Dagboka tirsdag 1. april 2014

Dagens dagbok er litt som parkvesenets eventyrblanding. Spekket med sport, med nyheter fra alle Norges hjørner. Den har glede, men den har også hoderystende skuffelse. Ikke minst fordi Norges ishockeyforbund vil ta fra Vålerenga seriemesterskapet. Ishockey, fotball og vinteridrett til folket. «Fokkern» flyr med lagkompiser Selv om vi er vant til medaljer i vinteridretter er … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 1. april 2014»

Dagens dagbok er litt som parkvesenets eventyrblanding. Spekket med sport, med nyheter fra alle Norges hjørner. Den har glede, men den har også hoderystende skuffelse. Ikke minst fordi Norges ishockeyforbund vil ta fra Vålerenga seriemesterskapet. Ishockey, fotball og vinteridrett til folket.

«Fokkern» flyr med lagkompiser

Selv om vi er vant til medaljer i vinteridretter er kanskje ikke skihopp det vi er mest vant med. Klanen.no kan melde at Oslo-laget, med Vålerengas egen Jonas «Fokkern» Schøien Øvregård tok sølv i lag-NM. Til alt overmål tok denne konkurransen sted i Molde – et sted der Vålerengas fotballgutter gjorde en heller bedrøvelig forestilling på fredag.

Gratulerer med sølvet, «Fokkern»!

 

Klanen har mer.

 

Hva har skjedd med hockey-gutta?

Som kjent går UDI hockeyklubbene etter i sømmene angående utenlandske spillere som ikke har hatt arbeidstillatelse. Tidligere har Norges ishockeyforbund avvist at de har hjemmel i sitt regelverk for å sanksjonere mot dette, men nå skal forbundet føle seg såpass pressa av UDI at de føler det må gjøre noe som synes utad. Slik VPN forstod Jan Tore Kjær skal det være møte med alle lederne i hockeynorge på morgenkvisten i dag og resultatet vil bli at de klubbene som spilte med spillere uten arbeidstillatelse mister inntil 10 poeng.

Det vil i tilfelle si at Vålerenga mister sitt seriemesterskap til Stavanger Oilers.

Elendigheta for hockeyen slutter ikke der. I går var det sjette semifinale i sluttspillet. Dette var en match Kjær hadde gått ut og sagt at de skulle vinne. Men hva i alle dager er det som skjer? Vi får en spiller utvist og Storhamar utnytter situasjonen. I powerplay er de gode – dette vet vi – og Vålerenga får en i hekken. Resultatet står seg ut kampen. Vålerenga taper 0-1 i fjøset på Hamar.

Hvorfor skjer dette nå? Ble vi for cocky? Ble Vålerenga fylt av overmot eller er det rett og slett så enkelt at Storhamar fant formen sin. Uansett så er det en kamp igjen. En kamp som står mellom tidlig sommerferie eller finalespill. Den spilles på onsdag i Jordal amfi onsdag 02. april – vær der og hjelp gutta til seier over pakket fra Hedmark. Det skal vi, i alle fall.

 

Fotballen gleder igjen!

Vi gleder oss over at André Muri er funnet verdig en plass i alle avisers rundens lag. Dette velger vi å feire med en skikkelig klunk av morra-vodkaen.

Ut av ingenting så viste Vålerenga seg som tryllekunstnere. Rekdal har stått på scenen og trukket to kaniner opp av hatten. Vi har fått en Langer i mål, og Ruben i boksen. Førstemann er keeper, heter Michael Langer, er 29 år og fra Østerrike. Han mener at Vålerenga har tradisjonelle supportere og syns det er litt trist at de ikke viser Tippeligaen i Tyskland. Dagboka er ikke helt sikker på om han mener det siste, men vi velger å tru på han. Han skal utfordre Lars og Gudmund, og kanskje spesielt Gudmund nå som Lars faktisk er skada. Vi gleder oss!

 

Les sesongens første leserbrev: Energiske Enga – hvordan kan vi som supportere bidra til at klubben lykkes?

Ruben er ingen andre enn Ruben Kristiansen. Fyren har vært i Vålerengas søkelys før, men Tromsø IL ville ha ågerpris for venstrebacken. Nå har de gitt seg litt, og rett før overgangsvinduet stengte så ble han offisielt Vålerenga-spiller. Det mest gledelige med denne overgangen er egentlig ikke at vi har fått en god forsterkning, men at Trøim har stått for hele moroa.

 

Les bare hva klubben selv skriver:

All økonomi  knyttet til overgangen rundt Ruben Kristiansen er ekstern finansiert av  hovedaksjonær i Vålerenga Fotball Tor Olav Trøim. Trøim betaler både overgangssummen og lønnen til Kristiansen.

 

Dagboka gjør som Rekdal og takker Trøim for denne gaven:

–  Det er bare å takke Tor Olav for  at han har gjort dette mulig, dette er en gave. Uten han hadde vi ikke vært i nærheten av å få dette til, sier en takknemlig Kjetil Rekdal.

Vålerenga i dag

Vi skal se på Champions League-kvartfinalene så vi kan sende ønskeliste til Trøim.

Legg igjen en kommentar