Dagboka 11-12-13

Tallmagisk dato i dag og dagboka trylles fram fra glemselen med gammel dagbokmagi 1.2.3 Når verden står stille og venter på jul er det ingen enkel sak å blekke opp vålerenganytt på en-to-tre. Da er glemte dagbokarkiver gode å ha. I Dagboka fra første februar 2003 finner vi en sak som har holdt seg så … Fortsett å lese «Dagboka 11-12-13»

Tallmagisk dato i dag og dagboka trylles fram fra glemselen med gammel dagbokmagi

1.2.3

Når verden står stille og venter på jul er det ingen enkel sak å blekke opp vålerenganytt på en-to-tre. Da er glemte dagbokarkiver gode å ha. I Dagboka fra første februar 2003 finner vi en sak som har holdt seg så godt at den fungerer som aktuell og fersk Vålerenga-nyhet selv etter ti og et halvt år:

Rekdal på langtidskontrakt
Det pågår forhandlinger mellom Kjetil Rekdal og klubben i forhold til å etablere en mer langsiktig løsning på hans trenerrolle. Det jobbes med et kontraktsforslag som begge parter kan leve med og som på en eller annen måte binder I til klubben i noen år fremover.

10.11.12 og 9.10.11

Tiende november i fjor var en lørdag og niende oktober året før en søndag, så vi forlater tallrekka til fordel for virkelig magiske datoer:

9.9.99

Dagen før hadde Norge slått Slovenia 4-0 og sikret plass i EM-sluttspillet året etter. Dagboka oppsummerte:

Jeg veit om en del folk i Vålerengamiljøet som reiser på det meste av Norges bortekamper, men som blånekter å sette beina sine på Ullevaal for å se en hjemmekamp. Det er ikke noe NFF burde være stolt av. NFF har støtt fra seg folk som er aktivt glade i norsk fotball, og erstattet dem med sofasupportere (i beste fall), klovner som innimellom kommer krypende fram fra hullene sine, drikker seg dritings med de norske fargene smørt utover ansiktet og bekrefter for alle som er interessert i å se at vi her oppe virkelig er en gjeng med bønder.

Etter VM i fjor sommer hørte jeg et radioprogram på P4, hvor programlederen engasjert snakket om at England hadde sine Hoologans, Danmark sine Roligans, og nå hadde Norge fått sine Kuligans. Spør du meg, er Fooligans er langt bedre uttrykk.

Norge har et bra fotballag, men når det gjelder fotballkultur er vi ikke like gode. Vi er ikke en gang tilnærmelsesvis i nærheten av noe som kan minne om en svak grad av anstendighet. Smakløshetens Mekka, det er oss.

11.11.11

Dagbokklippet fra ellevte november for to år siden viser hvordan enkelte nyheter og diskusjoner lever sitt evige liv:

Morten Berre i ett år til
Dagboka registrerer at dette vekket begeistring på forumet, men lar seg ikke helt rive med. Morten Berre er neppe spilleren som skal heve Vålerenga til nye høyder i årene fremover. Ikke for det, Berre holder grei tippeligastandard, men jeg hadde håpet at ambisjonsnivået til Vålerenga var høyere enn at Berre passet inn i fremtidsplanene.

12.12.12

Vi avslutter med dagbok-appellen fra tolvte desember i fjor:

Sesongkort
Har du husket å fornye sesongkortet ditt? Neste år er igjen alle samlet på Bredden. Sesongkort til jubileumssesongen selges til rabatterte priser frem til 31. desember.

Dagboka i dag
Nulles ut.
Mer tull med tall finnes på børsen

Legg igjen en kommentar