Dagboka onsdag 5. november 2014

Vi er stolte over det gutta og Reka har fått til i år. Vålerenga gjør Oslo til en bedre by å bo i og Norge til et bedre land for oss som elsker fotball. Opplest og vedtatt, men likevel ryker klubben på en smell i ny og ne, seinest for noen dager siden. Neida, vi … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 5. november 2014»

Vi er stolte over det gutta og Reka har fått til i år.


Vålerenga gjør Oslo til en bedre by å bo i og Norge til et bedre land for oss som elsker fotball. Opplest og vedtatt, men likevel ryker klubben på en smell i ny og ne, seinest for noen dager siden. Neida, vi tenker ikke på smellen i Ålesund, men på klubbens forsøk på å få folk opp og ut fra sofaen og inn på Ullevaal siste serierunde mot Start. Sånn ser det klønete Facebook-framstøtet fra klubben ut:

VIF billettreklame

Det måtte jo komme en liten haglskur av kommentarer på sånt. Felles for de fleste av dem var at det gikk på dette med ekslusivt østkant i klubben for alle, kommentarer som dette:

TH – Dette behovet for å dele byen er ikke noe sjakktrekk synes jeg… Vi er hele Oslos stolthet

HMJ – For å si det med Gatas: Det æ’kke så viktig hvor du bor, sjøl om vi kan erte litt der. Det er mye viktigere hvor hjertet ditt er!
… For meg har Vålerenga bomma fullstendig med dette reklamestuntet. Trist – bare trist…

RN – Bare bra at folk fra resten av Oslo og Norge velger å holde med Enga, vi trenger dere like mye. Men klubben er en østkantklubb og må få lov til å holde på den delen av identiteten sin.

IR – Tror ikke det er meningen å utelukke noen her, men heller at det er en oppfordring til de mellom 360-370 000 innbyggerne (pr.2011) som er bosatt på Østkanten i Oslo, om å støtte byens stolthet ved å gå på kamp

Ellers var det noen skrivekyndige som kommenterte en feilplassert apostrof som fort ble fjerna fra Oslos stolthet, men den store blemma i teksten var det bare en leser som fikk øye på:

JO – Synes vi alltid har noe/mye å være stolt av. Selv om resultatene på banen til tider kunne vært bedre er vi alltid stolte og rake i ryggen.
Neste år blir det mye bedre. Det tror vi, det håper vi, av ekte kjærlighet.

Takk for den, J.O.!

– Vi har lite å være stolte av for tida
Det kan kanskje unnskyldes om frustrerte supportere lirer av seg sånne setninger om «klubben i sitt hjerte» i nederlagenes timer, men å få servert sånt piss fra klubben selv er uhørt. Skjerp dere!

Fotballfanklubbene krymper
Det er ikke trendy å leike fotballsupporter lenger. Medlemstallet synker nesten overalt, snart er det bare hardcore supportere igjen. Klanen er halvert på fem år, vi er nok mere medgangssupportere enn vi liker å tro.

Les også: Halvparten av de ivrigste supporterne er borte (nrk.no)

Synsing er en vrien øvelse. TV får skylda for det meste av nedgangen og NFF for resten. Det eneste vi har å tilføye er at NRK bommer allerede i overskriften. Det er nemlig ikke de ivrigste supporterne som er borte, men de som aldri var ivrige nok.

Verst er det trolig i lillestrøm: 421 millioner færre fugler i Europa enn for 30 år siden (dagbladet.no)

Årets spiller, både her og der

VPN har jo sin egen kåring av årets spiller og der leder Kjartansson relativt klart.

[poll id=»9″]

Aftenposten har latt seg inspirere av VPNs überpoll og har lansert sin egen kåring av årets spiller. Eller årets lag som det heter i de kretser, fint skal det jo værra. Av uforståelige grunner mener Aftenposten det bare er Ørnen og Zahid fra Vålerenga som er aktuelle kandidater.

Dagboka stiller seg fullstendig uforstående til at Aftenposten for fullt alvor kan mene at et fotballag bare kan bestå av to spillere.

Vålerenga i dag
Søndagens motstander Start har prøvd seg på vår Simon Larsen, men han skriver trolig under ny kontrakt med Vålerenga om kort tid (BT)

3 kommentarer til «Dagboka onsdag 5. november 2014»

  1. Ok, så klubben bommet litt med den oppfordringen. Greit å si fra om det. Vi som bor vest i byen eller Gud forby utenfor er jo uansett velkomne. Utfordringen er vel rett og slett å få flere på kamp uansett hvor de kommer fra. Jeg fikk ellers beskjed om at sånne akademikere som meg (hæ, er det så åpenbart?) ikke var velkomne i Vålerenga under en liten tribunediskusjon tidligere i år. Ropte bare Øst for Ælva enda litt høyere og tenkte at noe av det beste med Vålerenga er at vi som faktisk er der gjør en innsats for klubben vår. Takk for i år og det blir enda bedre til neste år!

Legg igjen en kommentar