BUD PÅ KJARTANSSON AKSEPTERT

Vålerenga skal ha akseptert et bud på Vidar Örn Kjartansson fra kinsesiske Jiangsu. I pressemeldingen klubben har sendt ut står følgende: Vålerenga Fotball Elite har akseptert et bud på Vidar Ørn Kjartansson, og med det er klubbens forhandlinger med Jiangsu avsluttet. Vidar drar til Kina i dag for medisinsk test og de siste forhandlinger med … Fortsett å lese «BUD PÅ KJARTANSSON AKSEPTERT»

Vålerenga skal ha akseptert et bud på Vidar Örn Kjartansson fra kinsesiske Jiangsu.

I pressemeldingen klubben har sendt ut står følgende:

Vålerenga Fotball Elite har akseptert et bud på Vidar Ørn Kjartansson, og med det er klubbens forhandlinger med Jiangsu avsluttet. Vidar drar til Kina i dag for medisinsk test og de siste forhandlinger med Jiangsu om de personlige betingelsene. Han slutter seg så til sin nye klubb, dersom alt går i orden.

Vålerenga Fotball Elite er godt fornøyd med økonomien i overgangen. Det er enighet med Jiangsu om å ikke offentliggjøre overgangssummen, men det er på det rene at Vålerenga ikke har vært involvert i en så stor overgang siden Håvard Nielsen ble solgt til Red Bull Salzburg – i et marked der det blir lengre og lengre mellom slike summer.

– Vi har fått god kontroll over økonomien, og en ny og langsiktig avtale med aksjeselskapet trådde i kraft 1/1. Vi har generalsponsor på plass, og flere nye samarbeidspartnere på vei inn enn på mange år. Det betyr at vi ikke MÅ selge, men når økonomien i en overgang blir god nok og spilleren ønsker å gå, da selger vi, sier sier Stig-Ove Sandnes, daglig leder i Vålerenga Fotball Elite.

Kjartansson selv sier følgende i pressemeldingen:

– Det ser bra ut, og jeg tror vi kommer til å bli enige om de siste detaljene. Samtidig er jeg også glad for at Vålerenga og Tor Olav Trøim kan tjene på dette, det har dere fortjent etter at dere valgte å satse på meg, sier fjorårets toppscorer.

Mye penger til Trøim

Videre i pressemeldingen står det at Trøim med dette får tilbake sine 1,3 millioner som ble brukt på å kjøpe Kjartansson. I tillegg får han 70% av gevinsten fra salget. Hvis vi legger til grunn at Vidar ble solgt for 25 millioner så betyr det at Trøim får 1,3+16,6 millioner, altså totalt 17,9 millioner. Vålerenga ender opp med rundt 7 millioner, men skal også betale en andel av overgangen til Kjartansson sine tidligere klubber på Island, Fylkir og Selfoss.

Tor Olav Trøim har de siste årene investert 43 millioner kroner i Vålerenga. Dette har kommet til spillerinvesteringer, lån og egenkapital, samt bidrag for å dekke et forventet underskudd i 2015. I følge pressemeldingen vil han nå bidra til at Vålerenga kan hente en ny toppspiss.

– Trøim har ingen planer om å trekke penger ut av klubben og har i forbindelse med salget av Kjartansson stilt seg positiv til å tilføre ny kapital for å bidra til en ny spissløsning, sier Sandnes i pressemeldingen.

På jakt etter ny spiss

Kjetil Rekdal sier følgende i pressemeldingen:

– Vi har visst om interessen fra Kina en stund, og er selvfølgelig godt i gang med å finne ny spiss. Kanskje finner vi en gratis, kanskje må vi bruke noen kroner. En ting er imidlertid helt sikkert: Vålerenga må selvfølgelig ha en god spiss, og helst bør vi ha to, sier treneren.

Kjartansson – tidenes scoringsmaskin

Med 25 mål på sine 29 spilte seriekamper skrev han seg inn i klubbhistorien som tidenes toppscorer.  29 år etter at vi sist hadde en toppscorer i toppserien, Jørn Andersen (1985), skulle vi endelig få en spiller som banka inn mål jevnlig i stor stil. Det var lenge snakk om at han kunne nå 30 mål da han i midten av september sto med 24 mål etter 22 spilte kamper. Jørn Andersen beholder imidlertid snittrekorden med sine 23 scoringer på 22 seriekamper.

Se 24 av Kjartansson mål for Vålerenga

VPN TAKKER VIDAR ÖRN KJARTANSSON FOR INNSATSEN I 2014 OG ØNSKER HAN LYKKE TIL I KINA!

Les også: Årets spiller: Vidar Örn Kjartansson 

Hva syns du om overgangen? Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet under.

En kommentar til «BUD PÅ KJARTANSSON AKSEPTERT»

Legg igjen en kommentar