Dagboka fredag 16. januar 2015

I ukas siste dagbok ser vi litt tilbake på hva som har skjedd i den første treningsuka, diskuterer spillerutvikling, også lurer vi selvfølgelig på om det kommer noen nye signeringer. Spillerutvikling Det har vært noen gode år for juniorlaget til Vålerenga. Ny a-lagsgutter har kommet opp i tur og orden, vi nevner Mohammed Fellah, Harmeet … Fortsett å lese «Dagboka fredag 16. januar 2015»

I ukas siste dagbok ser vi litt tilbake på hva som har skjedd i den første treningsuka, diskuterer spillerutvikling, også lurer vi selvfølgelig på om det kommer noen nye signeringer.

Spillerutvikling
Det har vært noen gode år for juniorlaget til Vålerenga. Ny a-lagsgutter har kommet opp i tur og orden, vi nevner Mohammed Fellah, Harmeet Singh, Håvard Nilsen og nå sist Ghayas Zahid. Vi ser også at det kommer opp flere bak disse, Mathias Totland, Ivan Näsberg og Moussa Nije er alle spennende spillere i tiden fremover. Så langt så vel.Inflatable Arch

Vi ser også at en god del av disse egenutviklede spillerne forsvinner fra Vålerenga. For andre klubber har vi produsert en av Norges beste keepere, Adam Larsen Kwarasay (nå i Portland Timbers), og det som er en av seriens beste midtstoppere, Jørgen Horn (Strømsgodset). Begge disse er eksempler på spillere vi har sluppet til andre klubber på grunn av lite spilletid og interne konflikter.

Når det gjelder Fellah og Singh så ble de litt høye på pæra, ja vel, men hvorfor er det ingen i Vålerenga som tidlig tok tak i dette og jekke de kraftig ned? Det er dårlig ledelse når det ender slik. I Håvard Nilsen sitt tilfelle så opptrådte han fint, men det ble umulig for Vålerenga å holde på han når vi fikk et bud på rundt 30 millioner kroner fra Red Bull Salzburg. Håvard er på mange måter prakteksempelet på hvordan vi vil at spillerutviklingen skal fungere, ung lokal spiller som kommer opp fra egne rekker, gjør det bra og så blir solgt for en latterlig høy sum. Selvfølgelig, vi skulle gjerne sett Håvard i kongeblå et par sesonger til før han dro utenlands, men vi fikk bra betalt.

Senest før jul ble fire juniorspillere som har fått spilletid på a-laget sluppet gratis av klubben. Vi kan for så vidt se poenget med at de ikke var gode nok for Vålerenga, men de er tross alt «egenkapitalen» vår. Kanskje kunne de ha blitt solgt til Mjøndalen, Lillestrøm eller noen andre lag for småpenger. En av dem gikk jo tilslutt også til Lillestrøm. Selv om det bare hadde vært småpenger vi fikk kunne fått for dem, så er det uansett bedre enn ingenting.

Vi håper klubben selv ser problemstillingen og at man i det minste sørger for å sikre lange kontrakter for de beste juniorgutta. Vi ønsker jo ikke at Vålerenga skal ende opp som Skeid tilslutt, hvor man utviklet en haug med gode spillere som man aldri fikk betalt for.

Daniel Braaten – Will he stay or will he go?
Så var det Daniel Braaten da. Spilleren som må ha vært koblet til Vålerenga flest ganger i løpet av en karriere. Nå trener han hvert fall igjen med Vålerenga. Det samme gjorde han sommeren 2013 etter at han ble frigitt av franske Toulouse. Da fikk han også med seg treningskampen mot Barcelona. Vålerenga var allerede da interessert i å signere han, men Daniel endte tilslutt i F.C København med en et-års kontrakt. Den ble ikke forlenget og siden forsommeren 2014 har han altså vært klubbløs.

Daniel Braaten i aksjon for Vålerenga mot Barelona og Messi i 2013.
Daniel Braaten i aksjon for Vålerenga mot Barcelona og Messi i 2013.

