Dagboka torsdag 25. september

Stadion er vår og vi feirer det og mye mer! Stadionsaken Stadionsaken ble endelig ferdig politisk behandling i går. Forslaget som ble stemt gjennom var det Vålerenga ønsket seg. Gratulerer alle med hjertet i Vålerenga! Høyre prøvde seg på et siste stunt hvor de ønsket at de kommersielle områdene på stadion skulle tilbakeføres gratis til … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 25. september»

Stadion er vår og vi feirer det og mye mer!

Stadionsaken
Stadionsaken ble endelig ferdig politisk behandling i går. Forslaget som ble stemt gjennom var det Vålerenga ønsket seg. Gratulerer alle med hjertet i Vålerenga!

Høyre prøvde seg på et siste stunt hvor de ønsket at de kommersielle områdene på stadion skulle tilbakeføres gratis til Oslo Kommune når gjelda etter byggingen var nedbetalt. Dette fikk Høyre med seg Rødt og Miljøpartiet de Grønne på.

Vi viste sendingen live her på VPN, en reprise finner du her.

Det neste som nå skjer i prosessen er at vi skal ut å få tak i penger. Så vidt VPN erfarer så skal en bank nesten være klar, vi regner vel med at det er generalsponsor DNB. Det var ikke mulig å få dette klart før stadiontomta var vår og det er den nå. Så fort lånet og den endelige byggeprosessen er klar så kan Vålerenga marsjere ned med 1-krone til Oslo Rådhus for å hente skjøtet til stadiontomta og da er vi i gang med bygginga.

Bygging av stadion er målsatt til å starte i løpet av våre for at vi skal bli ferdige til juni 2017, sånn at vi rekker skolestart i august 2017. Rekker vi ikke skolestart så blir byggestart utsatt til høsten 2015 og ferdigstillelse til juni 2018. Grunnen til dette er at vi er helt avhengig av leieinntektene fra skolen for å betale lån og drift av stadion.

Vålerenga Fotball Elite i gang
Samarbeidet med den nye eliteavdeling som skal overta herrelaget etter nyttår er i gang. På vif-fotball er det publisert en stor artikkel om dette som er verdt å lese, vi tar med oss noe:

–    Vi ønsker at Vålerenga Fotball Elite skal ha et slagkraftig fotballag både i 2015 og i mange år framover. Nå har vi jobbet knallhardt med kostnadssiden, samtidig som eksisterende samarbeidspartnere i hovedsak ser ut til å ville være med videre. Nye partnere kan også være på vei inn, og det kan legge et grunnlag for framtidig satsing, sier Thomas Baardseng, styreleder i Vålerenga Fotball Elite.

Balansegangen mellom utgifter og inntekter står som alle skjønner øverst på elitestyrets liste. Det er dyrt å drive med toppfotball.

–    Vi er godt i gang med budsjettarbeidet for 2015, og opplever at vi er i ferd med å nærme oss et levelig kostnadsnivå for 2015. Administrasjonen har gjort en fabelaktig jobb med å kutte kostnader, og det er snart ikke mer å hente på den biten. Utfordringen nå er inntektssiden. Vi tror inntektene etter hvert vil øke igjen, men i 2015 ser vi helt klart at vi er nødt til å ha hjelp fra investorer for å opprettholde en satsing som innebærer noe annet enn å kjempe mot nedrykk. Heldigvis ser det ut til at vi har investorer som muligens kan være med på dette, sier Baardseng.

For 2014 er saken rimelig klar: Det styres mot et underskudd på over ti millioner kroner.

–    På tross av alle grepene vi har gjort, har underskudd vært uunngåelig. Samtidig vil jeg takke alle som har bidratt til at det ikke har blitt større! Dette gjelder alle som har bidratt i innsamlingsaksjonen, sponsorer, investorer, ansatte og alle andre som har ytt sin skjerv. Dette har vært livsviktig for Vålerenga, og ser ut til å kunne redde klubben, sier daglig leder i Vålerenga Fotball Stig-Ove Sandnes.

Vålerengas skjebne ligger nå i hendene på aksjeselskapet, som jamfør samarbeidsavtalen skal dekke underskuddet.

–    Vi har i realiteten bare en mulighet. Det er å invitere til en aksjeemisjon. Dersom vi får inn nok penger er Vålerenga reddet, forklarer aksjeselskapets styreleder, som virket forholdsvis optimistisk til å få med seg investorene på dette.

Det sportslige for 2015 ble også fremlagt for styrene. Her ble det orientert om hvilke planer den sportslige ledelsen har for klubben, også vedrørende spillerlogistikk. I utgangspunktet ønsker man å ha en stall med dobbelt dekning på alle plasser, men med tre keepere. Det vil si 23 spillere, og av disse noen unge spillere fra junioravdelingen.

–    Vi har en klar plan for hver enkelt posisjon i laget. På noen posisjoner jobber vi med eksterne prospekter, og de fleste er godt kjente for oss. Men det er også aktuelt å løfte flere juniorer opp i a-stallen, forklarer daglig leder.

Så da vet vi det. Ikke noe som var uventet, men det var fint med en status. Mer av det!

Kamp i morgen!
I morgen er det igjen duket for kamp. Denne gangen borte mot bunnlaget Sandnes-Ulf. En kamp som Vålerenga skal og må vinne. Kampen starter klokka 19.00 og går på TV2 Zebra.

Mer finner du på vif-fotball.no.

Näsberg til Litauen
Ja vi ble litt skremt av den overskriften på vif-fotball.no vi også, men det viser seg heldigvis at han bare er tatt ut G18 landslaget som skal spille EM kvalifisering i Litauen.

Vi gratulerer!

Henger’n har bursdag
Terje «Henger»n» Hellerud feirer jubileum i dag, han fyller nemlig 75 år. Det er alltid godt å ha gamle storspillere i og rundt klubben. Ønsker du å lese mer om Henger’n kan du gjøre det her.

VPN gratulerer med dagen!

Vålerenga i dag
Fortsatt jubel over at ny stadion er et stort skritt nærmere og at Henger’n har bursdag. Forberedelser til kamp i morgen kan gjøres ved å ta en titt på Vålerengas fremtid, juniorlaget spiller kamp mot Holmlia på Valle klokka 18.30.

Legg igjen en kommentar