Dagboka fredag 17. oktober 2014

Vålerengas poengfangst henger ikke på greip og energi henger ikke på teip. Vi tar livsbølgen og mimrer over livet som det så ut på film for ti år sia Plaster på såret Vålerenga dreit på draget og stilte sitt medisinske apparat i et merkelig lys da de inngikk en diffus avtale med Lifewave. Spillerne fikk … Fortsett å lese «Dagboka fredag 17. oktober 2014»

Vålerengas poengfangst henger ikke på greip og energi henger ikke på teip. Vi tar livsbølgen og mimrer over livet som det så ut på film for ti år sia

Plaster på såret
Vålerenga dreit på draget og stilte sitt medisinske apparat i et merkelig lys da de inngikk en diffus avtale med Lifewave. Spillerne fikk testa ut godtroenheten sin mens kvakksalverfirmaets håp var å bedre sitt rufsete omdømme.

Det magiske energiplasteret har vært i bruk i på Valle siden i sommer, men først den siste uka ble det såpass mye støy omkring saken at klubben valgte å trekke seg ut av en avtale i gråsonen mellom anerkjent medisin og humbug. Dagen før Vålerenga lukket døra for godt for heksedoktorene, svarte vår medisinske koordinator (riktignok under pseudonymet Bjærk) på spørsmål fra Dagbladet onsdag :

  • Hva skal jeg si? Det er mer mellom himmel og jord enn det vi vet, og det er mye som brukes i toppidretten som man ikke kan forklare effekten av. Når det tyske landslaget bruker det syns jeg ikke at vi i Vålerenga skal være noe verre.
  • Vålerenga har brukt plastrene i rundt to måneder allerede, og flere av spillerne påstår de har merket god eller veldig god effekt av det.

Vi har derimot bare merket at både Tyskland og Vålerenga har underprestert denne høsten, så det får være et slags plaster på såret for vår forsmådde livsbølgepartner at vi på denne måten kan dokumentere en viss, men sær, effekt for produktet.

Tro kan flytte fjell
Vi regner med at spillerne som har merket veldig god effekt av plastringa får lov å fortsette med det, men trolldommen forsvant da det ble satt lys på saken og det hele kokte ned til noe så hverdagslig enkelt som forventning og tro, eller placebo på fint. Samme hva det er som ikke virker i plasterklisteret er det tåpelig å slutte med det en har trua på, selv om ei bete gaffateip ville gjort samme nytta. Søndag derimot tror vi verken Norgesplaster eller solide overdoser barnetro er nok til å rokke fjell eller råtne grunnmurer nord for Dovre.

Lønninger
Så kom skattetallene og VG har laget en oversikt over hva Vålerenga-spillerne tjener. Helt på topp i 2013 over spillere som fortsatt er i klubben er Lars Hirschfeld, med en inntekt på drøyt 2 millioner kroner. Nesten likt ut kommer Kjetil Rekdal. Grindheim, Muri og Fredheim Holm ligger alle på rundt 1,8 millioner kroner.

På formuetoppen ligger Christian Grindheim, med en formue på 7.852.182 kroner.

Ønsker du å se litt mer kan du klikke deg inn på VG og sjekke der.

Hvisomatte
Settinga foran helgas kamp på Lerkendal er ikke spesielt interessant for andre enn vertene. RBK-medalje sikres med seier, og sølvjakta er reell på Lerkendal. Rosenborg er fremdeles rævva nok til å snike seg med til forspillet til Europa, et forspill som kun teori og uplastra magi kan sørge for at Vålerenga får være med på. Det kunne lett vært motsatt.

Med normal uttelling i utallige kamper som endte uavgjort på overtid hadde vi hatt minst 12 poeng mer enn vi har. Og Rosenborg hadde vi på gaffelen og vel så det på Ullevaal i sommer. Nå snakker vi et par og femti poeng til Enga. Ja, med normalt forsvar hadde vi vært helt der oppe og kjempa om sølvet og vel så det, mens Rema Ballklubb hadde vært i vår reelle situasjon per i dag og sett fjerdeplassen forsvinne med tap på Lerkendal.

Hvis såfremt dersom i fall. Sesongen er uansett kjørt. Selv seier’n mot Sogndal bar bud om det. Derfor taper vi i Trondheim, men vi har tatt feil før.

Vålerenga for 10 år siden – Dagens film
Som en oppvarming til kampen på søndag: et 9 minutter langt sammendrag av kampen 11. september 2004 da vi banka Rosenborg på Lerkendal 4-1.

Legg igjen en kommentar