Dagboka tirsdag 8. april 2014

Kort trepunkts dagbok i dag, likevel går vi surr i tellinga.  I dag er det Jordal klokka 19 som teller. Det voldsorienterte griselaget fra Stavanger går på sitt andre tap i finaleserien. Grynt. Forhåndsdetaljene leser du på klanen.no: Oilers – griselaget uten ære NRK skriver om Ullevaal som har åpnet Ullevaal for ultras – som … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 8. april 2014»

Kort trepunkts dagbok i dag, likevel går vi surr i tellinga. 

 • I dag er det Jordal klokka 19 som teller. Det voldsorienterte griselaget fra Stavanger går på sitt andre tap i finaleserien. Grynt. Forhåndsdetaljene leser du på klanen.no: Oilers – griselaget uten ære
 • NRK skriver om Ullevaal som har åpnet Ullevaal for ultras – som om det skulle være noe nytt. Det nye måtte være at feltet i øvre hjørne av nedre bendit fungerer utmerket. God lyd, god stemning. Trommene? Greit nok.
 • Fotballforbundet fortsetter sin villedningskampanje overfor publikum og sponsorer. I stedet for å telle opp hvor mange som går inn portene surrer de sammen solgte sesongkort med billettsalget og kaller sluttresultatet antall tilskuere og gir totalt blaffen i gjengs definisjon på begrepet:
   
  Tilskuer  (etter ty Zuschauer; av skue (norr skóða) se, stirre) – person som ser på, er til stede ved idrettsarrangement, forestilling o l
   
  Før sesongkortenes tid opererte man med begrepet antall betalende tilskuere. (Det gikk på raua, spesielt når cup-finalen skulle telles opp. Der er det jo knapt halvparten som betaler, resten er gratispassasjerer fra sponsorne.) Men vanligvis fungerte det greit nok selv om tilskuertallet alltid var høyere enn det oppgitte tallet. Nå er tallet alltid lavere, for med sesongkortene har vi fått en ny supportergruppe: De som betaler, men ikke stiller.

  Norsk Toppfotball har tidligere vist statistisk og regneferdig lavmål ved å bortforklare dagens telling med skattemessig ryddighet og like tall for publikum og solgte billetter.

  Hvorfor ikke liksågodt kalle en spade for et greip og operere med Antall solgte billettersnitt ? Ikke minst fordi det er et utrolig kronglete navn i tillegg til å være presist.

 

Legg igjen en kommentar