Tilbakeblikket: Vålerenga – Start

Før siste serierunde har statistikkguru Jarle Teigøy sett litt på historiske oppgjør mellom Vålerenga og Start. Vårt aller første møte med Start var i 1959 i hovedserien da vi spilte 3-3 på Bislett. Bilde er imidlertid hentet fra sesongen vi tok vårt andre seriegull, i 1981. Det var første sesong med landslagsbrødrene Pål og Tom Jacobsen på … Fortsett å lese «Tilbakeblikket: Vålerenga – Start»

Før siste serierunde har statistikkguru Jarle Teigøy sett litt på historiske oppgjør mellom Vålerenga og Start.

Vårt aller første møte med Start var i 1959 i hovedserien da vi spilte 3-3 på Bislett. Bilde er imidlertid hentet fra sesongen vi tok vårt andre seriegull, i 1981. Det var første sesong med landslagsbrødrene Pål og Tom Jacobsen på plass og gullet ble sikret borte mot Start i nest siste serierunde. De ble rundspilt, 4-0, og begge Jacobsen-brødrene var på scoringslisten. Det var de også på Bislett 6. juli:

Festforestilling med brødrene Jacobsen
I 10. serierunde skulle VIF slå til mot Start med rene festforestillingen. Gutta ledet 2-0 allerede før folk fikk satt seg på tribunen. De økte til 3-0 før Start våknet ut i 2. omgang og stillingen var 3-2. Fem reale fulltreffere og topp dramatikk sørget for at gutta fra Sotahjørnet igjen tok steget opp i gull-striden. 5-2 over fjorårets seriemester Start lot seg avgjort høre.

VG: Om VIF-tilhengerne har vært litt skeptiske til Pål Jacobsen og hans evner i VIF-drakta, så fikk de valuta for pengene i går. For makan til åpning på en toppseriekamp er det lenge siden vi kan huske. Og i hovedrollen Jacobsen-brødrene. For en gang skyld var det storebror Tom som virkelig fikk til «perlemålet». Hans volleytreff etter bare tre minutter skapte nesten panikk hos Start. Og det ble ikke bedre da Pål var på farten minuttet senere. Hans snappet opp en klønete Start-pasning, stakk av gårde lynkjapt og alene med Roald Rørheim gjorde han ingen feil: 2-0. Etter bare fire minutter hadde VIF kampen i sin hule hånd. Sjansene som fulgte var mange, men et Start-hode på målstreken og noen lange bein gjorde at ikke VIF hadde ledet 5-0 etter bare kvarteret.

VIF kom også med en sterk sluttspurt med to mål på de siste to minuttene og Vidar Davidsen og Tom Jacobsen ble belønnet med 8 poeng på VG-børsen. Toppscorer i eliteserien ble Pål Jacobsen med 16 mål.

Vidar Davidsen, Pål Jaobsen og Tom Jacobsen er populære i begge leire. Landslagssjef Tor Røste Fossen (til venstre) og VIF-formann Tor Jørgensen (til høyre). Foto: VIF arkiv.

Ønsker du å lese mer statistikk om Vålerenga så anbefaler vi Jarle Teigøy sin hjemmeside: http://jarlesvifstatistikk.bravesites.com/

2 kommentarer til «Tilbakeblikket: Vålerenga – Start»

Legg igjen en kommentar