Spillerne vi hadde

Opp gjennom årene har det kommet og gått en del spillere i Vålerenga. I denne artikkelserien ser vi på hva som skjedde med gutta etter at de forlot Oslos stolthet. Ian Heart Klubb i dag: Bournmouth (Championship, England) Husker dere Ian Harte som var på prøvespill i Enga for noen år siden? Han valgte vel Blackpool … Fortsett å lese «Spillerne vi hadde»

Opp gjennom årene har det kommet og gått en del spillere i Vålerenga. I denne artikkelserien ser vi på hva som skjedde med gutta etter at de forlot Oslos stolthet.

Ian Heart

Klubb i dag: Bournmouth (Championship, England)

Ian Heart på Vålerenga-trening. Foto: Alexander Carlsen Strande
Ian Heart på Vålerenga-trening. Foto: Alexander Carlsen Strande

Husker dere Ian Harte som var på prøvespill i Enga for noen år siden? Han valgte vel Blackpool istedenfor den gangen. Det endte ikke så bra, han skrev under på en måneds-til-månedskontrakt og var der kun i 4 måneder før han ble fristilt. Deretter gikk han til Carlisle United (i februar) i League One hvor han etter sesongen kom med på årets lag i 09/10-sesongen. Han ble også toppscorer for klubben med hele 18 mål fra sin backposisjon! I starten av 10/11-sesongen gikk han til Reading. Der fortsatte han sine gode prestasjoner og kom med på årets lag i Championship i både 10/11-sesongen og 11/12-sesongen. I sesongen 2011/12 var han en av fem nøkkelspillere som hjalp Reading opp til Premier League. Før fjorårets sesong fikk han tilbud fra gamleklubben Leeds, men valgte heller å signere en ny 1-års kontrakt med Reading og spille i Premier League. Etter 2012/13-sesongen forlot Heart Reading. Han signerte deretter en ettårs-kontrakt med Championship-klubben Bournemouth. Der er han fortsatt og har foreløpig kontrakt frem til juni 2015, da er han 37 år.

MarioMartinez
Mario Martinez

Mario Martinez

Klubb i dag: Real C.D. España (Honduras)

I 2009 kom det en 20-åring fra Honduras til Vålerenga på lån fra Real España. Vi hørte mye bra om han, blant annet fikk han mye skryt for en utrolig innleggsfot. Karrieren ble ikke lang i Vålerenga, han fikk kun et par kamper. Sesongen etter dro han videre til Anderlecht, fortsatt på lån fra Real España. Der fikk han det heller ikke helt til. 2011-sesongen reiste han hjem til Real España før han 1. august 2012 gikk på utlån igjen til Seattle Sounders i den amerikanske ligaen. Totalt endte han med 13 kamper for det amerikanske laget. Deretter ser det ut til at Mario var et år i gamleklubben Real C.D. España før han dro på lån til Barcelona Sporting Club. Lånekontrakten med Barcelona gikk ut 31.12.2014, så da er vel Mario atter igjen tilbake hos gamleklubben Real C.D. España.

Mer suksess har han hatt på landslagsnivå. Mange vil kanskje si at det er ganske enkelt å komme med på landslaget til Honduras, men husk at det bor 8,3 millioner mennesker i landet. Som 19-åring var han med i Beijing-OL, før han deltok i U-20 VM i 2009(det var etter denne turneringen Vålerenga hentet han). Han var også med på laget til Honduras som deltok i London-OL, som røyk ut mot Brasil etter 3-2 i kvartfinalen. Martinez scoret 1-0 målet for Honduras etter 12. minutter. Laget slo også Spania 1-0. Super-Mario spilte fra start på midtbanen i samtlige kamper under OL. Totalt har han nå fått 37 kamper for Honduras.

Neste uke kommer vi tilbake med del 2. Er det noen tidligere Vålerenga-spillere du ønsker vi skal skrive om? Legg igjen navnet i kommentarfeltet under.

20 kommentarer til «Spillerne vi hadde»

Legg igjen en kommentar