Dagboka onsdag 12. november 2014

Dagens bilde har ikke noe vestlandskampen å gjøre, men symboliserer morgendagens fotballsesong med utspekulerte tiltak for å fjerne publikumsinteressen for godt Oslo kommune bevilget 50 millioner til en OL-søknad det ikke ble noe av. Norsk toppfotball har nøyd seg med en snau million for å utrede nytt seriesystem. Men i motsetning til kommunens OL-flørting ser … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 12. november 2014»

Dagens bilde har ikke noe vestlandskampen å gjøre, men symboliserer morgendagens fotballsesong med utspekulerte tiltak for å fjerne publikumsinteressen for godt

Oslo kommune bevilget 50 millioner til en OL-søknad det ikke ble noe av. Norsk toppfotball har nøyd seg med en snau million for å utrede nytt seriesystem. Men i motsetning til kommunens OL-flørting ser det dessverre ut til at fotballens investering kan føre til noe. Sannsynligvis ikke til noe spesielt godt, men til noe. Dette har idrettssosiolog Arve Hjelseth utdypet klarere enn vi i VPN-redaksjonen er i stand til. Bla fram mandagsdagbla’ først som sist og les artikkelen hans:

Gale spørsmål, tvilsomme svar (dagbladet.no 10.11.2014)

Altså: Hjelseth hevder at det er lite eller ingenting som tyder på at norsk fotballs seriesystem er noen viktig årsak til at vi har havnet der vi er.

Det nederlandske analysebyrået Hypercube har i samarbeid med Norsk Toppfotball (NTF) utarbeidet en analyse som etter noen dystre år skal stake ut veien opp og fram for norsk klubbfotball. Det har kosta 100tusen €.

Har det vært vel anvendte penger?

Selv om rapporten inneholder flere interessante poenger, svarer Hjelseth i hovedsak nei.

Analysen har endt opp med tre varianter av sluttspillmatematikk for viderkommende, men for at ingen skal gå altfor mye surr, er det ordnet med at bare ett lag rykker direkte ned og ett rett opp så vi ikke får for mange nye lag å forholde oss til til enhver tid. Spesielt interessant er forslaget om at poengene lagene har kapret før de går inn i høstsesongen deles på to så ingen lag kan nyte godt av fortjent forsprang. Vi regner med at halveringa også gjelder målforskjellen og at alle målkongekandidatene mister halvparten av skåringene. Kjartansson må med andre ord putte dobbelt så mye for å slette skåringsrekordene. Dette blir gøy.

17 – 17,5 – 17,5 Morgendagens fotballtabell blir til forveksling lik resultatlista i hoppuka etter at vårpoengene er delt på to.  Winter is Coming. Arne Scheie kan angre på at han pensjonerte seg.

Det NTF (Norsk Toppfotball) ikke ser ut til å få av hollandske Hypercube for en million, kunne de fått gratis av oss. Men VPN-redaksjonen er splittet og stiller seg bare halvhjertet bak gårsdagbokas forslag til nytt seriesystem

  • Tippeligaen består av 6 lag. Vålerenga, Rosenborg, Lillestrøm, Molde, Brann og Viking
  • Uavgjort gir 0,5 poeng, seier 1 poeng
  • Mesterlag kåres hver gang alle lag har spilt mot hverandre én gang
  • Superdupermester kåres når det har vært avviklet 30 serierunder
  • Alle kan rykke ned om forbundet finner det for godt

Men om man i tillegg innfører tilleggspoeng og poengtrekk for henholdsvis økonomisk grønn, oransje eller rød sone og kvalik-spill for lag i gråsonen, da snakker vi.

Vålerenga i dag
Slikke sår

Legg igjen en kommentar