Krever Skjerfets avgang

På lørdagens åpne møte på Valle, hvor klubben skulle informere om finansiell status etter voldgiftsdommen, kom det krav om at Åge Petter Christiansen må gå av som styreleder i Vålerenga fotball. Kravet er lett å forstå, samtidig som både kravet og argumentasjonen er problematisk. Flere av de fremmøtte på lørdagens seanse stilte seg svært kritisk … Fortsett å lese «Krever Skjerfets avgang»

På lørdagens åpne møte på Valle, hvor klubben skulle informere om finansiell status etter voldgiftsdommen, kom det krav om at Åge Petter Christiansen må gå av som styreleder i Vålerenga fotball. Kravet er lett å forstå, samtidig som både kravet og argumentasjonen er problematisk.

Flere av de fremmøtte på lørdagens seanse stilte seg svært kritisk til sittende styreleder Petter Åge Christiansens arbeid som styreleder for Vålerenga fotball. Noen av argumentene er etterprøvbare mens andre bar preg av stråmannargumentasjon.

Eksempelvis er det ikke tvil om at jakta på ny trener etter at Martin Andresen rykka og reiste var relativt rotete noe VPN omtalte i egne saker både i Dagboka 7. januar og Han med skjerfet mot han med penga. Den gang virka det som om investorene var klare for Kjetil Rekdal samtidig med at Åge Petter Christiansen gikk etter Per-Mathias Høgmo med hud og hår. Da Høgmo falt som kandidat ble Rekdal spilt inn, men da gikk Skjerfet inn i forhandlinger med Jan Jönsson, et møte som var viden kjent i media. I tillegg blei visstnok Ståle Solbakken oppringt samme kveld han fikk sparken i England med forespørsel om å bli vår neste trener Inflatable Pool.

Som alle veit nå gikk Jönsson til Ålesund med tilbudet fra Vålerenga, fikk et bedre tilbud for de oransje og valgte dermed å bli vestlending. Solbakken falt som en stein til jorda og Vålerenga blei sittende med svarteper, sett fra styrets side. Investorenes mann, Kjetil Rekdal, er på vei til å bringe Vålerenga tilbake i vater.

Logrer for Yngve Hallén

Supportere er i konstant opprør mot NFF. At fotballens ledere ikke nødvendigvis er det må man forstå. Det man derimot ikke trenger å forstå er hvordan Vålerenga, representert ved Åge Petter Christiansen, uttrykte sin støtte til gjenvelgelse av Yngve Hallén som fotballpresident så til de grader at styreformannen vår både holt et innlegg med rosende omtale av Hallén og ikke bare nøyde seg med stille applaus da Hallén ble gjenvalgt til president ved akklamasjon, men enda til følte behov for å reise seg. Skjerfet var én av fem delegater på fotballtinget som valgte å reise seg for en president som har gjort sitt ytterste for å torpedere Vålerenga som klubb.

Videre har ikke dømmekraften til hverken styre eller styreleder vært særlig god da man blindt valgte å stole på en advokat, som tar timebetalt, når denne rådet klubben til å møte Stabæk i rettsalen i saken rundt Herman Stengels overgang. Som vi alle veit nå blei dette langt dyrere enn hva styret var forespeilet av advokaten og spørsmål om styret i det hele tatt foretok selvstendig vurdering av situasjonen må være legitimt.

Alle har en personlig agenda

I tillegg til disse kjente sakene ble en del påstander med manglende dokumentasjon fremsatt på lørdagens møte. Noen mente å vite at enkelte kunne være interessert i å spytte inn penger i klubben dersom styrets leder trekker seg, andre fremholdt det psykologisk viktige ved at en leder viser handlekraft ved å trekke seg noe som kan være positivt for supportere, samarbeidspartnere og klubb som helhet.

Selv om man kan finne fornuft i påstandene finner man ikke mye dokumentasjon på det. Å bytte styreleder kan også tenkes å påvirke forhandlinger om stadion og forhandlingene rundt ny investoravtale på en negativ måte. Slike forhandlinger krever gjerne gjensidig tillit det tar tid å opparbeide. Forutsatt at tilliten er til stede kan det dermed slå uheldig ut med bytte av styreleder nå.

En annen sak er hvem det er som styrer i kulissene. Hvem har interesse av å gå inn som styreleder i Vålerenga fotball på det nåværende tidspunkt og hvorfor? En klubb som Vålerenga vil alltid tiltrekke seg personer med personlig agenda og ønske om å være rampelyset. Ikke dermed sagt at dette ikke kan kombineres med ektefølt kjærlighet til klubben, men det er allikevel all mulig grunn til å ha dette i bakhodet når ordene hagler.

