Dagboka mandag 10. mars 2014

Vålerenga feier over Frisk Asker i sluttspillet og damene har trent mot Amazon Grimstad. Ellers prøver dagboka å fordøye fotballtinget og forstå hvorfor Petter Åge Christiansen gjorde som han gjorde.Alle mot alle på tinget Det var et splittet fotballting som ble avholdt denne helga. Bredde mot topp, kvinner mot menn. Alle mener de er drivkraften … Fortsett å lese «Dagboka mandag 10. mars 2014»

Vålerenga feier over Frisk Asker i sluttspillet og damene har trent mot Amazon Grimstad. Ellers prøver dagboka å fordøye fotballtinget og forstå hvorfor Petter Åge Christiansen gjorde som han gjorde.Alle mot alle på tinget

Det var et splittet fotballting som ble avholdt denne helga. Bredde mot topp, kvinner mot menn. Alle mener de er drivkraften i norsk fotball og siden de er de eneste som ikke er mugne i etterkant av tinget antar Dagboka at herrer elite vant. For oss som står på utsiden er det betenkelig at en gruppe oppegående mennesker ikke ser at alt henger sammen med alt. Du kan ikke ha topp uten bredde, det er blant annet bredden som gjør det meste av dugnaden på tippeligakamper slik at arrangementet kan avvikles. Du kan heller ikke ha et fotballnorge uten kvinnefotball, omlag 1/4 av alle registrerte fotballspillere i riket er jenter, damer og kvinner.

Dermed blir Moldedelegatens utspill merkelig, slik vi hørte det på streamen fra tinget:

– Det er toppfotballen som finansierer bredden

Egentlig blir utspillet forferdelig mystisk, hvilken toppklubb er det som genererer overskudd de kan skuffe tilbake til breddeidretten?

Halllén gjenvalgt uten tillit

Valgkomiteen klarte visstnok ikke å finne motkandidat til Yngve Hallén. Dagboka er litt tvilende til dette, hvorfor skulle det ellers være dissens i valgkomiteen på renominasjon av Hallén? Dersom det bare fantes en tilgjengelig og kvalifisert kandidat er det naturlig å tro at valgkomiteen enstemmig ville foreslå denne.

Nå ble det da engang slik at Yngve Hallén ble nominert uten motkandidat og dermed klappet inn til en ny periode. Presidenten takket dermed fotballtinget for fornyet tillit, men her misforstår nok Hallén veldig mye.

Når folk er fratatt valgmuligheter betyr ikke det at du har tillit fra velgerne.

Representanten fra Lisleby sa det ganske greit da han henvendte seg til presidenten og tinget:

– Uten motkandidat får du vervet, men denne kandidatens tillit, det har du ikke.

Lislebys representant snakket nok for flere kandidater.

Vålerengas styreleder og fair play

Før selve valget var det åpning for talerstolen og det som skjedde overrasket nok mange av oss i Vålerenga.
For første taler etter at valgkomiteens leder hadde orientert om komiteens arbeid var Vålerengas styreleder Åge Petter Christiansen. Da han steg opp på stolen ble Dagboka først glad, dette var spennende. Så ble det heller undring og endel hoderisting isteden. Du ser detaljene i VPNs referat fra tinget som du bør lese, men kort sagt tok Åge til orde for å støtte Hallén. Som Hallén mente han det var på tide å se fremover. Nå er Dagboka i utgangspunkt skeptisk til at man skal kjapt se fremover når ting har blitt gjort på tvilsomme måter, men la oss si at det er noe man kan være enig i. Ingen annen stilte til motvalg fra salen, ingen annen var ifølge komiteen villig og tilgjengelig, og ingen annen som kanskje ble foreslått (om vi forsto Bossekops bredderepresentant rett) ble hørt som et forslag av valgkomiteen. Mao er vi stuck med Hallén og som han ønsker kan man da se seg tvunget til å «se framover».

Det som derimot reiser endel spørsmål var nettopp Åges opptreden. Hvorfor gjorde han det? Og hvorfor på den måten?
Han stilte spørsmål ved metodene til breddefolket som hadde gjort spørreundersøkelser i skjul (sa han, men Bossekops representant tilbakeviste det), han mente det ikke var «fair play» og han sa han talte som en representant fra breddeklubben Vålerenga med 80 breddelag.

Kan hende han trodde selv på det han sa, men talen skapte rom for spekulasjoner. Han trengte jo ikke gjøre det. Han trengte ikke påberope seg breddealibi siden hans rolle som leder i en av de største toppklubbene i Norge ikke akkurat er underordnet bredden i Vålerenga.

Om man snakker om fair play er det verdt å påpeke at en tale der man på tvilsomt grunnlag (hva vet han om den nevnte undersøkelsen og hvordan Hallens motstandere egentlig har agert) sår tvil om andres agendaer er kanskje ikke fair play i seg selv. Han kom jo ikke med argumenter for Hallén, han kritiserte bare andres motiver, som er en klassisk måte å flytte fokus. Og han konkluderte kjapt at han nok trodde undersøkelsen også viste støtte til Hallén (som isåfall skulle være forklaringen på hvorfor den ikke ble brukt av media som skal ha fått den tilbudt).

Med tanke på den skepsisen som er blant Vålerengas trofaste supportere til Hallen etter både medieavtaler, overgangssaken og behandlingen av kvinnefotballen blir det ikke overraskende om mange med hjertet i Vålerenga kommer i større tvil om nettopp Christiansens lojaliteter. Vil han støtte oss, eller vil han egentlig helst støtte Hallen og hans venner på toppen. Hvordan vil det da bli videre om nye utfordringer kommer i forholdet mellom bredde og topp, for ikke å snakke om supportere og klubb.

Kanskje var det ekte, kanskje Åge virkelig mener at det beste for norsk fotball og Vålerenga er å gå videre. Men hans uttalte tillit og støtte til Hallen, for ikke å snakke om måten han prøvde å så tvil om andres ærbarhet kan ha gjort stor skade for nettopp Christiansens tillit og støtte i Vålerenga.

Var det verdt det?

Klanen FK?

Det har dukket opp en ny fotballklubb, Flisbyen BK. Deres agenda eller opphav er ikke veldig hemmelig, ei heller er det gjort noe forsøk på å skjule det. Dette er fotballklubben til Lillestrømsupportere som ønsker å påvirke forbundet. Laget er registrert i bånn av seriesystemet og betaler sin kontingent til forbundet. Flisbyen har i forkant av tinget rettet en rekke supportervennlige forslag til tinget og deres delegat, Vegard Hjermundrud, var aktiv på talerstolen.

Slik fungerer demokratiet rundt NFF, og Dagboka leker vel med tanken om at Klanen også burde gjort det samme.

Tap for Amazonene

Damene reiste i går til Tønsberg for å trene mot Amazon Grimstad. I følge facebooksiden til damene endte tapte Vålerenga 2-0 etter en svak forestilling.

Man kan rett og slett ikke være best hele tiden, det holder med å være på topp når serien avsluttes.

Vålerengalokmotivet dundrer i vei

Første motstander i sluttspillet er Frisk Asker. Den andre kampen ble spilt i går hvor iskrigerne vant 6-2. Dermed står det 2-0 i kamper og det kan se ut som om Frisk Asker har kasta inn håndkle og er klare for chartertur.

Tredje kamp spilles i morgen på Jordal. Dropp 19:00

Vålerenga i dag

Neimen om vi veit

Legg igjen en kommentar