Dagboka mandag 8. september 2014

Det begynner å nærme seg en avgjørelse i stadionsaken, mens vi håper spillerne på Valle har hatt fokus på en ting de siste dagene. Dagens dagbok er en fyldig en. Stadionsaken På onsdag, 10. september, skal en del av stadionsaken opp i Finanskomiteen. De skal behandle overføring av tomt til Vålerenga for 1 krone. Som … Fortsett å lese «Dagboka mandag 8. september 2014»

Det begynner å nærme seg en avgjørelse i stadionsaken, mens vi håper spillerne på Valle har hatt fokus på en ting de siste dagene. Dagens dagbok er en fyldig en.

Stadionsaken
På onsdag, 10. september, skal en del av stadionsaken opp i Finanskomiteen. De skal behandle overføring av tomt til Vålerenga for 1 krone. Som de fleste har fått med seg så var det Høyre som satte en stopper for behandling av saken i sist møte da de ba om en utsettelse for å få klarhet i noen spørsmål rundt økonomi.

VPN har mye på lager om stadion frem til onsdag. Vi kan allerede nå love både et intervju med Åge Petter Christiansen og en gledelig avsløring. Så her er det bare å følge med!

Hockey
Hockeygutta har vært i aksjon igjen i Champions Hockey League. Denne gangen ble det tap 3-2 hjemme mot Zürich. Det betyr at Vålerenga har gått på fire tap på rad i turneringen. Uvanlig kost for hockeygutta der altså. Et lite sammendrag fra kampen finner du hos TV2.

Red: Vi har fått noen kommentarer om hockeygutta fra de som så kampene i helga og velger å ta med følgende kommentar:

Altså – det hadde vært storveis om det kom med noe om at, med 14 menn og en 17-åring har holdt Europas rikeste klubb helt til døra hjemme på Jordal. Og at vi styrte store deler av kampen både mot ZSC på lørdag og Vienna på torsdag. 
CHL har desverre blitt masse tap for Vålerengas del. Men noe annet er bortimot umulig med tanke på hva man har savna av spillermateriell. Morten Ask, Jonas Oppøyen, Rasmus Juell og Stefan Espeland er bare noen av nøkkelspillerne som har manglet. 

I kampen mot ZSC ble det lagt ned en innsats jeg aldri har sett maken til. Har fulgt med på dette ishockey-laget i ganske mange år og ZSC er nok det beste laget jeg har sett noen gang på Jordal, og vi hang med nesten hele veien. Med halve laget skada! Det er imponerende, omtrent som om fotballen skulle spilt uavgjort mot Liverpool, Valencia eller Roma i tellende kamp. 

Så 2-3 og 1-2 er ikke så ille. 
Uvant – ja
God læring – ja

Jordal – OL2022
Når vi først er inne på hockey og Jordal så velger vi å registrere med glede at ny hall på Jordal ikke ble rammet av sparekniven. Dagens Jordal Amfi råtner på rot, så vi trenger ny hall. VPN tipper at det ikke kommer til å skje på 20 år hvis OL planene blir skrinlagt.

Vi tenker også at det er synd at man flytter både skøyteløp fra Valle Hovin og foreslår at en treningshall for hockey skal ut av Oslo. For alle som har satt seg inn i planen til Oslo 2022 så har man fått med seg at det er et stort fokus på gjenbruk og breddeidrett i planene. Og hvis det ikke blir OL kan vi glemme nye anlegg, det er det eneste historien har vist helt sikkert.

Trening
Landskamppause må være det kjedeligste som er, men akkurat denne gangen kan det ha vært kjærkomment. Med 8 kamper igjen så håper vi gutta har terpet på forsvarsspill.

Så langt i år har Vålerenga en målforskjell på 47-38. Vi slipper med andre ord inn mål som et nedrykkslag, men scorer heldigvis like mye som en serieleder. Totalen av det blir 6. plass så langt, men med et bedre forsvar kan vi med litt flaks hente en medalje på tampen av sesongen.

Og kanskje Muri snart er tilbake? Vi vet alle at han er klippen vi per i dag savner. Litt flåsete, men på kampene med Muri på banen så hadde vi et snitt på 0,75 baklengs. Uten Muri har snittet gått opp til 1,59 baklengs per kamp.

Enga skal til Europa?
På fredag kunne Aftenposten melde at et pappbeger kan koste Viking en plass i Europa League. Hæ sa du? Hvis du leser saken så kan du se at det handler om Fair Play plassen som Norge muligens får.

Per i dag leder Molde Fair Play tabellen foran Viking, Rosenborg, Odd og Vålerenga. Siden lagene foran oss, unntatt Viking har gode muligheter til å sikre seg europacupplass gjennom serie eller cup så er det muligheter for røkla til å få en gratis plass gjennom Fair Play.

Det skal sies at det er jevnt rundt Vålerenga, så da har vi en god grunn til å oppføre oss på slutten av sesongen.

Vålerenga i dag
DittOslo sender direkte fra Vålerenga2-Follo klokka 18.00. Vi oppfordrer folk til å ta turen, men hvis ikke kan du følge kampen på nett. Og ikke nok med kamp, DittOslo lager en tre timer lang sending om Vålerenga med fokus på stadionsaken og et intervju med Kjetil Rekdal. I tillegg blir det visstnok konkurranser. Sending starter 17.00 og varer helt til 20.25. Fantastisk!

En kommentar til «Dagboka mandag 8. september 2014»

  1. Forutsetning for at vi endelig får ny stadion er at finansieringen er ekstern og edruelig. Med Åge Petter Christiansen sin håndtering av voldgiftsaken bør en i hvertfall tenke seg om en gang eller to. Om OL er en nødvendighet for å få ny ishall så viser det bare at vi har noen politikere som i mange ti år ikke har gjort jobben sin. At Stang, Andersen og Rognlien har vært en gave for nei siden som bukker og takker for det ene selvmålet etter det andre!

Legg igjen en kommentar