Dagboka fredag 10. januar 2014

Det skjer ting i Vålerenga. Laget bygges, ryddes og strammes opp. Vi tar en gjennomgang av de siste endringene. Og så var det hockeykamp i går. Ogule ut Ifølge VG skal Ogude forlate oss. Han skal ifølge avisen til en «russisk toppserieklubb» i slutten av denne uka. Lønnsbetingelser og overgangsum er klar. Ifølge avisen er … Fortsett å lese «Dagboka fredag 10. januar 2014»

Det skjer ting i Vålerenga. Laget bygges, ryddes og strammes opp. Vi tar en gjennomgang av de siste endringene. Og så var det hockeykamp i går.

Ogule ut
Ifølge VG skal Ogude forlate oss. Han skal ifølge avisen til en «russisk toppserieklubb» i slutten av denne uka. Lønnsbetingelser og overgangsum er klar. Ifølge avisen er det en mill norske som Vålerenga får.

For denne skribenten gir det mening. Ogude har ikke akkurat dominert på laget, noen vil vel kunne mene at han har underprestert i to år. Dessuten gikk kontrakten hans ut, dvs at han etter VM kunne snakket med hvem han ville. Sånn sett fikk vi en million og en besparelse på en årslønn for Ogude, som fort er minst 2 millioner(?) i forhold til om han hadde blitt ut kontrakten.

Ogude i toppform var jo topp, men mye tyder på at han selv ikke vil ønske å være i toppform i Vålerenga. Ha det godt, og lykke til videre.

Berre på landslaget
Så melder klubbens sider at Berre tar et år til.

– Berre er en utrolig profesjonell spiller. Han er perfeksjonist i alt han gjør, og er en utrolig viktig bidragsyter inn mot de yngre spillerne på laget. Med den sesongen han hadde i 2013 hvor han var en av våre aller viktigste spillere var det et enkelt valg å tilby Morten en ny kontrakt, og vi er veldig glade for at kroppen er klar for et år til i Vålerenga-drakta, argumenterer Rekdal på klubbens sider.

Berre skal også få en utvidet rolle i teamet rundt laget med ansvaret for å følge opp de yngste spillerne som blir tatt opp i A-stallen. Starten på en trenerkarriere?

Før sesongen som var ville dette virka rart. Men med tanke på at Berre faktisk var en av de bedre (!) i 2013, at det er snakk om en årskontrakt og at Berre kan ha en viktig rolle for de yngre spillerne gir det mening. Også kan Morten Berres legendestatus bli enda større.

Det er også på sin plass å minne om hvilken fin fyr han er, bare les denne:

En julehistorie

Murbrekkeren Sivert?
Sivert Heltne Nilsen (22) er mannen som skal patruljere VIFs midtbane i «revansjesesongen», sier Sunnmørsposten. Høddmannen er en defensiv midtbanemann med et visstnok saftig krigerinstinkt.

– Når du på første trening legger Fegor Ogude i bakken, som er et fysisk monster, da har du ikke respekt for noen, sier Rekdal.

Vi kan jo lure på om det var så vanskelig om Ogude hadde julebordsformen inne, men vi lar tvilen komme Sivert til gode.

– Jeg er ganske sikker på at Sivert får en viktig rolle på årets lag. Han er tøff som bare det, han går i krigen, er god med ball og kan score mål, sier Rekdal til Sunnmørsposten.

Dette høres jo lovende ut. Etter sesongen 2013 går jeg med konstante våte drømmer tiden da Vålerenga hadde tøffinger som Panzer og Wæhler bak. Da var vi nesten usårlige, i alle fall gjorde det vondt å møte oss. Forhåpentlig vil Sivert gi oss noe av det samme på midtbanen, og sånn sett skape rom og muligheter for de som skal skape noe fremover. Ung og motivert er han og, om vi skal tro intervjuet. Vi gleder oss til den første taklingen i den første seriekampen.

Laget
Det er spennende å se oppbyggingen av laget. Fortsatt håper Dagboka på noen knallharde midtstoppere, men vi kan ane konturene av et lag som er litt nytt, litt av det samme, men forhåpentlig skikkelig motiverte for revansj i 2014. Og så er vi spent på om det vi får se virkelig er et Vålerenga som satser på våre egne unge også, ikke bare på innkjøpte krefter. Akkurat nå er vi litt usikre på det, men Rekdal har jo sagt det. Og I juger vel ikke….?

Nå skal alt være klart for at Rekdal skal levere. Økonomien går gjennom ryddeoperasjonen sin, vi har tid til å bygge laget og trene det. Vi håper på mye, Kjetil.

Klubbens sider!
Kudos skal gis når kudos fortjenes. Klubbens sider er gode om dagen på å oppdatere oss alle. Det er spesielt viktig når så lite skjer, men vi alle ønsker å vite hva som kommer. Stå på, klubbjournalister.

Lørenskog – Vålerenga
VPN mener vel helt seriøst at annuleringa av Vålerengas andre nettkjenning i Lørenskog ishall bør trekkes inn for sivil domstol og bli rettslig belyst. Men Shampo hadde rett i intervjuet etter kampen på TV2 sportskanalen, det var noen backer som underpresterte grovt. Vi hadde nok tapt uansett. Det er ikke noen god tanke. Vålerenga har vært gode i år, men det har vel vært litt mer varierende i det siste. Vi håper Shampo og gutta prikker inn godformen inn mot sluttspillet og moser erkerivalene Storhamar, Stavanger og Lørenskog i tur og orden på vei mot bøtta.

For en fyr som har blitt desillusjonert etter fotballsesongen er det medisin å se hockeygutta prestere som de gjør. Med et relativt balansert lag som inkluderer både leiesoldater og ekte Vålerengagutter.

Ta en titt du òg!

Legg igjen en kommentar