Dagboka torsdag 9. januar 2014

Om spillerstallen. Ikke mye, bare litt. Revansjesesongen er så smått i gang på treningsfeltet. Flere spillere er borte, noen nye har kommet inn. Kjetil Rekdal tegner og forteller om nye spillere og spillere i avgang  og hvorfor i sin statusoppdatering på spillere på vif-fotball.no. Fullt så oppdatert er ikke spillerstallen som presenteres på hjemmesidene, uten … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 9. januar 2014»

Om spillerstallen. Ikke mye, bare litt.

Revansjesesongen er så smått i gang på treningsfeltet. Flere spillere er borte, noen nye har kommet inn. Kjetil Rekdal tegner og forteller om nye spillere og spillere i avgang  og hvorfor i sin statusoppdatering på spillere på vif-fotball.no. Fullt så oppdatert er ikke spillerstallen som presenteres på hjemmesidene, uten at vi hisser oss så veldig opp over det i januarmørket.

Status for nykommerne er veldig bra, de klinker til på trening og holder allerede et høyt nivå. Rekdal aner konturene av årets førsteellever og lover klart mindre utskiftninger enn i fjor.

Marcel er definitivt ute. Niklas Gunnarsson ble henta inn fra Odd som førstevalget på høyre back med vår egen unggutt Ali Iqbal som backup. Rekdal valgte å beholde den yngste av de to jevnbyrdige spillerne (Marcel og Ali) på grunn av Alis større potensiale på sikt, fordi han er tobeint (!) og fordi han har litt mer å komme med offensivt. Så framfor å bremse utviklinga til Marcel ved å ha ham på benken har han ikke fått ny kontrakt og er fristilt for å finne en ny klubb

En annen spiller som definitivt ikke blir å se i vålerengablått er Chuma Anene. Han er ikke noe alternativ for Vålerenga 2014 og det jobbes med å finne en løsning for ham.

Her finner vi det passende å komme med en svært upassende kommentar om hva klubben egentlig mener når de snakker om satsing på egne yngre spillere. Vel, det kan ikke være plass til oss alle, bob-bob, affall ikke når vi skal ha plass til spillere fra Hødd, Odd, Stabæk og Island.

Jan Gunnar Solli skulle vi gjerne hatt med, sier Rekdal, men her må det tenkes på økonomi, antall spillere i stallen og at det er posisjoner vi har større behov for å dekke opp enn å ta inn en midtbanespiller til. Det samme gjaldt Bojan. Når vi trenger å fylle opp andre posisjoner framfor å ha nok en midtbanespiller er vi nødt til å være kyniske, sier Reka.

Her passer det også med en upassende kommentar, denne gangen om Gashi-ryktene. Skal vi plutselig få plass til Helsingborg-helten på en overbefolka midtbane? Skal vi plutselig ha råd til det? Og skal vi nok en gang måtte innrømme at  ung, lokal satsing kun er prat?

I intervjuet avslører Rekdal klokketro på vår nye islandske spiss, en fantastisk målskårer. Midtbaneeleganten Stengel har allerede nivået nesten inne. Dette lover bra og Rekdal lover å børste litt støv av en del gamle travere og få dem med på en bedre måte enn vi fikk til i fjor.

Vondt å møte Enga
– Han Niklas og ‘n Sivert kommer til å tilføre oss en dimensjon i i råskap og fysisk styrke, sier Reka, og Sunnmørsposten følger opp med å skildre Sivert Heltne Nilsen som Rekdals nye vaktbikkje:

– Når du på første trening legger Fegor Ogude i bakken, som er et fysisk monster, da har du ikke respekt for noen.

Jepp, det blir vondt å møte Enga; Et monster, en vaktbikkje og pitbull Hæstad i bakhånd. Vi gleder oss like mye som femten tippeligalag gruer seg.

Vålerenga i dag
Lørenskog – Vålerenga i Lørenskog Ishall klokka 19

Legg igjen en kommentar