Dagboka torsdag 23. oktober 2014

Folk kommer og folk går, sånn er livet. Skole på stadion skal snart behandles politisk og forumene sier farvel. Michael Schjønberg Vålerenga og Michael Schjønberg er enige om å avslutte samarbeidet fra nyttår. Det kommer ikke som noen overraskelse at Michael ser seg om etter nye oppgaver. Vi har gjennom de to årene han har … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 23. oktober 2014»

Folk kommer og folk går, sånn er livet. Skole på stadion skal snart behandles politisk og forumene sier farvel.

Michael Schjønberg
Vålerenga og Michael Schjønberg er enige om å avslutte samarbeidet fra nyttår.

Det kommer ikke som noen overraskelse at Michael ser seg om etter nye oppgaver. Vi har gjennom de to årene han har vært i Vålerenga til stadighet hørt at andre klubber har vært etter han. Nå i sommer var det vel en kinesisk klubb som ville ha han som hovedtrener.

Fra kilder rundt klubben får vi tilbakemeldinger om at folk syns dette er synd. Michael oppfattes som en oppriktig og genuin kjernekar som alltid kommer bort for en prat. Under kampene har vi fått sett et høyt engasjement.

Vi ønsker Michael lykke til videre, selv om vi helst skulle beholdt deg her.

Stadion
Stadion er som dere vet banket gjennom, det store spørsmålet nå er når man skal starte å bygge. Vålerenga er avhengig av å få startet opp skolen rundt samme tidspunkt som stadion er ferdig, av økonomiske grunner. Det betyr at enten så er stadion ferdig til sommeren 2017, med skolestart høsten 2017. Hvis man ser at tidsplanen ryker, så vil stadion være ferdig til sommeren 2018, og skolestart høsten 2018. Dette vil selvfølgelig påvirke byggestart for prosjektet også, fra våren til høsten 2015.

VPN fikk i går info fra politiker Andreas Halse fra AP, som har sendt et spørsmål til Byråden for kunnskap og utdanning, Anniken Hauglie (H). Vi gjengir like greit hele brevet, med spørsmål og svar, her:

Spørsmål (Anders): Når vil leieavtalen for den nye skolen ved planlagte Vålerenga stadion være klar til behandling?

Svar (Anniken): Utdanningsetaten er nå i dialog med Kommuneadvokaten og Vålerenga om justeringer av den tidligere fremforhandlede leiekontrakten for tilpasning til den vedtatte reguleringsplanen for Valle og opsjonsavtalen om gaveoverføring til VF vedtatt i bystyret hhv. 3. og 24. september i år.

Dersom justeringene blir akseptable for alle parter, legges det opp til at byrådet kan avgi saken i løpet av november måned. Jeg tar imidlertid forbehold om endret fremdrift dersom det er forhold ved saken som må utredes/belyses ytterligere.

Så da vet vi det og satser på at saken kan behandles på møte til Kultur- og utdanningskomiteen 29. oktober og i bystyret 12. november. Da kan tidsplanen til 2017 akkurat holde. Betmaster.

Forumene
Forumene legges ned.

Dette er en konsekvens av lav aktivitet på forumene. I dag er det en liten gruppe faste brukere på forumene. VPN har som dere sikkert også vet ingen penger siden vi ikke kjører med reklame på sidene våre. Dermed er det Klanen som også har betalt for vårt forum. Klanen bruker i dag 25.-40.000 kroner på forumene hvert år, noe som blir cirka tusenlappen per aktive bruker. Dette er altså penger som Klanen ønsker å bruke på en annen måte.

Vi oppfordrer derfor våre lesere til heller å dra i gang debatter i kommentarfeltene og på vår facebook-side. Men husk: vær snille mot hverandre, ingen liker troll.

Diego Calvo
Er som vi alle vet utlånt til IFK Gøteborg. Diego har slitt med å få spilletid i den svenske klubben og ble ifølge Nettavisen også utvist i en kamp for klubben U21-lag nylig. Direkte rødt kort har gitt han en karantene også for a-laget og han er dermed uaktuell til IFK Gøteborg sine to siste kamper.

IFK har frist på seg til 1. november med å gi beskjed til Vålerenga om de vil kjøpe Calvo, men med tanke på at han har fått lite spilletid så er neppe det aktuelt.

Gudmund Taksdal Kongshavn
Gudmund gikk i sommer på lån til Sarpsborg08. Nå har han pådratt seg en strekk som gjør at han er ute resten av sesongen.

Sarpsborg fikk også en opsjon på å kjøpe Gudmund når de lånte han og de vil i løpet av ikke altfor lang tid bestemme seg for hva de gjør med den opsjonen.

VPN må innrømme at vi håper å få Kongen tilbake i Vålerenga sin kasse. Han er ung og fremadstormende. I Gudmund kan vi ha en keeper i mange, mange år fremover. Og vi kan heller ikke se at vi har noen keepere som er noe særlig bedre enn han i de to vi har i klubben per dags dato.

Kom hjem Gudmund!

Odds Ballklubb
Jupp, det stemmer. For de av dere som ikke har fått det med seg så endret Odds navn fra Odd Grenland til Odds Ballklubb før sesongen. Skulle nesten tro navnet er sponset av Norsk Tipping.

Vi kommenterer ikke så mye mer rundt kampen i Dagboka, men lover at det kommer en fyldig statistikkpakke her på VPN om et par timer fra Jarle Teigøy, det er bare å glede seg.

I mellomtiden kan dere alle mimre tilbake til Skien stadion, 29. oktober 2005. Filmen er hentet fra YouTube, så vi beklager på forhånd for musikken.

Legg igjen en kommentar