Daniel Braaten er nå blitt 32-år, men holder ifølge Kjetil Rekdal nivået. Så hva er da problemet? Hvorfor signerer vi han bare ikke?

Vel, for det første så vet man ikke hva Daniel ønsker seg. Vil han spille i Tippeligaen eller vil han prøve seg i utlandet igjen?

For Vålerenga sin del så har det foreløpig ikke så mye å si hva Daniel ønsker seg, for vi er som vanlig pengelens. Det betyr at Vålerenga enten må selge noen eller få hjelp til fra investorer, hvis vi skal ha råd til å betale lønn til Daniel.

Med andre ord er hele greia et salig rot og vi får bare smøre oss med tålmodighet.

Kjøp sesongkort på nett
Endelig har klubben og Sjappa kommet opp med en nettløsning for å kjøpe sesongkortet på nett. Det tror vi er lurt.

Så da linker vi bare videre til siden: Kjøp sesongkort her!

Hockey
Vålerenga tok imot Lillehammer på Jordal i går. Det bør bety en klar seier, men ikke denne gangen. Lillehammer tok ledelsen etter 10. minutter i 1. periode og det skulle ta 23. minutter før våre iskrigere i 2. periode utligna til 1-1 med scoring av Mathias Trygg. Kun tre minutter etterpå var Morten Ask lysten på ledelse og plutselig leda Vålerenga 2-1.

Det skulle ikke holde, og i 3. periode slo Lillehammer tilbake med 2-2. Dermed var det duket for Sudden Death. Og plutselig død ble Vålerenga når det gjensto 25 sekunder på klokka. 3-2 til Lillehammer og game over.

I skuddstatistikken så hadde Vålerenga 42 skudd, mens Lillehammer hadde 26. Så da kan vi ta med at banens beste for Lillehammer ble keepern. Og sånn er idretten scorer du ikke, så vinner du ikke.

Nå er neste kamp borte mot Stjernen i morgen, deretter kommer Stavanger Oilers til Jordal på tirsdag.

Her ser du hva Svenna mener om kampen i går (hentet fra vif-hockey.no):

Blogg
Noen har tydeligvis tatt seg når av onsdagens Dagbok hvor det ble gjengitt en del innlegg fra VPN sin redaksjon om synspunkter på at det er kommet en ny blogg, Aperopet.

Diskusjonene flyr noen ganger høyt og noen ganger lavere på VPNs interne fora. Denne uka har det blitt litt mer leven og bra er det. Ny bidragsytere, enten det er på VPN eller andre sider, skaper engasjement.

Vålerenga er nok den klubben i Norge som skaper størst interesse, både på nett og i det «virkelige liv», og det er fantastisk. VPN, Aperopet, Sotahjørnet, vif-fotball.no, klanen.no og sikkert flere sider som vi ikke har fanget opp. Det fine er at alle har funnet sin «spesialitet». VPN har hovedfokus på det som skjer rundt a-laget, og selv om vi gjerne skulle hatt folk på hver trening, damekamper, juniorkamper, rekruttkamper, innebandy, håndball, hockey, basket og ski så har vi ikke nok ressurser til akkurat det. VPN er sånn skrudd sammen at folk får skrive stort sett om hva de vil, noen ganger blir det pirka på av de andre i redaksjonen, men saker blir sjeldent stoppet. Men som sagt, det krever mye å følge hele Vålerengens Idrettsforening og derfor har vi foreløpig valgt å ha hovedfokuset vårt på a-laget i fotball.

Og det leder oss frem til en liten stillingsannonse. Er du på trening, kamper for damene, rekruttene og juniorene? Eller følger en av Vålerengas andre idretter? Da kan du kanskje tenke deg å skrive litt for oss? I så fall er du hjertelig velkommen. Send oss en mail på kontakt_oss@vpn.no eller bruk kontaktskjemaet vårt.

Vålerenga i dag
Sikre deg sesongkort på nett og les gjennom de mange sidene om Vålerenga (du finner linker til alle på høyre side av denne siden).

Helt til slutt så har vi funnet denne godbiten av en film:

En kommentar til «Dagboka fredag 16. januar 2015»

Legg igjen en kommentar