Dagboka onsdag 24. september 2014

Stadionsaken avgjøres i Oslo Bystyre i ettermiddag. Dagen er endelig her da stadiondrømmen kan realiseres! Stadion i Bystyret Bystyret har møte i dag og skal avgjøre saken for tomteoverføring til Vålerenga. I kjent barneskole stil starter Bystyret med opprop klokka 12.00, før det er fremlegging av budsjett og lunsj. Klokka 15.00 starter det vi er … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 24. september 2014»

Stadionsaken avgjøres i Oslo Bystyre i ettermiddag. Dagen er endelig her da stadiondrømmen kan realiseres!

Stadion i Bystyret
Bystyret har møte i dag og skal avgjøre saken for tomteoverføring til Vålerenga. I kjent barneskole stil starter Bystyret med opprop klokka 12.00, før det er fremlegging av budsjett og lunsj. Klokka 15.00 starter det vi er interessert i, Behandling av saker. Det er totalt 24 saker som skal opp til behandling. Stadion står som sak nummer 12, men vi vet at man hopper litt rundt omkring i sakene. Vi regner med at stadionsaken kommer opp rett før eller rett etter middag, men sikre er vi absolutt ikke.

Slik er kjøreplanen for den delen av møtet vi er interessert i:
Kl. 1500 – 1630 Behandling av saker
Kl. 1630 – 1715 Middag
Kl. 1715 – 2200 Behandling av saker

Vi anbefaler å ta turen til Rådhuset. Å møte opp rundt klokken 15.00 er nok en god ide hvis man ønsker å få plass, det skal være kapasitet til et par hundre.

For dere som ikke har mulighet til å dra så sender heldigvis kommunen livesending fra Bystyremøtene. VPN kommer til å legge ut livesending her.

Casuals
Så har de klart det igjen, idiotene som tror vi fortsatt lever i steinalderen hvor man måtte gjøre opp med nevene av mangel på andre måter å gjøre det.

På mandag kunne vi lese at to menn i supportermiljøet er tiltalt for alvorlige trusler. Dette er så hjernedødt at vi like greit siterer rett fra Aftenposen:

I april i fjor ble en Vålerenga-supporter dømt til 25 dager ubetinget fengsel for alvorlige trusler mot klubbens sikkerhetsansvarlige.

Den dømte var blitt utestengt fra Jordal Amfi, men likevel forsøkte han å komme seg inn på kamp høsten 2012. I denne sammenheng kom han med alvorlige trusler mot den sikkerhetsansvarlige, som også ble spyttet på.

Nå er ytterligere to menn i supportermiljøet tiltalt for trusler mot den sikkerhetsansvarlige. Disse to likte dårlig den første anmeldelsen som førte til fengsel, og under et møte på Jordal Amfi krevde de at sikkerhetssjefen ble avsatt.

….

De to tiltalte representerte supportergrupperingene Iskoboys og Sirkus Vålerenga. Ifølge tiltalen var de to i et møte med Jan Tore Kjær 7. august, der de krevde at den sikkerhetsansvarlige ble avsatt. De mente det var et problem at sikkerhetsansvarlig hadde «tystet» på mannen som ble dømt til fengsel.

Under møtet med Kjær skal de to ha uttalt at det ville bli «et rent helvete og at de ikke kunne garantere for vaktsjefens sikkerhet» hvis hun fortsatte.

Og i går klarte man først å fyre opp pyro før man sloss internt under kampen mot Færjestad, igjen skal det ha vært en tidligere krangel mellom medlemmer av Isko Boys og Ultrasbussen som utløste «dansen». Selvfølgelig har dette blitt dokumentert bra av TV2, VG og Dagbladet. Takk skal dere faen meg ha!

At de såkalte alternative grupperingene har gjort en bra jobb med innsamlingsaksjoner og at de har lage liv på tribunen i 2014 er helt klart. De har klart å bidra på en positiv måte som har gjort at resten av Vålerenga kan akseptere at de ikke har helt de samme interessene som menigmann.

Men når man nå viser seg som komplette idioter og drar konflikter inn på tribunen er det helt klart at man har for stor tro på velvilje-kontoen man har bygget seg opp. Når man topper det hele med å prøve å true gjennom sparking av sikkerhetssjefen på Jordal så har man gått over grensa.

Vi håper hele gjengen som slåss og truer blir identifisert og utestengt i lang tid fremover. Vil dere absolutt slåss og oppføre dere som steinaldermenn så er det noen som prøver å opprette et sånt land i Midtøsten om dagen, kanskje det er noe for dere?

Jordal Amfi
Som vi alle vet råtner Jordal Amfi på rot. I planene for Oslo OL i 2022 ligger heldigvis en ny hockey hall på Jordal inne, noe som egentlig bare skulle mangle. Hallen OL i 1952 har gjort sitt og etter 70 år er det på tide å bygge nytt.

Dette har også Jan Tore Kjær skjønt og han inviterte, selvfølgelig på pølsepapir, denne uken alle Storingsrepresentantene til visning og kamp torsdag 25. september. Uheldigvis så ser det ut til at politikere ikke helt skjønner seg på dette, de tror nemlig at Jordal Amfi er tatt ut av planene til OL i 2022. Altså, alle som er passe oppegående skjønner forskjell på Jordal Amfi og Valle Hovin (som er foreslått tatt ut av planene). http://www.vg.no/sport/ishockey/norsk-ishockey/vif-kjaer-poelsepapir-invitasjon-til-stortinget/a/23301806/

At det blir noe av OL i 2022 er viktig for Vålerenga Hockey. Uten OL vil det ta laaaang tid å få ny arena på plass.

Auksjon på Vålerenga Vertshus
Det skal være kunstauksjon på Vålerenga Vertshus på lørdag. Mer info finner du på vif-fotball-no.

Vålerenga i dag
Ta turen til Rådhuset eller benk deg ned foran web tv fra VPN og Oslo Kommune. Det er dags for et historisk øyeblikk i Vålerenga sammenheng.

Legg igjen en kommentar