Dagboka 04.09.14

Selv om det er pause i Tippeligaen og Get-ligaen ikke har kommet i gang ennå så står det ikke stille i Vålerenga. Dagboka vil i dag handle om fotballstadion, hockeyarena og internasjonal hockey. Stadionsaken Det er to saker som har ligget hos bystyret vedrørende ny stadion. Den mest omtalte er den som ligger hos finanskomitéen … Fortsett å lese «Dagboka 04.09.14»

Selv om det er pause i Tippeligaen og Get-ligaen ikke har kommet i gang ennå så står det ikke stille i Vålerenga. Dagboka vil i dag handle om fotballstadion, hockeyarena og internasjonal hockey.

Stadionsaken
Det er to saker som har ligget hos bystyret vedrørende ny stadion. Den mest omtalte er den som ligger hos finanskomitéen (og som overraskende nok handler om … finansiering). Den andre, den som har havna litt i glemmeboka, er den som handler om reguleringen. Dette er den saken som faktisk bestemmer at Vålerenga får lov til å bruke tomta til det Vålerenga vil bruke den til.

Og i går blei reguleringssaken vedtatt. Reguleringsplanene ble enstemmig vedtatt, noe som betyr at det kan bygges stadion, boliger og en potensiell innendørs ishall ved en senere anledning.

Men hva mangler nå? Vi har på plass reguleringa, da må vi bare fikse finanseringa. Dette skal klubbes gjennom i finanskomitéen neste uke – såfremt at alt er på plass. Sånn vi ser det så tror vi dette går bra. Høyre ba om noen svar på noen spørsmål, og dette tipper vi Vålerenga har fått på plass til onsdag neste uke.

En annen ting som også må tas med i beregningen er den splittelsen som nå har skjedd i Vålerenga. Den nye klubben, Vålerenga Fotball Elite, må godkjennes av NFF – og den må få lov til å ta over lisensen til den gamle klubben. Dette er egentlig en formalitet, men vi kjenner jo alle NFF.

Som en av VPNs medarbeidere ropte opp i halvfylla på forrige redaksjonsmøte: «Med sunn egenfinansiering gjennom boliger, leieavtaler, næringseiendom og lån fra DNB sliter jeg litt med å se hvordan dette kan bli noe annet enn ja.»

Hockeyarena
I disse timer diskuterer OL-komitéen hva som skal kuttes fra OL-budsjettet for å tilfredsstille tvilerne. Et forslag er å bruke Vikingskipet i stedet for å bygge ny skøytestadion på Valle Hovin. Det snakkes ikke om hva som skjer med Jordal. Problemet er at de vil kutte i treningshaller for hockey. Betyr dette at de ikke vil være med på å modernisere/bygge ny Jordal?

Vi veit ikke, men en ny Jordal ville vært et løft for mer enn bare Vålerenga Hockey Elite. Og det er jo noe å tenke på når vi ser hvor dårlig hallsituasjonen i Oslo er. Bare sier det, liksom.

Internasjonal hockeyspilling
I dag er det duka for første hjemmekamp i CHL. Vålerenga Hockey tar imot Vienna Capitals. Hovedstad mot hovedstad. Norge mot Østerrike. Dette kan ikke bli annet enn moro.  Matchen begynner 19:30 og billetten koster 150 spenn.

Siden matchen begynner 19:30 rekker du nok også noen krukker leskende drikke på Vertshuset før kamp.

Les mer på VIF-hockey sine hjemmesider for info rundt spillere og whatnot. De har blitt flinke på det der, hockeyfolket.

Økonomi
Lurer du på hva ståa er for økonomien i Vålerenga? Vel det gjør vi også. Mer om det og hvordan vi tror det ligger an kan du lese i egen sak.

Vålerenga i dag
Vi ser på hockey. Vi gleder oss til helga. Og vi ljuger litt rundt bardisken.

Legg igjen en kommentar