Medlemmene bestemmer, ikke supporterne

Til syvende og sist bestemmes styrets sammensetning av klubbens medlemmer, ikke av supporterne (selv om det fint går å være begge deler). Uten å ha lest Vålerengas reglement er det vanlig at organisasjoners medlemmer kan kreve ekstraordinær generalforsamling og nok medlemmer signerer kravet. Hvorfor dette ikke er gjort og man heller fremmer krav på et åpent klubbmøte er ikke lett å forstå.

Styremøte i går

Under møtet på Valle gjorde Petter Åge Christiansen det klart at han ikke klamrer seg til formannsstolen og at det ville være et ordinært styremøte i går (søndag). Etter dette skulle det komme en redegjørelse og vi venter i spenning på den. Dermed er det i det blå hva som skjer og om det muntlige  kravet om ekstraordinær generalforsamling blir tatt til følge.

I så fall er det en valgkomité som må på banen og gjøre en jobb samtidig med at det er frister for innkalling som må overholdes. Dermed vil det neppe komme endringer på styresiden i løpet av sommeren, men i Vålerenga er aldri noe sikkert.

17 kommentarer til «Krever Skjerfets avgang»

 1. Så tjukk suppe av dritt at jeg er drittlei.. Klubben har forvaltet de pengene dem har fått og kontrakter på en særdeles dårlig og uprofesjonell måte at det er skremmende. Hvem er det som tør være sponsor for en klubb som er så lekk i begge ender at det skremmer selv fanden selv.. NÅR skal klubben få brukt ostehøvel`n og høvle vekk de som ikke har noe i klubben å gjøre og som er der kun for å mele sin egen kake?? Hvor mange ganger skal man forvente at supporterne skal stille opp med penger av egen lomme?? Oslo har ca 600 000 innbyggere og vi makter ikke engang å samle 5% av dem på hjemmekampene,hvorfor klarer ikke Oslo og Vålerenga Fotball usle 5%???

  1. Det er ASet som har forvaltet pengene i et budsjett som er godkjent av AS-styret og som AS’et etter samarbeidsavtalen skal gå god for og dekke et evt. underskudd.

 2. Bra oppsummert. Angående stadion prosjektet så er det vanskelig å tro på det samtidig som prosjektet har endret seg radikalt underveis. I mai 2008 fikk Vålerenga tomta for en krone. Da skulle tillegsarealet rundt stadion selges og når stadion sto ferdig skulle den være gjeldfri.Odd Skarheim jobbet med prosjektet i 4 år, og var endel av den tiden lønnet av Vålerenga Fotball. I tillegg stilte Klanen en en million kroner til disp for regulering av tomta. Når Åge Petter Christiansen overtok etter O.S i 2012 håpet han på at reguleringa var i orden samme høst. Høsten 2012 håpet ÅPC på en jubileumsgave i 2013. I årberetningen for 2013 datert 25/2 2014 håpet han på et ja i 1.kvartal 2014. På årsmøte 5/3 2014 håpet han på et ja i juni. Etter befaring i juni håpet han på et ja i september. Jeg håper at ikke ÅPC er styreleder i september. For tre år siden godtok Vålerenga et anbud fra Hent om bygging av stadion. Hvis ja nå i høst så skal Vålerenga låne 350 millioner til finansiering, kommentar unødvendig.
  Om ekstraordinært Årsmøte. Det er medlemmene som må kreve det. 1/3 (220) av de stemmeberettige medlemmene må sette fram krav og begrunne hvorfor og det kan gå minimum 14 dager etter varsling før møte kan avholdes. Hvis ikke ÅPC trekker seg frivillig er vi klar til å samle inn de nødvendige underskrifter og det vil skje ganske kjapt.

  1. Det er sikkert mye man kan gi styreleder ansvaret for, men at han har ansvaret for at kommunens byråkrati tar tid. Den er drøy! Har lest flere av kommentarene din og skulle nesten tro du hadde et horn i siden til Åge Petter!
   Et ekstraordinært årsmøte kan være bra det hvis du har en plan som består av noe mer enn klaging på folk som legger ned et stort arbeid for klubben. I tider når krisa er som størst tror jeg vi kommer lengst med å holde sammen. Så får vi rydde opp når vi er over kneika.

   1. Hvordan Åge Petter er privat aner jeg ikke, sikkert helt ok. At han har gjort en elendig jobb som styreleder er det flere som mener. Når han og Odd Skarheim etter mer enn seks år ikke har realisert prosjektet kan det ikke bare være byråkratenes skyld. Åge Petter har mange politiske venner som burde kunne påvirke saken. Hva med å følge opp alle politikerne som sa ja til Vålerenga. Hvis det var valgflesk har det dessverre gått ut på dato. At han, og Odd Skarheim med flere håndterte overgangsaken/opsjonsavtalen elendig er vi mange som mener og det er Åge Petter sitt ansvar når de hentet inn en jurist som kostet Vålerenga 6,2 millioner kroner i voldgiftssaken. Denne juristenskulle i tillegg ha 600/700.000 kroner for å gjør så dårlig jobb at vi vaker på konkursens rand. Hvis en leder i en privat bedrift gjør en så dårlig jobb er det bare en konsekvens. Og da blir ikke de ansatte bedt om å samle inn penger for å redde skinnet til sjefen.

