Dagboka tirsdag 14. januar 2014

Når dagene blir lange er målene for små Når sjetteplass i norsk eliteserie blir en målsetting er det noe galt. Da heter du Oddulf eller speller på lillestrøm eller sogndal. Når Oslos stolthet sier seg fornøyd med å slåss med røkla og trekke et kort strå, når medaljekampen er tapt på forhånd, da har du … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 14. januar 2014»

Når dagene blir lange er målene for små

Når sjetteplass i norsk eliteserie blir en målsetting er det noe galt. Da heter du Oddulf eller speller på lillestrøm eller sogndal. Når Oslos stolthet sier seg fornøyd med å slåss med røkla og trekke et kort strå, når medaljekampen er tapt på forhånd, da har du bomma.

Ålreit, da, det er greit å stikke finger’n i jorda, men får du den ikke ut igjen kommer du ingen vei. Det er greit å innse at det er et stykke opp til Rosenborg og Godset, men hva er det som er så skremmende med resten?

Det viktigste er ikke å vinne, men å gjøre sitt beste. Hvor mye godt har du egentlig gjort for å fortjene en sjetteplass? Helt flott om laget har kjempa rundt streken det meste av sesongen og så setter inn sluttspurten. Helt bånn om du kniva i toppen rundt Sankt Hans.

Fint ikke å strekke forventningene for langt. Dumt å strekke dem for kort. Skjerp deg, Reka! Vi veit du kan bedre!

– I år så tar vi alt, er i overkant optimistisk for et lag med sjuende plass som gjennomsnitt siden siste opprykk. Men å bygge seg opp til seriestart om to og en halv måned med trua på at ett skritt fram er tilstrekkelig, holder ikke. Vi er der for å vinne flere kamper enn vi taper. Går det skeis får vi heller justere målsetningene underveis.

For en måned siden kom terminlista. TV2 var kjapt ute med analyse og dumme slutninger:

– I den siste serierunden venter Rosenborg på Lerkendal. Dermed får Ronny Deilas gutter en tøff jobb med å kopiere årets triumf.

Om kampoppsettet på slutten er det som fratar Drammen gullet, kan det vel tenkes at kampoppsettet i starten gjør underverker for underdogsa fra Valle. Molde er en slow starter, og selv om de har kvitta seg med hele Norges Solskjær, må de bite i det nye kunstgresset og gi alle poenga til Vålerenga i seriestarten. Deretter følger den ene bånnkampen etter den andre før vi får årets første seriefinale på Ullevaal første mai: Vålerenga mot regjerende seriemestre, Vålerenga med full pott og femten poeng før avspark.

Får vi den nødvendige flyten som alle prater om, trenger vi ikke tenke mer sjetteplass på denne sida av jul. Får vi det ikke, kan vi skyte en blå pil etter den.

Målsetting er noe dritt, men utopiske nyttårsforsetter er verre.

Apropos dritt og nyttårsforsetter:

Hadde en fin hyrdestund her om dagen. Spiser bare cottage cheese, fisk og grønnsaker for tiden for jeg skal ned 20 kg innen utgangen av mai. Satt der og håpte på å sjøsette noen makreller og jeg hadde en skikkelig rugg i garnet. Den var tydeligvis knusktørr så det føltes som om jeg satt der og lagde hemoroide-disco. Tror jeg brukte 20 min på å lure den ut og da den endelig var ute var jeg helt kjørt. Måtte tørke svette og jobbe med å få lukket bakdøren. Den var tydeligvis sprengt. Verste jeg har vært borti siden Las Vegas i 2007. Da jeg la meg til å sove etter doturen endte jeg opp med krampe i fiseringen. Og den ville jo heller ikke slippe. Lå der med krampe i kroppens eneste muskel som man ikke tøye ut i 3 timer midt på natten. Endte med å ta hjemmekontor på grunn av mangel på søvn og sår ræv. Sjefen fikk en annen forklaring.

Vålerenga i dag
Mere blå piler på Bohemen

Legg igjen en kommentar