å bruke på drikke. Og mat. Og gi gjerne bussene en slant som takk for skyssen. På Jordal Amfi åpner vi denne dagen to innganger. Familieinngang ved inngang 5 (der bortesupporterne vanligvis går inn), «vokseninngang» på VIP-en, 18-års aldersgrense grunnet ølsalg. Ta med deg kontanter til drikke på bussen fra Jordal til Vallhall. Det vil ikke være mulig å ta ut kontanter i kioskene. I Vallhall benyttes hovedinngangen. Det blir et eget område for ølsalg. Dugnadsgjengen på Valle sørger for drikke, mat og kioskvarer. Kjøp så det svir, penga går til klubbkassa.

Det blir også mulig å kjøpe den nye t-skjorta som er spesiallaget for serien 2015 og med «Følg oss tilbake til østkanten» som tema. 15 forskjellige østkant-motiver vil presenteres gjennom sesongen, en ny til hver hjemmekamp. Det er begrensa opplag av denne, med et gammelt foto av Vålerengen Hovedgård som motiv. Ta med 150,- eller betal med kort. Overskuddet av dette går rett tilbake til klubben.

Vålerenga Vertshus er det naturlige samlingspunktet når kvelden skal avsluttes. Her er det ikke noe spesielt program, utover Vålerenga-musikk på anlegget, åpne kraner og en utmerket anledning til å diskutere Vålerenga-året. Blir det NM-gull på Iskrigerne, og seriemesterskap for Rekdals disipler?

Velkommen til tidenes Vålerenga-dag: 21.februar!

vif mot vif

Legg igjen en kommentar