Dagboka tirsdag 21. januar 2014

– Håp for fotball, håp for alle! Slagordet gjelder ikke nødvendigvis Kjetil Siem eller Vålerengas talentekspertise, og det passer absolutt best om du er mann Foto: Facundo Arrizabalaga/EPA Aaron Samuel Oppryddinga etter Martin har vært nødvendig, men gikk det ikke vel fort i svingene når stallen skulle krympes? Aaron Samuel var en av dem som … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 21. januar 2014»

– Håp for fotball, håp for alle! Slagordet gjelder ikke nødvendigvis Kjetil Siem eller Vålerengas talentekspertise, og det passer absolutt best om du er mann

Foto: Facundo Arrizabalaga/EPA


Aaron Samuel

Oppryddinga etter Martin har vært nødvendig, men gikk det ikke vel fort i svingene når stallen skulle krympes? Aaron Samuel var en av dem som fikk tommel ned selv om han leverte varene på forsesongen i fjor, blant annet med en sjuer på VPNs spillerbørs i kampen mot Sogndal. Etter strålende innsats i noen få kamper var han plutselig på utlån til Sarpsborg. Sarpsborg-trener Brian Deane så hans enorme potensial (vg.no), og han forsvant fra Vålerenga i sommervinduet. Nå forsvinner han kanskje fra Sarpsborg, selveste Monaco har sett ham i aksjon og nå blir det prøvespill og greier.

Vi forstod ikke vrakingen og det at klubber så store som Monaco vil ta ham i nærmere ettersyn gjør at vi ser på denne vrakingen med enda mer undring.

Han kan ikke ha vært dyr i drift og han spilte på en plass der vi endte opp med å ha ett alternativ, Torgeir Børven – (ålreit, da, tre alternativer når vi tar med at både Muri og Gonzales vikarerte som spisser på høsten.)

Vi synes ikke dette bare er trist, men det er en gigantisk langfinger i trynet på de i klubben som fatter sportslige beslutninger og som avslører sine manglende kunnskaper gang på gang.

Måten klubben har hentet inn utenlandske spillere for å drive utvikling med tanke på salg, er omtrent like vellykket som å stanse en vulkan med is-spray.

La det være sagt med en gang, Reka ønsket visstnok å ha Samuel med videre, men spilleren ønsket å spille kamper fra start, det ønsket ble oppfylt i Sarpsborg.

Det betenkelige her er ikke bare at Vålerenga ikke ser potensial som er dønn tydelig for ekspertene i andre klubber, men at storklubber som Monaco overser Vålerenga og vender blikket mot norske småklubber når de er på talentjakt.

Les også: Vraket i VIF, får sjansen i Monaco (dittOslo)

Håp for fotball

Nettavisen skriver at FIFA-president Sepp Blatter får konkurranse fra sin tidligere høyrehånd, Jérôme Champagne, som har kastet seg inn i kampen om presidentvervet ved valget neste år.

«Håp for fotball, håp for alle», er valgmottoet til Champagne. Han vil gjøre store endringer i Det internasjonale fotballforbundet

– Det trenger mer åpenhet og må tilpasse seg en moderne verden. Vi må gjøre FIFAs eksekutivkomité mer demokratisk og åpen, innføre mer moderne teknologi som kan hjelpe dommere og linjemenn. «

Hadde gjort seg med noen som var like forfriskende klare i Norge, men foreløpig ser det ut til at pampene våre er på parti med Blatter, seppølgelig. Lørdagsdagbla’  siterer Kjetil Siem, Fotball-Norges mektigste:

– For meg er faktisk Sepp Blatter et forbilde

Hvorfor skrives det ikke noe om. For oss er Kjetil Siem helt på jordet. Hvorfor får dere finne ut selv.

Håp for alle eller bare for menn?

Stabæks reaksjoner i sex-trakasseringsaken var å gi treneren en skriftlig advarsel. Treneren beklager det inntrufne og innrømmer sine feil og får fornyet tillit mens den fornærmede spilleren må nøye seg med å rase over avgjørelsen. Dette minner oss atter en gang på at fotball er en sport der menn er menn og at noe må man tåle når man er født jente. Siste ord er likevel ikke sagt. Norges Idrettsforbund skal se på saken, så håpet lever for dem som ønsker sterkere reaksjoner på slike hendelser, for eksempel oss.

Les også: Idrettsforbundet skal undersøke Kaurin-saken (Bærum Budstikke)

Vålerenga i dag

Nei, ikke i dag heller, men nesten. Et nedrykkstruet østkantlag fra hovedstaden med håpløs forsvarsrekke trenger bare en sjumålsseier for å komme til finalen. Vertshuset og Bohemen har TV.

3 kommentarer til «Dagboka tirsdag 21. januar 2014»

  1. Noe av problemet med Samuel var visstnok at han måtte ha konstant coaching (i verdensklasse?) fra sidelinja for å stå nogenlunde rett plassert. Hvis ikke var han «all over the place» som en «hodeløs kylling».

    1. Har også hørt at det var grunnen. Men han var billig i drift, ung og selv jeg som ikke har tatt coachingkurs i verdensklasse kunne se potensialet. At de kan la en potensiell juvel gå, uten videresalgsavtale (iflg ryktene) er for meg en stor gåte. Sarp kunne fått låne ham hele sesongen og han ville garantert kommet tilbake som en bedre spiller

Legg igjen en kommentar