    1. foreslår at du tar en telefon til rådhuset og ber om få snakke med de som er ansvarlige for for prosessen der. De kommer ikke til å peke peke på hverken Odd eller Åge Petter, dette er en komplekssak som dessverre har tatt for lang tid!
     Og halo, hvordan får du deg til å gi en person ansvaret for hele oppsjonskandalen. Den er iverksatt av de organer som har dette som arbeidsfelt(sportslig utvalg) Det vi tapte på å gå til voldgift er renter og advokat ikke hele beløpet.
     Det er helt fint at du vil bytte styreleder men hold deg til faktum

     1. Respekterer at du er totalt uenig med meg. Det er viktig at vi har ytringsfrihet her i landet. Jeg har i 26 år brukt mange tusen timer på frivillig innsats i den klubben vi begge er så glad i. De siste 15 årene er jeg sannsynligvis den som har fulgt A-laget vårt tettest. På treningsfeltet,har sett 95% av alle kamper i inn og utland privat som obligatorisk og vært på alle treningsleirene i inn og utland siden 2001. Jeg mener at jeg har god bakgrunn for ytre meg og bry meg om vårt kjære Vålerenga. Som du ser jeg står alltid fram med fullt navn og jeg oppfordrer deg agnar ole å stå fram med fullt navn. Ikke svar at det ikke har noe betydning for saken for da vil jeg påstå at du er useriøs.

     2. Jeg har også fulgt Vålerenga i mange år og hatt mine timer på fritia men det er ikke så innteressant nå. At vi begge bryr oss om klubben er opplagt.
      Skulle ønske du kommenterte det jeg påpeker da en kampanje for å bytte leder bør basere seg på faktum. Skal klubben overleve så kan ikke alle krefter skal gå med på intern maktkamp.
      Åge Petter ble enstemming og uten motkandiat valgt av årsmøte for få måneder siden…

     3. Når du står fram med fullt navn skal jeg kommentere det du påpeker. Regner med at du er medlem av klubben da får du muligheten på et eventuelt ekstra årsmøte å til å stå fram og si oss i mot. Hvis du ikke er medlem må du gjerne fronte dine synspunkter her. Hvis du var på info møte på lørdag hadde du muligheten der og forsvare Åge Petter og samtidig hørte mine argumenter.Jeg driver faktisk ikke noe personlig heksejakt på Åge Petter vi er flere som deler min mening. Så stå fram Mr. Nobody og vis som en kar!

     4. jaja, det ville vært dumt å diskutere sak og faktum her. Men det er vel slik at ikke noe kan være mer ødeleggende for en «kampanje» enn fakta. Ting blir heldigvis ikke sant for de om de gjentas ofte.
      Vil du diskutere fakta så er jeg med, vil du diskutere person så får du forsette som du gjør!
      Lykke til videre.

     5. Konstanterer at du ikke vil/våger stå fram i lyset. Lykke til i de anonymes verden. Skulle du angre velkommen tilbake. Det er ingen skam å snu!

     6. La aldri en dårlig sak bli ødelagt av fakta. Synd du er mest opptatt av personer og ikke sak.

     7. stå fram agnar ole! gidder ikke diskutere med en ukjent. Nå kan du komme på det ekstra ordinære årsmøte, for du er vel medlem?

     8. Vi får litt rett begge to, jeg har rett i sak og du i at jeg velger å være anonym! Jeg kommer på årsmøte, medlemskapet er i orden.

     9. Du både deltar og bestemmer at du har rett i sak! Ikke rart du støtter Åge Petter mr. Nobody!

     10. Hvem sier at jeg støtter Åge Petter! Hvis du hadde lest det jeg skrev så hadde du kanskje skjønt at det dreier seg om hvordan du dreier fakta. Kritikk er berettiget og på sin plass men det skal være fair. Du fremstår, for meg som forutbestemt og ute av stand til å ta imot argumenter. Det er synd, blir lite fornuft av å holde seg for øra når det kommer innspill.

 3. Informasjon fra styret skal komme imorgen, med svar på noen av spørsmålene fra lørdag.
  Jeg er ikke helt med på at en ny styreleder har en ny agenda, folk finnes som bare bryr seg om klubben for at den skal styres best mulig uten å være i rampelyset eller ha en personlig agenda.
  Det er disse valgkomiteen bør sette inn kreftene på.

  Dessuten er jeg uenig i at det kan være negativt for stadionplanene at det kommer et evt styrelederskifte, derimot kan det være bra med nye krefter og nytt fjes.

Legg igjen en kommentar