Dagboka torsdag 3.juli 2014

Når krisa treffer, treffer den skikkelig. Når det ser som svartest ut dukker det opp muligheter, mens tidligere svært sentrale aktører deler ut penger i andre retninger enn der de burde. Dagboka handler om krise, krisehåndtering med ulik praksis og muligheter som dukker opp under kriser. La det være sagt med en gang, en voldgiftsdom … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 3.juli 2014»

Når krisa treffer, treffer den skikkelig. Når det ser som svartest ut dukker det opp muligheter, mens tidligere svært sentrale aktører deler ut penger i andre retninger enn der de burde. Dagboka handler om krise, krisehåndtering med ulik praksis og muligheter som dukker opp under kriser.


La det være sagt med en gang, en voldgiftsdom kan ikke ankes.

Når ting begynte å se litt lysere ut, med tanke på innsamlingsaksjonen, så traff krisa nok en gang på verst mulige tidspunkt. Eller? Å hevde at dette kom som en overraskelse er bare sprøyt fra ende til annen. Vålerenga og Stabæk plukket selv ut sine representanter til voldgiftssaken, og i og med at opsjonsavtalen ble avfeid av NFF som ikke gyldig, gikk ledelsen på Valle i baret og trodde muligens at dette kunne man vinne. Man trodde så mye på en seier at man ikke satte av summen inkludert renter i budsjettet! Det er det som er den egentlige krisa. At man fremdeles leker bedrift på Valle er skremmende. Ved først å bomme med 15 millioner på inntektssida for så å bomme med 7 millioner på utgiftssida er ikke mindre enn total mangel på økonomisk styring. Det pågår en liten aksjon på Twitter med bilder av Åge Petter med «Skyldig»-plakat. Dagbokskribenten vet ikke om det er helt riktig å skyte på enkeltpersoner, men det synes ganske klart at nok begynner å bli nok. Nå skjønner vi litt mer av hendelsen fra forbundstinget der Åge Petter reiste seg og applauderte inn Hallén etter gjenvalget…takk skal du Skjerfet, for at du for det første viser at du ikke vet hva som skjer i klubben når det gjelder økonomi, straffeansvar og pågående (nå avsluttede) tvistesaker og for det andre at du rævslikker Hallén foran fotball-Norge i mangel av forståelse for hvordan NFF’s ledelse har ledet klubben(e) VIF og Stabæk ut i uføre. Hvorfor ikke VIF gjør som Stabæk og saksøker TV2 er for oss en gåte, det synes ganske opplagt at Stabæk har en god sak. Vår ville ikke vært stort dårligere.

Muligheter?

Jada, Kina lokker Samuel og særpingene er nok ikke vonde å be om det dreier seg 13-15 millioner, der Vålerenga skal ha 25 % av salgssummen. Vi takker for at muligheten åpnet seg, den ville nemlig ikke ha kommet om Samuel fortsatt hadde vært hos oss. En spiller som ikke sitter på benken er mer verdt enn en som gjør det. Enkelt regnestykke.
Det finnes en mulighet eller to til. Kjartansson er nok verdt en god del penger nå, og kan selges i sommer. Om så blir gjort, la oss bare be til høyere fotballmakter enn Sverige, Danmark og Færøyene. Se til Tyskland eller Italia, der betales det mer for klassespillere, og samtidig er muligheten for Kjartansson større til personlig utvikling.

Martin deler ut penger, Hafslund bidrar ikke!

HamKam sitter utenfor skifteretten på Hamar (et steinkast unna Briskeby) og lurer på om de skal gå over dørstokken. Da dukker en gammel rev opp. Hvem andre en Skeidar-Martin står klar til å dele ut penger til denne gamle klubben, med kanskje landets flotteste arena for et lag i de lavere divisjoner? Joda, Martin Andresen deler ut penger til HamKam (20 % dagomsetningen fredag og lørdag på Skeidar Hamar), og jammen dukker Truls Håkonsen opp på bildet i BT sammen med Martin. Hadde rett vært rett så hadde begge to satt kursen til Valle med lommene fulle av penger for å gi noe tilbake til klubben de var med på å skakk-kjøre!
Hafslund ga 500.000,- penger til Lyn når de var ille ute, men gjør det det samme med Vålerenga? Nei, de trakk seg elegant ut av en giverposisjon når omdømme ble et hett tema. Hvorfor ikke behandle sine samarbeidspartnere likt? Vi retter med dette en henstilling til Hafslund om å gi også til VIF.

Krisehåndtering i praksis

En skulle tro at på Valle så hadde de blitt gode til å håndtere kriser? Vi vet om to der som er veldig gode, de heter Rekdal og Sandnes. De må være laget av noe helt spesielt, siden de lever i en konstant krise i klubben! Når det gjelder øvrige vet vi lite, men at man ikke har lært av det som har skjedd opp igjennom er urovekkende. At vi har en snill investor / eier i Trøim skal nok en del sjeler på Valle prise seg lykkelige for. Det kunne vært verre, dere kunne stått uten jobb!

 

Dagens sukk…

Nå skal ikke VPN stå som talerør for å ta en tur ned bunnen av divisjonene, men en ting er i hvert fall sikkert! Vi kunne fått en heidundrende opprykksfest hvert år de neste 9 åra!

Legg igjen en kommentar