Dagboka torsdag 10. april

Første runde i cupen er klar, det er duket for nytt slag i NM-finalene i hockey og vi varmer opp mot neste serierunde i Tippeligaen. Første runde i cupen Nordstrand IF får oppfylt sin våte drøm, de møter Vålerenga i første runde i cupen. Etter at Thomas Holm meldte overgang til klubben (spillende assistenttrener, blir nok mest … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 10. april»

Første runde i cupen er klar, det er duket for nytt slag i NM-finalene i hockey og vi varmer opp mot neste serierunde i Tippeligaen.

Første runde i cupen

Nordstrand IF får oppfylt sin våte drøm, de møter Vålerenga i første runde i cupen. Etter at Thomas Holm meldte overgang til klubben (spillende assistenttrener, blir nok mest trener med tanke på skaden han sliter med) er det altså klart for et aldri så lite familiært møte på fotballbanen! DFH og TH på hvert sitt lag, klubbmessig blir jo dette David mot Goliat, og det bør også resultatet bli.

I fjor møtte vi som de fleste vil huske nok et Oslo-lag, nemlig Ullern. Det endte med en 8-1 seier til vårt elskede Vålerenga, der det vi husker aller best derfra var et fantastisk straffe-hatrick av Torgeir Børven.

Det blir et kunstgressoppgjør mot Nordstrand, Hallagerbanen står pyntet 24.april, og kjenner vi Oslo-klubben rett er det både kaffe og vafler å få kjøpt. Dette kan være artig å smake på mens vi ruller over gutta fra Oslos vestkant på øst. Disse reserve-vestkantgutta bor i dyre villaer og har fått det meste gratis opp i gjennom åra av svært gavmilde og sjenerøse foreldre. Om det gjør dem til bedre fotballspillere er usikkert, men resultatene så langt tilsier ikke det. De kaver rundt nede i 4.divisjon og hører nok mest sannsynlig hjemme der. I hvert fall ikke høyere opp i systemet.

Sist gang Vålerenga møtte Nordstrand i cupen var 10.mai 1995, og det oppgjøret endte 9-0 til oss. Den gang hang Nordstrand delvis med til pause, om vi kan kalle 3-0 for å henge med…Riisnæs scoret ikke mindre enn 4 mål på 16 minutter i den kampen! Antall tilskuere var 852, og vi regner da med at dette var betalende tilskuere…Vi satser på at Klanen og øvrige supportere klarer å knuse det tallet når vi nå møtes på nytt.

4. finale i Hockey-NM

Etter å ha spilt langt under pari på Jordal tirsdag er det duket for nytt oppgjør i oljebyen i kveld. Nå ville det slik at Oilers gjentok fjorårets suksessoppskrift, nemlig å frariste VIF hjemmebanefordel i tredje runde. Det var akkurat det som ikke skulle skje. Vi kan legge skylda på flere ting, men i hvert fall ikke på Shampo. Han dro rett fra fødestua etter å ha blitt lykkelig far til en jente. VPN sender store gratulasjoner til mor, for og barn og håper alt står bra til med dem alle!

Det er faktisk slik at det bare er en ting som gjelder i Stavanger i kveld, det er seier. Uten seier blir dette svært tungt å dra i land. Nå er det ikke noen «walk-in-the-park» å slå Oilers på hjemmebane, men i hockey som det meste annet er ingenting umulig. Vi forventer at gutta stiller usedvanlig skjerpa, og vi forlanger tøft spill fra første puckdropp. Her kan det ikke spares på noen ting, og om vi kan nøytralisere overtaket Oilers har nå, så har vi opprettet hjemmebanefordelen igjen. Da er det klart for neglebiting til siste slutt, og det er slik vi vil ha det. Vi vet alle at bøtta hører hjemme på Jordal, og ikke hos de historieløse.

Runde 3 i eliteserien

Haugesund – VIF, smak litt på den. Sild, arabere og en kystlinje så stygg at Harald Hårfagre valgte å slå seg ned der for en stund. Han følte seg trygg der, ingen ville gå i land på et slikt sted, og enda mindre ville de gå over fjellet for å komme landeveien. Haugesund har fått seg flyplass, enda godt. Da går det an å komme seg kjapt dit, gjøre det man skal, og komme seg kjapt hjem igjen. Vi oppfordrer selvfølgelig de som ikke skal fly dit til å ta kontakt med Yvonne i Sjappa snarest og sikre seg plass på en buss. Trivelig selskap begge veier, og ikke minst så reiser du sammen med likesinnede. Det er bare å henge seg med og hjelpe gutta til å forhindre reprise av det sure 0-1 tapet i fjor.

Vålerenga i dag

Det er kun finale i Stavanger kl 19 det handler om. Og er du ikke der, kan du se det på en kanal som ikke koster penger: TV2 sportskanalen. Er du veldig, veldig interessert i hockey, kan du varme opp med VM-kamp for Norges damelag mot Østerrike i Tsjekkia kl 1630 – med seks Vålerenga-spillere på laget. Hvor du kan få sett det, aner vi ikke.

Legg igjen en kommentar