Dagboka tirsdag 10. desember 2013

Herman Stengel, casuals, terminliste og pyrobot. Det er dagens beholdning for dagboka. Dagens Næringsliv skrev i forrige uke om at Stabæk og Vålerenga langt fra er enige om Herman Stengel-saken. Og nå truer Stabæk med voldgift. Voldgift minner veldig om en vanlig rettssak, bortsett fra at partene selv oppnevner dommerne, og ikke minst: Tvisten kan … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 10. desember 2013»

Herman Stengel, casuals, terminliste og pyrobot. Det er dagens beholdning for dagboka.

Dagens Næringsliv skrev i forrige uke om at Stabæk og Vålerenga langt fra er enige om Herman Stengel-saken. Og nå truer Stabæk med voldgift. Voldgift minner veldig om en vanlig rettssak, bortsett fra at partene selv oppnevner dommerne, og ikke minst: Tvisten kan løses for lukkede dører.

Skylder fem millioner?

– Vi mener at Vålerenga skylder oss fem millioner kroner inkludert moms, pluss renter, sier styreleder Espen Moe i Stabæk Fotball til avisa.

Vålerenga hevet opsjonsavtalen uten å ha betalt den avtalte opsjonspremien på fem millioner kroner sent i 2011. Ifølge klubbenes årsrapporter fra samme år ble de to lagene enige om å løse striden etter en rettskraftig dom i overgangssaken.

Samtidig lånte Oslo-klubben to millioner kroner til erkerivalen fra Bærum, et kortsiktig lån «for at Stabæk skulle klare sine lønnsutbetalinger», heter det i en regnskapsnote i Vålerengas årsberetning.

Vil ikke si noe

Nå er det imidlertid Vålerenga som sliter mest med å betale lønningene sine, men lånet er fortsatt ikke betalt tilbake og klubbene er langt fra å komme til enighet.

– Her er det ikke noe som vil skje over natten. Jeg kan umulig si noe om saken nå, og det har ikke vært på agendaen de siste ukene, sier Vålerengas daglige leder Stig-Ove Sandnes til DN.

Stengels kontrakt med Stabæk går ut ved nyttår, og han må snart bestemme seg for hvor han skal spille. Det er mange om Stengel-beinet, og opsjonen Vålerenga har i spilleren er ikke nødvendigvis avgjørende for hvor spilleren ender.

Denne dagboka kjenner at det ikke er veldig lett å ha en kvalifisert gjetning om saken, og selv om dagboka egentlig ikke liker det, er det antagelig fornuftig å løse dette bak lukkede dører. Å gi denne maten til revansjelystne fotballpresidenter og selvopptatte journalister, er neppe lurt.

Men lykke til!

Casuals og slåssing

Yngre og mer brutale fotballpøbler møtes til arrangerte masseslagsmål, melder NRK, og linker med politiet som kilde de som likte å slåss på Haugenstua i helgen til Vålerenga og Lillestrøm.

Vel, enten casuals reelt sett er et samfunnsproblem eller fotballproblem, er det ikke bra for fotballklubber å bli linket til det. Og i følge Politidirektoratets skriv fra 2012, finnes blant annet følgende kjente grupperinger:

Tjuagutt Bergen (Brann), Christiansand Herre Ekvipasje (Start), Ultras 1905 (Start), Stavanger Yngre (Viking), Brigade Rød Hvit (Fredrikstad), Sportsklubbens Fineste (Lillestrøm) og Iskoboys, Enga Yngre og Enga Casuals (Vålerenga).

Casuals er parasitter

At flere titalls personer fra forskjellige miljøer møtes for å slåss ved en ungdomsskole, er i seg selv intet problem – selv om de har hammer og tannbeskyttere med seg. Men det finnes slettes ingen garanti for at disse idiotene bare vil plage hverandre. Alt for mange ganger har dette gått utover uskyldige mennesker, og ikke minst en uskyldig fotballklubb som Vålerenga.

Dagboka mener all relevans til Vålerenga må fjernes i disse sakene. Det er ikke bra for klubben. Sånn er det bare. Hvis du vil slåss, ikke vær en parasitt og flyt på Vålerengas merkevare. Dere får ikke oppmerksomhet rundt slåssinga deres uten Vålerenga, dessverre.

Terminliste   

– Vi er greit fornøyd med oppsettet. Vi får en knalltøff åpning med Molde borte i første serierunde, men serieåpning er serieåpning, så da kan alt skje. Vi hadde håpet på hjemmekamp 16. mai. Det fikk vi dessverre ikke, men samtidig så skal alle kamper spilles uansett, sier Rekdal til vif-fotball.no.

Les mer her:

http://www.vif-fotball.no/news/article/1go4obur3u63x1guv68vfcns74/title/spilleplan-2014

Dagboka klarer ikke å forstå hvorfor Brann og Rosenborg skal ha klippekort på hjemmekamp 16. mai. Når alle fotballklubber ønsker hjemmekamp den dagen, hvordan kan det være rettferdig at to klubber alltid får hjemmekamp 16. mai? Kan noen forklare det? Vålerenga skal for øvrig til Kristiansand på 16. mai.

80.000 kroner i pyrobot

NTB skriver at doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund har ilagt Vålerenga Fotball en bot på 80.000 kroner for bruk av pyroteknikk. Det var i eliteseriekampen mellom Vålerenga og Sarpsborg at det ble sendt opp en 20-30 bluss på tribunen til Vålerengas supportere.

I utvalgets sanksjonssak mot Vålerenga, heter det:

Vålerenga Fotball har både i den skriftlige dokumentasjonen og under den muntlige forhandling, anført at klubben ikke kan eller bør ilegges et objektivt ansvar for klubbens supportere i de tilfeller hvor klubben ikke kan bebreides for overtredelsene. Vålerenga viser i denne sammenheng til at klubben har gjort alt som kan forventes av en klubb, og at problematikken rundt pyroteknikk er et samfunnsproblem som klubben ikke kan være ansvarlige for på objektivt grunnlag.

Påtalenemnda har i sin innstilling hovedsakelig anført at klubber har et objektivt ansvar for sine supportere, og at sanksjonsreglementet og fast praksis tilsier at en klubb skal sanksjoneres for overtredelser som begås av klubbens supportere under kamp.

Utvalget har stor forståelse for klubbens problem knyttet til enkelte av supportergrupperingenes bruk av pyroteknikk på tribunen, og Utvalget anerkjenner klubbens håndtering av problemet.

Utvalget vil bemerke – som også uttalt og akseptert av Vålerenga i den muntlige forhandling – at en eventuell omlegging av regelverket rundt håndteringen av pyroeffekter, hører hjemme hos forbundets lovgivende organer, ikke i Utvalget, som må treffe sine avgjørelser i henhold til gjeldende lovgivning til enhver tid, samt den praksis som foreligger.

Sitat slutt. Vel, klarere kan det ikke sies fra klubben og ikke minst NFFs eget utvalg: Gjør noe med reglene slik at ikke klubbene kan bøtelegges når de har gjort det de kan. Hører dere, NFF?

Vålerenga i dag

Det er vel strengt tatt lite Vålerenga i dag. Champions League duger, eventuelt kan du plages med damehåndball og rysaren Norge – Paraguay.

Legg igjen en kommentar