Dagboka fredag 7. november 2014

Ukas siste dagbok er her og vi gjør oss klar for kampen på søndag samtidig som vi prøver å se litt på forslag til ny ligastruktur. Og husk, stem på årets spiller! Siste serierunde Vålerenga tar imot Start til kamp på søndag. Matchen starter klokka 18.00, samtidig som alle de andre kampene. VPN har publisert … Fortsett å lese «Dagboka fredag 7. november 2014»

Ukas siste dagbok er her og vi gjør oss klar for kampen på søndag samtidig som vi prøver å se litt på forslag til ny ligastruktur. Og husk, stem på årets spiller!

Siste serierunde
Vålerenga tar imot Start til kamp på søndag. Matchen starter klokka 18.00, samtidig som alle de andre kampene. VPN har publisert et tilbakeblikk på en historisk hendelse mellom klubbene, les den.

Tre lag bak oss på tabellen har muligheten til å ta oss igjen, Aalesund er bare et fattig poeng bak, Sarpsborg08 to poeng bak og Viking tre poeng bak. Viking har en litt dårligere målforskjell, men vinner de og Vålerenga taper så vil de være veldig nærme. Vi vet at Stabæk og Haugesund har like mange poeng som Viking, men de er håpløst langt bak på målforskjell og ingen trussel.

Eller skal kampen om sølvet avgjøres i siste runde. Odds Ballklubb har et poeng å gå på mot Rosenborg. Odds avslutter borte mot Molde, mens Rosenborg, selvfølgelig, har hjemmekamp mot Strømsgodset.

I bunn av tabellen er det også spenning. Sandnes-Ulf rykket fortjent ned etter totalkollapsen på overtid mot Start, mens det fortsatt er spenning i om det blir Sogndal eller Brann som klarer kvalik. For øyeblikket har Brann to poengs ledelse på Sogndal etter forrige rundes seier. Brann avslutter borte mot Haugesund, mens Sogndal spiller hjemme mot Stabæk. VPN satser på følgende: Brann klarer kvaliken med tap i siste runde bare for å bli knust av Fredrikstad i siste kvalifiseringskamp på Brann Stadion. Mohahahahahaha.

Se hva Kjetil Rekdal sier om de siste kampene og avslutninga på sesongen her:
Fra VIFTV

Ny ligastruktur?
Et nederlandsk selskap har sett på hva vi kan gjøre med Tippeligaen for å få opp interessen. De har foreslått tre nye modeller:

Modell 12, med 12 lag i Tippeligaen hvor man etter en normal runde hvor alle spiller mot alle er delt inn i 2 grupper av 6 stk hvor man igjen spiller mot hverandre.

I dette formatet vil ett lag rykke direkte opp fra 1. divisjon, mens nummer to, tre, fire og fem vil spille en utfordrerturnering, de to to beste kan utfordre nummer ti og elleve i Tippeligaen om de to siste plassene på øverste nivå.

Modell 14A, med 14 lag i Tippeligaen. Etter en normal runde hvor alle spiller mot alle så vil de fire øverste lagene gå inn en gruppe som spiller om hvem som blir seriemester. De midterste åtte går inn i en cupløsning som gir vinneren en sjanse til å kvalifisere for europacupspill. De nederste to kjemper for å unngå nedrykk.

Her vil også kun vinneren i 1. divisjon rykke direkte opp, mens nummer 12 og 13 i Tippeligaen vil møte de to beste fra en utfordrerturnering mellom nummer to, tre, fire og fem i 1. divisjon i kampen om to plassene i øverste divisjon.

Modell 14B, med 14 lag i Tippeligaen. Denne er veldig lik Modell 14A. Forskjellen er at det er de seks midterste lagene som spiller om sjansen til å kvalifisere til europacupspill, og at de 4 nederste spiller om å unngå nedrykk.

Også her er det 1. divisjonsvinneren som rykker rett opp, mens vinneren av en utfordrerturnering mellom nummer to, tre, fire og fem i 1. divisjon utfordrer laget som blir nummer 13 i Tippeligaen om en plass på øverste nivå.

De ønsker også å flytte cupfinalen til mai og endre andre divisjon til ny struktur med kun to avdelinger. Slik altså:liga

VPN er litt usikre på hva vi skal mene om dette. Hovedsakelig så er det nå for mange lag, så første steg bør bli å komme seg ned på 14 eller 12 lag. Så lanserer vi vårt eget forslag:

Modell VPN, med 14 lag i Tippeligaen. Det betyr 4 færre kamper enn i dag og serien bør da kunne være ferdig spilt til 1. oktober med litt raskere avvikling av serien. En seriemester kåres før vi går inn i cuprundene hvor de 8 beste lagene er med. Der spiller de 8 beste utslagsrunder i sluttspill med kvartfinale, semifinale og finale.

Med maks 8 ekstra kamper vil man mest sannsynlig måtte spille til starten av desember, eller så kan man prøve å få avviklet grunnserien litt raskere, med et par runder i midtuka.

På den måten vil gutta får flere viktig kamper enn i dag og vi forlenger også serien med en måned, slik at hvilepausen som i dag går fra midten av november til midten av mars blir litt forkortet. Gutta trenger å spille kamper for å bli bedre fotballspillere, ikke ha ferie og drive oppkjøring.

Årets spiller
Vær med og avgjør hvem som er årets spiller i Vålerenga. Avstemninga er åpen frem til lørdag klokka 00.01.
Så langt har nesten 1300 stykker avgitt sin stemme, så gjør det du også.

Du kan kun stemme 1 gang.

[poll id=»9″]

Kjartansson
Ikke bare kan gutten score mål, men han kan også synge.

My Sacriface er en låt av Creed. Nå om dagen blir den fremført av ingen andre enn Vidar Örn Kjartansson. For oss som ikke har noe forhold til Creed kommer Ørnen godt fra det, og vi liker at det er ei passe tung og seig låt sagagutten har valgt, den står i fin kontrast til det lekne og lette frasparket vi er vant til å se på gressmatta.

Akkurat nå ligger låta inne på topplista iTunes og Google play. Nå er det vår jobb å få låta høyere opp ved å kjøpe den for 12 spenn hos Google play eller iTunes. Detta er 12 spenn som går rett til Det er vi som er Vål´enga og som gjør at Trøim dobler penga.

Ellers kan du la Kjartansson gå på loop på Spotify og Wimp.

dittOslo
Vi vurderte å rappe hele greia, men artikkelen er såpass god at vi like greit bare linker til artikkelen og anbefaler alle å klikke seg inn her: Disse spillerne MÅ overbevise Rekdal

dittOslo er blitt veldig bra på Vålerenga nyheter. Fortsett sånn!

Av det vi merker oss i artikkelen så er det at Simon Larsen og Ghayas Zahid skal være tilbud nye kontrakter, mens Lars Hirscfeld sitter så hardt han kan på sin millionkontrakt. Kan Berre bli ny assistenttrener eller tar han et år til? Og må Muri legge opp etter hodeskaden han fikk mot Sarpsborg tidligere i år? Vi har noen spørsmål, men svarene, det er det kun Kjetil Rekdal som har.

Legg igjen en kommentar