Dagboka tirsdag 4. mars 2014

Dagens dagbok handler i veldig stor grad om kveldens storoppgjør og seriefinale i ishockey, men vi stikker også innom litt damefotball. Ishockey I kveld er det seriefinale i Jordal Amfi. Det er Oslos stolthet, Vålerenga Hockey, mot noe rask en gjeng oljeoligarker fra Vestlandet har raska sammen. La oss ta talla med en gang: Vålerenga … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 4. mars 2014»

Dagens dagbok handler i veldig stor grad om kveldens storoppgjør og seriefinale i ishockey, men vi stikker også innom litt damefotball.

Ishockey

I kveld er det seriefinale i Jordal Amfi. Det er Oslos stolthet, Vålerenga Hockey, mot noe rask en gjeng oljeoligarker fra Vestlandet har raska sammen. La oss ta talla med en gang:

Vålerenga ligger på andreplass i GET-ligaen med 100 poeng. På toppen ligger han fyren som slever mens han snakker og som alle blir overraska over dukker opp: Åj? Lars! ÅJ! leder med ett poeng. Vi snakker altså om en reinspikka finale. Vinnern (Vålerenga Hockey) tar seriemesterskapet og retten til å velge sluttspillmotstander først.

Ordkrigen har selvfølgelig starta. Skjønt ordkrig og ordkrig. Gutturale, gurglende lyder fra han fyren som ingen liker (Åj? Lars!) kan umulig regnes som ord. TV 2 har undersøkt litt av dette og Tommy fra Østfold (for er det noen i Stævængårr som faktisk kan spille hockey? nei? okei!) mener at «Vålerenga må jekkes ned».

Alt er som det skal være altså. Lillebror i vest må vise seg fram og tøffe seg litt for resten av verden. Det behøver ikke Shampos soldater. Vi veit at vi er best. Vi har ikke behov for å fortelle TV 2 at vi skal jekke dem ned. Vi skal vise det på isen i kveld.

Vålerenga skal vise resten av Norge at historie trumfer penger. Historie trumfer oppblåste egoer som skriver sjekk uten dekning. Historie skal gi laget fra Stavanger den siste olje.

Og når vi snakker om oppblåste egoer. Det er tydeligvis ikke så veldig fett å dra til Oslo (kanskje disse tøyseguttene i «roughnecks» ikke har fått ukelønna si?). Kjær kan opplyse om at det bare er solgt 58 billetter til turtlenecks i svingen. Resten er solgt til folk som har hockey, hjerte og Vålerenga godt samla i midten av brystet.

Matchen er visstnok så og si utsolgt, men det kan fortsatt være enkelte billetter til salgs i bua på Jordal. Du har tid, du har lyst, og du har penger som brenner etter å hoppe inn i kassa til Vålerenga. Stikk og kjøp en billett, for dette blir garantert årets kamp. Siste kampen mot Åj? Lars! denne sesongen, må vite. For vi møter dem ikke i sluttspillfinalen.

Kampen starter 19:00, og får du ikke billett så kan du jo bare stikke bort på Vertshuset. Det kommer garantert ikke til å bli «gøyt» å spille for Stavanger i morra, men destod bedre å være Vålerenga-patriot.

Fotball

I går spilte U23-landslaget for kvinner treningskamp mot Japan. De tapte dessverre, men tre av våre jenter fikk spilletid. Josefine Ervik og Camilla Christensen starta, mens Ina Skaug kom inn i andreomgang. Guro Pettersen var ubenytta reserve.

Vålerenga i dag

Vålerenga Hockey – Stavanger Oilers, Jordal Amfi 19:00 – GET-Ligaen

Illustrasjon: VIF-Hockey

En kommentar til «Dagboka tirsdag 4. mars 2014»

Legg igjen en kommentar